Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Η κυριαρχία της ΝΔ και οι νικητές στις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους

Οι ανατροπές και η αποχή - Τα κύρια χαρακτηριστικά των αυτοδιοικητικών εκλογών


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9:47
03/06/2019
Αποτελέσματα Εκλογών 2019: Η κυριαρχία της ΝΔ και οι νικητές στις 13 περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους
47
loading

Η σαρωτική κυριαρχία της ΝΔ στις 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρες, με μοναδική εξαίρεση την Κρήτη όπου ο Σταύρος Αρναουτάκης κυριάρχησε άνετα από την πρώτη Κυριακή, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής 2 Ιουνίου. Η υψηλή αποχή ήταν ένα ακόμη χαρακτηριστικό των χθεσινών εκλογών.

Κάτι αντίστοιχο είχε σημειωθεί και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Τότε είχαμε μιλήσει και πάλι για την υψηλότερη αποχή από την εκλογική διαδικασία. Η αποχή είχε φθάσει το 44,1% (και το 2,45% είχε ψηφίσει άκυρο ή λευκό). Χθες, η αποχή έφθασε σε νέα επίπεδα ρεκόρ: Στις δημοτικές εκλογές, στον α' γύρο ψήφισε το 59,02%, άρα η αποχή ήταν 40,98% και στον β' γύρο ψήφισε το 43,86% με την αποχή να είναι 56,14%. Αντιστοίχως, στις περιφερειακές εκλογές στον α' γύρο ψήφισε το 58,43%, άρα η αποχή ήταν 41,57% και στον β΄γύρο ψήφισε το 41,31%, οπότε η αποχή έφθασε το 58,69%.

Στην Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης κυριάρχησε στον β' γύρο έναντι του Νάσου Ηλιόπουλου με διαφορά 30,50% (65,25% έναντι 34,75%), ενώ ο Κώστας Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη έκανε την ανατροπή και κυριάρχησε έναντι του Νίκου Ταχιάου με διαφορά 33,58% (66,79% έναντι 33,21%). Στον α' γύρο προηγείτο ο κ. Ταχιάος (22,40%) έναντι του κ. Ζέρβα (14,93%).

Σε ό,τι αφορά τις άλλες μεγάλες πόλεις, σε Πάτρα, Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης επανεξελέγησαν οι νυν δήμαρχοι. Σε Βόλο και Περιστέρι οι νυν δήμαρχοι επανεξελέγησαν από τον α' γύρο. Aλλαγές σημειώνονται, επίσης, στους Δήμους Ρόδου και Ιωαννιτών.

Ως προς τον κ. Αρναουτάκη, ήταν παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Είχε εκλεγεί δήμαρχος Αρχανών σε ηλικία 34 ετών (το 1990) και οδήγησε τότε τον δήμο σε σημαντικές ευρωπαϊκές βραβεύσεις, ακολούθησε η επιτυχημένη θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο (2004-2009), συνέχισε ως υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το 2009 και είναι περιφερειάρχης Κρήτης από το 2014.

Περιφερειακές εκλογές

Από την πρώτη Κυριακή

Στις περιφερειακές εκλογές, από την 1η Κυριακή εξελέγησαν οι περιφερειάρχες: Γιώργος Κασαπίδης (52,13%) στη Δυτική Μακεδονία, Αλέξανδρος Καχριμάνης (57,10%) στην Ήπειρο, Κώστας Αγοραστός (55,75%) στη Θεσσαλία, Απόστολος Τζιτζικώστας (62,03%) στην Κεντρική Μακεδονία, Σταύρος Αρναουτάκης (60,78%) στην Κρήτη, Γιώργος Χατζημάρκος (53,61%) στο Νότιο Αιγαίο.

Από τους έξι περιφερειάρχες, οι πέντε είναι σε αυτήν τη θέση από το 2014: Αλ. Καχριμάνης, Κ. Αγοραστός, Απ. Τζιτζικώστας, Στ. Αρναουτάκης, Γ. Χατζημάρκος.

Η χαμηλότερη και η υψηλότερη διαφορά

Σε ό,τι αφορά τους περιφερειάρχες που εξελέγησαν χθες, μάχη στήθος με στήθος έδωσε ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο οποίος κυριάρχησε επί του Χριστόδουλου Τοψίδη με διαφορά μόλις 1,64% (50,82% έναντι 49,18%).

Ο Γιώργος Πατούλης στην Αττική σημείωσε τη μεγαλύτερη διαφορά έναντι της Ρένας Δούρου με 31,58% (65,79% έναντι 34,21%).

Στις υπόλοιπες περιφέρειες

Η τέως ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα κυριάρχησε έναντι του νυν περιφερειάρχη, Θεόδωρου Γαλιατσάτου, με διαφορά 20,24% (60,12% έναντι 39,88%).

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα κυριάρχησε έναντι του νυν περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα, με διαφορά 13,08% (56,54% έναντι 43,46%).

Ο Κώστας Μουτζούρης στο Βόρειο Αιγαίο κυριάρχησε έναντι της νυν περιφερειάρχη, Χριστιάνας Καλογήρου, με διαφορά 10,8% (55,40% έναντι 44,60%).

Ο Παναγιώτης Νίκας στην Πελοπόννησο νίκησε τον νυν περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, με διαφορά 7,18% (53,59% έναντι 46,41%). Την πρώτη Κυριακή, οι δύο σημείωσαν ελάχιστοι δαφορά σε ψήφους με τον κ. Τατούλη να προηγείται του κ. Νίκα με διαφορά μόλις 0,49% (34,09% ο Π. Τατούλης έναντι 33,60% ο Π. Νίκας).

Ο Φάνης Σπανός στη Στερεά Ελλάδα κυριάρχησε έναντι του Απόστολου Γκλέτσου με διαφορά 4,84% (52,42% έναντι 47,58%).

Δημοτικές εκλογές

Στην Πάτρα, μετά την πρώτη επιτυχημένη θητεία του, ο «κόκκινος» Κώστας Πελετίδης (ΚΚΕ) επανεξελέγη με διαφορά 41,82% (70,91% έναντι 29,09% του Γρηγόρη Αλεξόπουλου).

Στο Ηράκλειο, επανεξελέγη, επίσης, ο νυν δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, (52,41%) έναντι του παλαιού δημάρχου Γιάννη Κουράκη (47,59%).

Στον Πειραιά, επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης, (57,81%) έναντι του Νίκου Βλαχάκου (42,19%).

Στη Λάρισα, επίσης, επανεξελέγη ο νυν δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης, (57,43%) έναντι της Ρένας Καραλαριώτου (42,57%).

Στον Βόλο και το Περιστέρι, οι νυν δήμαρχοι, Αχιλλέας Μπέος (57,59%) και Ανδρέας Παχατουρίδης (74,18%), είχαν εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Στη Ρόδο, ο δήμος «αλλάζει χέρια», με τον Αντώνη Καμπουράκη (53,04%) να κυριαρχεί επί του νυν δημάρχου, Φώτη Χατζηδιάκου, (46,96%).

Στα Ιωάννινα, επίσης, ο δήμος «άλλαξε χέρια» με τον Μωϋσή Ελισάφ (50,33%) να κυριαρχεί έναντι του νυν δημάρχου, Θωμά Μπέγκα (49,67%) με μικρή διαφορά μόλις 0,66%.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

47
σχόλια
 1. avatar Ποια

  Ποια κυριαρχία βρε παιδιά? Λόγω της απλής αναλογικής δεν θα μπορούν να πάρουν αποφάσεις και να εκτελούν έργα αρκετοί Δήμαρχοι και Περιφεριάρχες..

 2. avatar Ρε συριζόπουλα..

  ..πάντα είχατε χαμηλό IQ και συνεχίζετε
  να το πιστοποιείτε ! Δεν ξέρετε ότι με
  σκάρτα υλικά , δεν μπορείς να φτιάξεις
  μιά σωστή και γερή κατασκευή ; Πώς ήταν
  δυνατόν τό τσίρκο της Κουμουνδούρου που
  αποτελείτο από σαβούρες και άσχετους ,
  να δώσει κάτι σωστό ; Από την αρχή το
  πείραμά της "πρώτης φοράς αριστερά " ήταν
  καταδικασμένο πράγμα που μόνο οι (αφελείς) συριζαίοι δεν έβλεπαν ή δεν ήθελαν να το πιστέψουν ! Ας πρόσεχαν...
  ΥΓ. Παλαιότερα υπήρχαν οι"κοψοχέρηδες"...
  Ρωτήστε να μάθετε !

  1. avatar Ρε εθνικια …

   Το πηρατε ολο το υψηλο IQ εσεις που υποστηριζετε και ψηφιζετε τους κλεφτες και μιζαδορους ,που μας χρέωσαν ,αν δεν το ξερετε, τριακοσια εξηντα Χιλιαδες εκατομμυρια Ευρω, τα οποια οι επομενες γεννεες θα πρεπει να τα πληρωνουν. ..Ενω τα αστερια σας την ιδια περίοδο αγοραζαν Μολιερους , μεγαρα 565 τετραγ. κοντά στο Μπακιγχαμ , Βιλες στην Τηνο διπλα στον κολλητό Χριστοφορακο, Εκαλη , Κηφισσια , Ψυχικο., Μυκονο κτλ, κτλ ,κτλ ... !!Αλλά αυτό που δεν καταλαβαινω, προφανως λογω του χαμηλου IQ που διαθετω ,ειναι γιατι πηραν τα δυο γνωστά κλεφτοκομματα και 500 εκατ ευρω ,ενω τούς εδινε η Βουλη και την νομιμη κρατική επιχορηγηση γιαυτά τα επιμαχα 5-6 χρονια που ηταν λιγο περισσοτερο απο 1 Δις 150 εκατ Ευρω., ενω σημειωτεον τωρα πλέον παιρνουν μονο το 1/4 αυτης και τους φτανουν και περισσευουν και δεν ζητουν καν δανεια απο τις τράπεζες.!
   Τι εγινε εθνίκια ολος αυτος ο πακτωλος χρημάτων? ? Σε ποιων πολιτικων τις τσεπες κατεληξαν ?? Σας βαζω δυσκολα και το καταλαβαινω γιαυτό εθνίκια δεν περιμενω και απαντηση απο εσας. !
   Να γιατί κατηγορουμε τωρα τον Τσιπρα για προδωσια , γιατι θα μπορουσε ευκολα και μονο για τα δανεια να ειχε στειλει στον Κορυδαλλό 15-20 πολιτικους απατεωνες , γιατι ασφαλως δεν συμμετειχαν απαντες οι βουλευτές , αλλα αγνωστο το γιατί δεν θελησε ο Αλεξης μας να το κανει. Εδώ παντως πρέπει να παραδεχθώ οτι εχει δικιο ο “φιλος” μου ο social , γιατι πρωτος τον αντεληφθην και του εδωσε το σωστό ονομα που τελικά του αξιζει. !!

   1. avatar Συριζοπουλάκι…

    ..μου θυμίζεις ένα αφελή σχολιαστή και τα
    "αφηγήματα " του ,που τώρα ντρέπεται να εμφανισθεί με το "ονοματάκι" του... διαβίβασέ του τα θερμά και ειλικρινά συλλυπητήριά μας , με την σύσταση να αλλάξει γιατρό μήπως την σκαπουλάρει ..Οκ;

    1. avatar @Εθνοπουλάκι

     Εσύ που δεν εισαι αφελης σχολιαστης γιατι αραγε δεν μας χαρισες ποτε το ονοματακι σου. ?? Αλλα ετσι για την ιστορια μιας και ρωτας ,να σου πω οτι ο συγκεκριμενος που εκανες την τιμή και αναφερθηκες επαψε να χρησιμοποιει το νικ του ,αφου πλεον και καθε ημερα 2-3 συναδελφοι σου εγραφαν ταχα για αυτον χρησιμοποιωντας το ονομα του και επι πλεον ενα αλητήριο εθνίκι εγραφε τελευταια χυδαιοτητες για γυναικες και παιδια , γιατί προφανως δεν συμφωνουσε με τα οσα ανεφερε. Τελος μπορω να σε ενημερωσω οτι οΣυριζα σαν κομμα καθολου δεν τον ενδιαφερει ,αλλα ηλπιζε ατυχως οτι οΤσιπρας θα μπορουσε να τα βαλει με τους διεφθαρμενους πολιτικους των δυο κομματων που λεηλατησαν την Ελλαδα και να τους στειλει στην δικαιοσύνη , αλλα φαινεται οτι μαλλον επεσε εξω. Αυτά..Και ξυπνα !!

     1. avatar Κακόμοιρο συριζοπουλάκι

      Για να τα ξέρεις όλα αυτά θα είσαι κολλητός
      του και θα έχεις τα ίδια "μυαλά "..θα μας
      γράφεις παρόμοια αφηγήματα και θα είσαι
      και εσύ μαζοχιστής μέ προτίμηση στο βραδυνό κράξιμο..προφανώς θα έχεις την
      εντύπωση ότι είσαι ο κατάλληλος να σχολιάζει κάθε θέμα και θα πιστεύεις ότι
      έχεις τον καλύτερο τρελογιατρό και ότι
      ακολουθείς την σωστή θεραπεία..
      Εν ολίγοις , πές μου τον φίλο σου , να σου πώ ποιός είσαι.. Α , και προφανώς θα πιστεύεις
      ότι την κάθε κουταμάρα που γράφεις , οφείλει να την διαβάζει ο (κάθε) Τσίπρας και να σου απαντά ..(είδες τι παθαίνει κανείς στην 4η ηλικία ; ) σκέτη απελπισία δλδ.

     2. avatar Κακομυαλο εθνικι

      Για την ταμπακιέρα να μας πεις, που ειναι και το ερωτημα μου. Δηλαδη τι εγιναν και που τα πηγατε τα 500 μυρια € που βουτηξατε απο τις τράπεζες. Τωρα για την ηλικια μου σου ευχομαι και εσυ να φτασεις τα 70 αλλα να μην συνεχιζεις να γραφεις σαν ανόητος. ..

   2. avatar Γιωργος/ Μαιρη – Πατρα.

    Ολα τα κατανοησαμε και μαλλον συμφωνουμε, αλλά ποιος ειναι αυτος ο σοσιαλ που εγραψες και τι εννοεις , αυτο πραματικα δεν καταλαβαμε.

   3. avatar Τα “εθνικια”…

    ...σας εφτυσαν. Δε βρεχει...

    1. avatar @τα εθνικια

     Τα 360 ΧΙΛΙΑΔΕΣ εκατομμυρια ευρω και οχι δραχμουλες που σας χρεωσαν αυτοι που υποστηριζεις να δεις πως θα τα πληρωσετε , εαν βεβαια εισαι νεος, και ασε τις βροχές και τα φτυσιματα εθνίκι κορο·ι·δάκι.

     1. avatar Στρουθοκάμηλε

      γιά να μην βγαίνεις με το νικ σου , προφανώςντρέπεσαι για τις επιλογές σου !
      Τώρα άραξε στην τρύπα σου και ξεκίνα να
      την βαθαίνεις , γιατί σε κανένα μήνα θα
      χρειασθείς περισσότερο χώρο , για την
      μόνιμη "κατοικία" σου .

     2. avatar @στρουθοκάμηλε

      Εσενα εθνίκι το νικ σου προφανως θα ειναι το “στρουθοκαμηλος” , αφου αυτό χρησημοποιείς..!!

     3. avatar Σου αρέσει ;

      Κράτα το! ( έχεις και την κατάθλιψη σου..)

 3. avatar Απόκομμα της κρίσης κια μιας χρήσης ο Πινόκιο

  Γαλάζια Πατρίδα.

 4. avatar Με Πετσιτη, με Πολακη με δίπλα βιβλία, με Φλαμπε και Σταθακα με ξεχασμένα εκκατομυρια και χιλιάδες άλλα

  Ποτέ δεν ξανάγινε αυτό!!
  Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε μόνο ένα χρώμα!!
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στις εθνικές εκλογές αυτή η δυναμική θα φανεί ακόμα πιο έντονα.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε ένα κυκεώνα διάλυσης καθώς οι συνιστώσες που τον απαρτουν θα έχουν τάσεις φυγής και απόσχισης το κεφάλαιο Τσίπρας λήγει άδοξα σε ένα βούρκο ψεματων λάσπης λαμογιας και αλαζονείας

  1. avatar Leo1

   Ε, τώρα που έγινε γαλάζια η πατρίδα θα ξαναπάρουμε πίσω τη Μακεδονία, έτσι δεν είναι συμπολίτη; Πιστεύω ότι είναι το πρώτο θέμα στην αντζέντα των ΝΔημοκρατών.

 5. avatar Αλ. Τσιμπλας

  Για την μεγάλη ήττα μου φταίει η εποχή εεεε η αποχή ήθελα να πω.

 6. avatar Μστ

  Όσοι επιθυμείτε να απαλλαγεί η χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα, να εύχεστε να κερδίσει τις εκλογές...έχοντας ξεμείνει από ψέματα, θα αποκαλυφθεί η εξαπάτηση της δήθεν εξόδου από τα μνημόνια αφού σύντομα θα μας αναγκάσουν οι δανειστές για το επόμενο μνημόνιο (γι' αυτό εξ' άλλου την κάνουν άρων-άρων)...με το τρόπο που φεύγει (αποδράει) σύντομα θα μείνει στη συνείδηση των πολιτών ως το κόμμα που μας έβγαλε από τα μνημόνια, που ξανάφερε τη 13 σύνταξη, που αύξησε μισθούς κτλ και θα επιστρέψει μελλοντικά (σε κανά 2χρόνια) στην εξουσία πιο ισχυρός.!!

  1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Έχεις γράψει αυτή την κουταμάρα 20 φορές απο χθες. Ο Τσίπρας δεν αποδρά. Θα καθόταν πολύ ευχαρίστως στην καρέκλα άλλα 4 χρονια. Ποιος αφηνει την εξουσία και την ζωάρα μηπως και του ξανακατσει η φάση... καποια στιγμή? Έφαγε επική σφαλιάρα και δεν μπορούσε να κανει διαφορετικά.
   Ωραίο το καινούργιο σας παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.

   1. avatar Μστ

    Σε ρωτάω και σκέψου πονηρά...αν πρέπει να ψηφιστεί άλλο ένα μνημόνιο μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το περάσει με τόσα ψέματα που έχει πει..?? ΟΧΙ...η ΝΔ όμως μπορεί γιατί θα έχει δικαιολογία...τον Τσίπρα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μη τους λυπάσαι γιατί θα κρατήσουν τη θέση και το μισθό του βουλευτή και θα κάνουν ένα διάλειμμα...σε κανά 2 χρόνια θυμήσου με όταν θα ξεκουμπιζεται και ο Κούλης και θα λέμε τα ίδια.!!

    1. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

     Αυτοί είναι παιδικοί συλλογισμοί. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι, εαν τα πράγματα πάνε οπως εδειξαν οι ευρωεκλογές, θα χασουν 70-80 βουλευτές και ολι τονστγγενολοι τους απο την μάσα. Αυτά, δεν τα αφήνεις με αν και ισως. Σε 2, 3,4 χρόνια ποιός ζει ποιος πεθαίνει.
     Κανενας άνθρωπος που πήρε την εξουσία και γλυκαθηκε και λιγδωσε το αντερακι του, δεν τα αφήνει στην τυχη και σε υποθετικά σενάρια.
     Ο δε Τσίπρας είχε καβαλήσει τοσι πολύ το καλάμι που νόμιζε οτι ολοι τον εβλεπαν σαν Μεσσία. Το μονο που έκανε ηταν προπαγάνδα. Αλλά ξεχασε οτι εδω εχουμε εκλογές καιν δεν ειναι Σ. ΈΝΩΣΗ.

 7. avatar Εκλογες τον Οκτωβρη..

  Εαν ο Τσιπρας φοβαται ή καποιοι τον κρατουν και δεν τον αφηνουν να πολεμησει τους διεφθαρμενους μιζαδόρους πολιτικούς που χρεοκοπησαν την Ελλαδα μας, λεηλατωντας τον Λαό και που ληστεψαν ακομη και τις τραπεζες που εμεις ανακεφαλεωνουμε , τοτε υπαρχει και ο δρομος της παραιτησης και ας αναλαβει καποιος ικανός απο τον Συριζα , που θα διαθετει τους απαραιτητους αδενες για να προχωρησει την καθαρση μεχρι τις εκλογες του Οκτωβρη , μιας που επι πεντε χρονια ο Αλεξης πλήρως αδιαφορησε και κοιταγε δυστυχως αλλού, με αποτέλεσμα ο απλος Ελληνας πολίτης δικαιως τωρα νομιζει οτι ολοι οι πολιτικοί ηταν αθωοι για τα σκανδαλα και ακομη οτι η ληστεια των τραπεζων ηταν μια στημένη πλεκτανη.. ..!!

  1. avatar Φιλαράκο..

   Άλλαξες το ονοματάκι σου αλλά δεν βοηθά.
   Το κράξιμο δεν το αποφεύγεις ..βοήθειά σου.

  2. avatar Φιλαράκο..

   ..χαιρετίσματα σε ένα "παλικάρι " ,τον Lxi...

  3. avatar Χαχαχα χα

   Άλλαξε το τροπάριο από τις πικραμενες συριζοτρολλες βλέπω έγινε ποιο πονηρό και ύπουλο καταλάβατε ότι τις προηγούμενες [...] δεν τις πιστεύει κανείς και στερέυουν τα 0,6€. Δεν πειράζει θα δουλεύετε για να ζείτε από εδώ και πέρα αντί να πληρωνεσστε από τους κόπους των εργαζομένων για να κάνετε ηλεκτρονική αφιαοκοληση.

  4. avatar Aννα Μ.

   Συμφωνω μαζι σου και υποψιαζομαι ποιος ακριβως εισαι. Αν δεν μπορει ο Αλεξης υπαρχει η λυση που εγραψες.! Τωρα θα μας πουν οτι και ο Γιαννος με τον Ακη και τον Μαντελη ειναι αθωοι και τους την εστησαν. Ο Τσιπρας τελικα ηταν πολυ λιγος και με στεναχωρει που το γραφω ,γιατί τον πιστευα.

   1. avatar Διχονοια στην ομαδα επεσε.

    Τι εγινε τε συριζαιοι και τα βαζετε τωρα με τον μεγαλο ηγετη. .......;;; Τόσο μπορουσε, τοσα προσπαθησε να κανει. Δεν τα καταφερε. Μικρος ηταν και σε καμια δεκαρια χρονια ισως να τα καταφερει καλύτερα . !

   2. avatar Κουνήστε λίγο το συριζοκεφαλο σας οι από πάνω

    Βασικά ο Άκης που τον έβγαλε ο τσιπρας από την φυλακή που τον είχε βάλει ο Σαμαράς για διαφθορά δηλώνει φανατικά συριζαίος.

  5. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Κλασικός ΣΥΡΙΖΑίος. Χαμπάρι δεν εχεις πάρει ρε Lxi τι έγινε τα τελευταία 4,5 χρόνια.

   1. avatar καταλαβαμε οτι ειναι αυτος……εβαλε κασετα του μπαξεβανη

    τι να σου κανει ο τσιπρας??ενας φιλελες ακροδεξιος καταντησε......με κοκαλη...με διαπλοκη με κοτερα...με φιμωση.....με χημικα...με βρισιες....με συμψηφισμους...με σκουπιδια στο κομμα και στο μαξιμου....με βαρυτατους φορους....με ψεμα μπολικο.....σκεπασε τη διαπλοκη...βαζοντας την στο μαξιμου....καλο υπνο

   2. avatar To social

    Εγω αυτο που ξερω καλά ειναι το τι δεν εγινε τα τελευταια 4 χρόνια και θα επρεπε ασφαλως και να ειχε γινει. Και δεν εννοω μονο το θεμα της καθαρσης, αλλα και πολλα ακόμη που τα γραφω συνεχεια και για τελευταια φορα τα ειχα γραψει και θα τα εχεις διαβασει σε ενα τριπλό σχολιο μου επι ενος αρθρου του Μπιστ την περασμενη Δευτέρα, επομενη ημερα των εκλογων και καλή σου ημέρα. !!.

    1. avatar Κλεων…..αλλά Λεων

     Σωστα τα γραφεις και σωστα τα εγραφες , αλλα δεν φταιει ο κοσμος που πηρε πάλι τα επανω της η κλεφτοδεξιά. Ολο το λαθος ειναι του Τσιπρα και γιαυτά που λανθασμενα εκανε οπως το θεμα της ονομασίας των Σκοπίων αλλα κυριως γιαυτά που επρεπε να κανει, αλλα δεν μπορεσε ή ισως δεν θελησε να κανει. !

    2. avatar Έλα τώρα..

     ..μη σε πάρουν τα δάκρυα ! Δεν έμαθες ότι
     (η μπάλα και) η κοινωνία είναι πόρνη ;

 8. avatar KΛΕΩΝ

  Γιατι κανενας δεν μιλαει για το χαος που θα επικρατησει σε ολους τους Δημους και τις Περιφερειες που πηγαν 2ο γυρο πραγματικα δεν το καταλαβαινω?
  Ο Αλεξης Τσιπρας και η συμμορια του με την απλη αναλογικη που ψηφισαν εκαναν τις συναλλαγες κατω απο το τραπεζι υποχρεωτικες!
  Οι δηθες συνεργασιες που πρεπει να γινουν για να εχει ο καθε Δημαρχος και Περιφεριαρχης θα γινουν υπο το καθεστως ομηριας και του ανταλαγματος της ψηφου στα συμβουλια!!!!
  Ο Πατουλης και ο καθε Πατουλης τι θα υποσχεθει αραγε στους συμβουλους των αλλων κομματω που χρειαζεται τη ψηφο τους για να περασει ενα εργο?
  Χαιρε Αλεξη και η αριστερη σου ιδεολογια!!!!

  1. avatar Leo1

   Α, δεν είναι καλή η απλή αναλογική! Θα έπρεπε ο πρώτος να φορά κορώνα και να κυβερνά σαν μονάρχης! Βασιλόφρονοι, δικτάτορες και σταλινικοί μας... τελείωσαν. Μάθετε να ζείτε με τη δημοκρατία.

 9. avatar ολοι σας….και μονος μου…σας εχω……..η αυτοι…η εμεις……

  οι τραμπουκισμοι...κι ο διχασμοςκαταδικαστηκαν....σας τα εγραφα απο το 15.......ημουνα πολυ κοντα στο χωρο σας...με διωξατε......

 10. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Λουστέσκου: Για εμένα νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Τασία : Ούτε εμείς χάσαμε, ούτε η Νεα Δημοκρατία κέρδισε.
  Αλέξης : Ούτε μία στο εκατομμύριο να χάσω απο τον Μητσοτάκη.

 11. avatar Η απάντηση του λαου

  Στην ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ η με εμάς η με την ΝΔ ήταν συντριπτική!!
  Άντε γεια

 12. avatar ΜΗΤΣΣΣΣΣ

  οταν δεν πηγαινετε να ψηφιζετε χαιρετε η νδ γιατι ψηφιζουν οι δικοι της και βγαζουν αυτους που θελουν. τοσο απλα.

  1. avatar πολυ τα απλοποιησατε…….

   και χασατε το παιχνιδι....ο βαρεμενος χθες ηθελε να μας κανει μεταφραση....των λεγομενων απο τη νδ......εμεις δεν καταλαβαινομε......τα ξερει ολα ο ξερολας και θα μας τα πει αναλυτικα για να μαθομε και εμεις......μας κανει το μαντη....τον αστρολογο......καθαρματα...υποτιμησατε το λαο.....τα 10 χαστουκια ηταν λιγα......συριζοκαναλαρχες της ερτ.....κοκαλοσαββιδια.....καλογριτσομερσινες....

  2. avatar η αλαζονια σας……η φασιστικη σας πολιτικη

   εστρεψε το λαο στη δεξια...για ολα φταιτε εσεις....ψεμα στο ψεμα......παπας..τζανης....πατησαν ποδι στην ενημερωση και στη δικαιοσυνη.....σταλινικες τακτικες...ντε και καλα να εξοντωσουν πολιτικους αντιπαλους χωρις στοιχεια αλλα με κουκουλοφορους.....τι σας εφταιξε βρε ο πικραμενος για ενα μηνα καθαραματα?????αλητες?????ληστες των κομματων????

  3. avatar η καψωχα…μας εβριζε…ο πολακης τα ιδια….αρβανιτης νικολαιδης γιαννουλης…..

   φασιστες οσοι διαφωνουν με τις ψευτοαριστερες καπιταλιστικες σας αρχες??με το ξεπουλημα της μακεδονιας?????παρτε δεκα στ αυτια......γλειφτες του κοκαλη...και της πολιτικης σαββουρας......παναγοπουλου θελατε συμβουλο????ψεματα κατα συρροη?????

  4. avatar και εισαι σιγουρος οτι θα ψηφιζαν συριζα?????

   αν ηταν συριζαιοι θα πηγαιναν......εχετε πολυ φανατιλα.......

  5. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   Nαι, γιατί ως γνωστόν όλοι οσοι απέχουν είναι ΣΥΡΙΖΑίοι..
   Έχετε ζαλιστεί απο τις συνεχόμενες σφαλιάρες.

 13. avatar Επιτέλους τελος

  ...Μπλε παντού!!

 14. avatar Τέλος ο συριζα

  Ποτέ δεν ξανάγινε αυτό!!
  Ποτέ η Ελλάδα δεν είχε μόνο ένα χρώμα!!
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στις εθνικές εκλογές αυτή η δυναμική θα φανεί ακόμα πιο έντονα.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε ένα κυκεώνα διάλυσης καθώς οι συνιστώσες που τον απαρτουν θα έχουν τάσεις φυγής και απόσχισης το κεφάλαιο Τσίπρας λήγει άδοξα σε ένα βούρκο ψεματων λάσπης λαμογιας και αλαζονείας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει