Δημοτικές εκλογές 2019: Ανατροπή στον δήμο Δέλτα, δήμαρχος ο Γιάννης Ιωαννίδης

Επικράτησε τελικά με ποσοστό 53,2% έναντι του Μίμη Φωτόπουλου


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:31
03/06/2019
Δημοτικές εκλογές 2019: Ανατροπή στον δήμο Δέλτα, δήμαρχος ο Γιάννης Ιωαννίδης
2
loading

Μία από τις ανατροπές στις δημοτικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν χθες στη χώρα καταγράφηκε και στον δήμο Δέλτα, στη Θεσσαλονίκη, όπου εξελέγη δήμαρχος ο Γιάννης Ιωαννίδης, παρότι στον πρώτο γύρο των εκλογών είχε βγει δεύτερος.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης επικράτησε τελικά με ποσοστό 53,2% έναντι του Μίμη Φωτόπουλου, που συγκέντρωσε ποσοστό 46,8%.

Στον πρώτο γύρο ο Ιωαννίδης ήταν δεύτερος με ποσοστό 22,82% έναντι 25,98% του Φωτόπουλου.

«Τα ζητήματα της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη είναι τα πρωτεύοντα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο νέος δήμαρχος Δέλτα. «Ζούμε σε πόλεις, σε κοινότητες, όπου τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πάρα πολύ σοβαρά και ουσιαστικά. Τα θέματα στην κοινωνική πολιτική, τα θέματα στην οδοποιία, στην καθαριότητα είναι ζητήματα πρωτεύοντα. Ζούμε με πολύ μεγάλη μόλυνση, υπάρχουν ζητήματα που δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη και αλλοιώνουν τη δημόσια εικόνα του δήμου. Νομίζω ότι αυτά είναι τα πρωτεύοντα και εκεί η παρέμβαση της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι άμεση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το χθεσινό αποτέλεσμα της κάλπης σχολίασε ότι το περίμενε, καθώς, όπως είπε, «από την πρώτη Κυριακή και σε όλη την προεκλογική προσπάθεια εμφανίστηκε μια δυναμική αλλαγή των πραγμάτων στον δήμο. Εμφανίστηκε ένας αέρας ανανέωσης και μιας νέας πορείας. Αυτό το πνεύμα το διατηρήσαμε και ενσαρκώσαμε όλες αυτές τις προσπάθειες και τις δυνάμεις για να το κάνουμε αυτό πράξη». Αναγνώρισε, άλλωστε, τις δυσκολίες που υπήρξαν στην προεκλογική πορεία, λόγω του νέου νόμου, για τον οποίο δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο υπογράμμισε ότι «το πνεύμα της συνεργασίας αυτή τη στιγμή υπάρχει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar HayateKirino

    Να σου ευχηθώ από τη μεριά μου καλή σταδιοδρομία να ξέρεις ότι βγήκες Γιατί τα Διαβατά αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Φωτόπουλο που έφερε τους μετανάστες αυτός ήταν ο πιο βασικός λόγος συν του ότι όλοι οι δρόμοι μας είναι γεμάτοι με λακκούβες δεν έκανε κανένα έργο στα Διαβατά παρά μόνο στους άλλους δήμους από τους οποίους προέρχονταν το κυριότερο δηλαδή είναι ότι είχε παρατήσει τα Διαβατά και ότι μας έφερε τους μετανάστες συν τοις άλλοις πολύ τεράστιο πρόβλημα έχουμε με τα αδέσποτα για το οποίο είναι υπεύθυνοι οι δήμοι και όμως δεν είχε κάνει κάτι ουσιαστικό αυτά είναι τα βασικά προβλήματα σε αυτά πρέπει να δώσεις βάση στην οδοποιία στα αδέσποτα στην καθαριότητα στα έργα ...εσύ δεν ευθύνεσαι για τους μετανάστες αλλά..... Αν μπορείς να κάνεις κάτι ώστε να προστατέψεις τα Διαβατά από την αθρόα και χωρίς έλεγχο κυκλοφορία τους τις μεταμεσονύκτιες ώρες που κοιτάνε μες στις αυλές των σπιτιών....και ακόμα καλύτερα Αν μπορείς να κάνεις κάτι ώστε να τους ελαττώσεις ή να τους πάρεις ολοκληρωτικά από δω αυτό θα είναι ακόμα καλύτερο....

    1. avatar HayateKirino

      ξέχασα να σου πω ότι πρέπει να πάρεις και τη λαϊκή που είναι μέσα στα πόδια μας και μας εμποδίζει και να την πας εκεί που έπρεπε να είναι από την αρχή στις αλάνες πίσω από. του Μασούτη

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει