Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο και περαιτέρω θετικά μέτρα ελάφρυνσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο τέλος του χρόνου και ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ακυρωθεί η κατάργηση του αφορολόγητου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 247 και στον Βασίλη Σκουρή ο κ. Τσίπρας είπε ότι τώρα δόθηκε η 13η σύνταξη που ισοδυναμεί με το παλιό δώρο Πάσχα και στόχος της κυβέρνησης είναι, αν υπάρξει ο δημοσιονομικός χώρος, να δοθεί σύνταξη και τα Χριστούγεννα.

«Στόχος μας είναι να δίνεται αντίστοιχο ποσό και τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Το μέτρο της 13ης σύνταξης είναι μόνιμο γι’ αυτό υπόκειται και στις νόμιμες κρατήσεις», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε είναι ένα ποσό ίσο με το παλιό δώρο Πάσχα. Αυτές είναι οι δυνατότητες τις ελληνικής οικονομίας, και τις εξαντλούμε για να στηρίξουμε τους πολλούς», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε ακόμη ο πρωθυπουργός, «το πότε θα ψηφίσουμε την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου θα το αποφασίσουμε εμείς. Δεν ασχολούμαστε με τα επικοινωνιακά παιχνίδια της αντιπολίτευσης. Είναι κομμάτι του δικού μας σχεδιασμού».

Για τα «ματωμένα πλεονάσματα» όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση, δήλωσε: «Τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις από το 2010 πήρανε μέτρα 60 δισ. και είχαμε μηδενικό πλεόνασμα. Γιατί; Γιατί δεν σχεδίασαν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως κάναμε εμείς με το ασφαλιστικό μας σύστημα που ήταν στα όρια της κατάρρευσης. Ακόμη αυξήσαμε τις θέσεις εργασίας. Και τρίτον σταμάτησε η ρεμούλα, και η διαπλοκή και το πάρτι στην υγεία. Έτσι καταφέραμε εμείς τα πλεονάσματα».

«Πολύ χαίρομαι που καμία δημοσκόπηση δεν μας φέρνει πρώτο κόμμα. Γιατί θα αποδειχθεί το σχέδιο που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια. Το κλίμα που εισπράττω δεν είναι κλίμα ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου πάω δεν μπορώ να προχωρήσω από τον κόσμο. Η εικόνα από τις συγκεντρώσεις της ΝΔ δεν δίνει την εικόνα νίκης», τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, ανέφερε ότι «ο κ.Μητσοτάκης αρνείται το debate. Η άρνηση του αυτή εκπέμπει ηττοπάθεια. Ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει αφήγημα γι’ αυτό δεν θέλει την αντιπαράθεση».

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «ο κ.Παυλόπουλος είναι ένας Πρόεδρος που έχει τιμήσει το ρόλο του, έχει αναβαθμίσει το θεσμό στο εσωτερικό και έχει δώσει πόντους στο εξωτερικό».