Αντίστροφα μετρά η ώρα για το κοινό exit poll που θα παρουσιάσουν οι πέντε ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί. Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα και αμέσως θα γίνει γνωστή η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Το αποτέλεσμα του κοινού exit poll για τις Ευρωεκλογές 2019 θα προβληθεί από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ANT1, Alpha, Star, Open και ΣΚΑΪ και το newsbeast.gr θα ενημερώσει άμεσα τους αναγνώστες του για την εκτίμηση, η οποία στηρίζεται στις απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Τα κανάλια έχουν από νωρίς το πρωί προσαρμόσει τα προγράμματά τους, με συνεχείς πολιτικές εκπομπές, αναλύσεις και «εκλογικά» ρεπορτάζ από τους πολιτικούς που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα και όλα τα τεκταινόμενα όσο διαρκεί η εκλογική διαδικασία.

Οι εκτιμήσεις από το exit poll θα δώσουν τον «παλμό» της εκλογικής μάχης και αμέσως μετά ξεκινά η μετάδοση των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019 μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Singular Logic.

Σημειώνεται πως η ΕΡΤ αποφάσισε να… παλέψει μόνη της και να προβάλει τη δική της εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε συνεργασία με την Kapa Research. Mέχρι και λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, επικρατούσε μυστήριο με τη συμμετοχή της ΕΡΤ στο κοινό exit poll και πως στους διαδρόμους του καναλιού της Αγίας Παρασκευής συζητούσαν μέχρι τελευταία στιγμή αν θα μείνουν εκτός ή όχι της συγκεκριμένης διαδικασίας. Τελικά αποφασίστηκε να προχωρήσει μόνη με τη δική της εκτίμηση.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26 Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.