«Η επιλογή που είχε κάνει η ΝΔ και όλο το σύστημα που την περιβάλλει, ήταν να εξαφανιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, άποψη που συμμερίστηκαν και δήθεν προοδευτικοί χώροι, δεν έγινε πράξη», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα. «Ο στόχος τους “να ξεμπερδέψουμε με αυτούς” δεν επιτεύχθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ο κ. Ρήγας διαπιστώνοντας πως «είναι αλήθεια ότι στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών καταγράφηκε ένα μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ και προφανώς μια αντίστοιχη οπισθοχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε: «Δεν λυγίζουμε στις δύσκολες στιγμές, αντίθετα, κάνουμε γρήγορες επιλογές οι οποίες ανταποκρίνονται στα πραγματικά διακυβεύματα. Το ίδιο επιλέξαμε και τον Αύγουστο του 2015, όταν βρεθήκαμε μπροστά στην επώδυνη τότε συμφωνία και ζητήσαμε άμεσα την έγκριση του ελληνικού λαού, προκειμένου να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο».

«Το μήνυμα το λαμβάνουμε υπόψιν, αλλά δεν θα αλλάξουμε τη στρατηγική. Η στρατηγική είναι η ίδια και με αυτό τον τρόπο θα πάμε και την επόμενη περίοδο, εξηγώντας στον ελληνικό λαό ότι υπάρχουν δύο διαφορετικά πολιτικά σχέδια, το ένα είναι το σχέδιο του κόσμου της εργασίας, του προοδευτικού κόσμου που δεν θέλει να επιστρέψει η χώρα ούτε σε έναν εργασιακό μεσαίωνα, ούτε σε υποκατώτατους μισθούς, ούτε σε κατώτατους», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε, δε, ότι «παραλάβαμε μια χώρα που ήταν σε κατάσταση πτώχευσης, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και την επιτροπεία και έχει προοπτική ανάπτυξης. Όλη αυτή την περίοδο στηρίξαμε όσο μπορούσαμε τον κοινωνικό ιστό που είχε πληγεί ανεπανόρθωτα και ταυτόχρονα, από την πρώτη κιόλας στιγμή που αυτό ήταν δυνατό, διοχετεύσαμε προς την κοινωνία μέρος από την ανάπτυξη. Η ανεργία έφθασε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, από το 27% πήγε στο 18%. Θεσπίστηκαν σημαντικές δικλείδες ασφαλείας που είχαν καταργηθεί στα πρώτα μνημονιακά χρόνια. Αυτά προσπαθήσαμε να κάνουμε την προηγούμενη περίοδο και αυτή η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί», διαβεβαίωσε. «Αυτό θα είναι το μήνυμα, αυτό θα είναι το διακύβευμα», πρόσθεσε και «κάλεσε όλους να απαντήσουν ποιο είναι το σχέδιό τους. Αν το σχέδιο είναι λιγότερη δημοκρατία είναι πολύ προβληματικό», σχολίασε περαιτέρω.

Τέλος, επανέλαβε ότι «σε όλα τα εθνικά θέματα εμείς παραμείναμε πιστοί στη γραμμή ασφάλειας στην περιοχή και πυλώνας σταθερότητας και αυτό το αποδείξαμε».