Την πεποίθησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε ξανά ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και χαρακτήρισε σπασμωδική την κίνηση της Νέας Δημοκρατίας να ζητήσει από το ΕΣΡ να απαγορευτεί η μετάδοση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως τόνισε ο κ. Παππάς μέσω της ΕΡΤ, για πρώτη φορά και από την εποχή του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα και επιλέγει έναν κλειστό χώρο. Μάλιστα, τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τερματίσει δεύτερος στις εκλογές.

Μιλώντας για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρα, ανέφερε ότι ήταν ο πιο αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών στη διάρκεια της κρίσης και τόνισε ότι κάθε φορά που πάει καλά η οικονομία, εκείνος παρεμβαίνει για να κάνει συστάσεις. «Δεν κοιτάει τη δουλειά του και κατά το παρελθόν έχει κάνει ακραίες δηλώσεις», σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε πρωτοφανές γεγονός για την πολιτική ζωή τα τελευταία 23 χρόνια, την απόσυρση της Νέας Δημοκρατίας από την προεκλογική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ περιέγραψε ως σπασμωδική κίνηση, το αίτημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην μεταδοθεί η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτεύουσα.

«Πάει στο Περιστέρι με τον κ. Πατούλη να κάνει συγκέντρωση το κόμμα της ΝΔ και αυτό είναι ενδεικτικό του ποια είναι η κατάσταση συσπείρωσης και αποδοχής του συγκεκριμένου κόμματος», συμπλήρωσε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο κόμματος, το οποίο υποτίθεται διεκδικεί την πρωτιά, που αποχωρεί με τόσο εμφατικό τρόπο από την πρωτεύουσα την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές», είπε και πρόσθεσε ότι τα διλήμματα για την ευρωκάλπη είναι τόσο καθαρά ενώπιον του κόσμου, με αποτέλεσμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να οδηγείται «σε σπασμωδικές κινήσεις, όπως ήταν αυτή που είχαμε χθες, όπου ζήτησαν να απαγορευτεί η μετάδοση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στην Αθήνα του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς επειδή δεν κάνει η ΝΔ συγκέντρωση».