Με ένα κοινό exit poll θα παρουσιάσουν πέντε ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί τα πρώτα «μηνύματα» της κάλπης, αμέσως μετά το κλείσιμό της, στις 7 το απόγευμα, βασισμένη σε όσα έχουν απαντήσει όσοι ψηφοφόροι συμμετέχουν στην έρευνα.

Η εκτίμηση, με την οποία προβλέπεται βάσει των απαντήσεων των συμμετεχόντων, το αποτέλεσμα της μεγάλης εκλογικής μάχης, θα προβληθεί από ANT1, Alpha, Star, Open και ΣΚΑΪ.

Τα κανάλια έχουν από νωρίς το πρωί προσαρμόσει τα προγράμματά τους, με συνεχείς πολιτικές εκπομπές, αναλύσεις και «εκλογικά» ρεπορτάζ από τους πολιτικούς που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα και όλα τα τεκταινόμενα όσο διαρκεί η εκλογική διαδικασία.

Μέχρι να βγουν τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα, οι εκτιμήσεις από το exit poll δίνουν τον «παλμό» της εκλογικής μάχης.

Ευρωεκλογές 2019: Στη μάχη του σταυρού ρίχνονται την Κυριακή 26η Μαΐου οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, έχουν θέσει διλήμματα εθνικών εκλογών στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι ενήλικες πολίτες της ΕΕ καλούνται στις κάλπες για να επιλέξουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους, κατέχει δηλαδή 21 έδρες. Στις Ευρωεκλογές 2019, ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ τεσσάρων (4) κατά ανώτατο όριο υποψηφίων του συνδυασμού που θα επιλέξει.

Περιφερειακές εκλογές 2019: Την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, και αν χρειαστεί, και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019 (σε όσες Περιφέρειες δεν υπάρξει συνδυασμός που συγκεντρώνει το 50% συν 1 ψήφο), οι πολίτες ψηφίζουν από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα για τις Εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Σε δύο γύρους διεξάγονται και οι Δημοτικές Εκλογές 2019 για την ανάδειξη δημάρχου και μελών δημοτικού συμβουλίου, εφόσον δεν συγκεντρωθεί από τον συνδυασμό το ποσοστό 50% συν 1 ψήφο.

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Το newsbeast.gr, όπως σε κάθε εκλογική διαδικασία εδώ και εννιά χρόνια, θα καλύψει έγκυρα και αναλυτικά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνοντας άμεσα τους αναγνώστες του για το exit poll και τη ροή των αποτελεσμάτων. Δείτε τους δυναμικούς εκλογικούς χάρτες:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.