Μία από τις ανατροπές στις δημοτικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν χθες στη χώρα καταγράφηκε και στον δήμο Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη, όπου εξελέγη δήμαρχος ο Γιάννης Ιωαννίδης, παρότι στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε βγει δεύτερος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης επικράτησε τελικά με ποσοστό 53,2% έναντι του Μίμη Φωτόπουλου, που συγκέντρωσε ποσοστό 46,8%.

Στον πρώτο γύρο ο Ιωαννίδης ήταν δεύτερος με ποσοστό 22,82% έναντι 25,98% του Φωτόπουλου.

«Τα ζητήματα της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη είναι τα πρωτεύοντα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο νέος δήμαρχος Δέλτα. «Ζούμε σε πόλεις, σε κοινότητες, όπου τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πάρα πολύ σοβαρά και ουσιαστικά. Τα θέματα στην κοινωνική πολιτική, τα θέματα στην οδοποιία, στην καθαριότητα είναι ζητήματα πρωτεύοντα. Ζούμε με πολύ μεγάλη μόλυνση, υπάρχουν ζητήματα που δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη και αλλοιώνουν τη δημόσια εικόνα του δήμου. Νομίζω ότι αυτά είναι τα πρωτεύοντα και εκεί η παρέμβαση της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι άμεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης σχολίασε ότι το περίμενε, καθώς, όπως είπε, «από την πρώτη Κυριακή και σε όλη την προεκλογική προσπάθεια εμφανίστηκε μια δυναμική αλλαγή των πραγμάτων στον δήμο. Εμφανίστηκε ένας αέρας ανανέωσης και μιας νέας πορείας. Αυτό το πνεύμα το διατηρήσαμε και ενσαρκώσαμε όλες αυτές τις προσπάθειες και τις δυνάμεις για να το κάνουμε αυτό πράξη». Αναγνώρισε, άλλωστε, τις δυσκολίες που υπήρξαν στην προεκλογική πορεία, λόγω του νέου νόμου, για τον οποίο δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο υπογράμμισε ότι «το πνεύμα της συνεργασίας αυτή τη στιγμή υπάρχει».