Τη βεβαιότητα ότι η περιπέτεια της ελληνικής οικονομίας τελειώνει εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, σε δηλώσεις του από τη Δυτική Μακεδονία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και έχει επαφές με φορείς της αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός σχολίασε ότι έρχονται πλέον καλύτερες μέρες για τον ελληνικό λαό και σε αυτήν την κατεύθυνση η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε με τα προεδρεία των επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Δακή, στην Κοζάνη, υπογράμμισε την ανάγκη εδραίωσης της συνεργασίας μεταξύ των επιμελητηρίων στο πλαίσιο ενός μόνιμου επιχειρηματικού φόρουμ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και με στόχο την προώθηση της ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση σχολίασε ότι το υπουργείο θα αποτελέσει ομπρέλα για επιχειρηματικές εκθέσεις και αποστολές.

Αναφερόμενος στον τομέα του τουρισμού εκτίμησε ότι θα είναι καλή χρονιά η φετινή για τη χώρα μας με άμεσα αποτελέσματα. Παράλληλα σημείωσε ότι το τουριστικό εμπορικό όνομα (brand name) κάθε περιοχής θα πρέπει να εξειδικευτεί σε επίπεδο Περιφέρειας.