Ως αποτέλεσμα… παζαριού μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων για την αναδιανομή θέσεων ευθύνης στον δημόσιο τομέα, παρουσίασε την απομάκρυνσή του από την διοίκηση του ΟΓΑ ο κ. Π. Πέτρουλας, λέγοντας, μάλιστα, ότι η «απαράδεκτη» αυτή εξέλιξη επήλθε με απόφαση του υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, πιθανότατα, εν αγνοία του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα», o κ.Πέτρουλας πριν από 10-15 ημέρες δέχτηκε ένα τηλεφώνημα υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι «ότι η τρικομματική κυβέρνηση συνεδρίασε και αποφάσισε ότι η θέση κατακυρώθηκε σε άλλο κόμμα», ζητώντας του να παραιτηθεί για να διευκολύνει την κατάσταση.

«Για λόγους ηθικής, και όχι γιατί είμαι κολλημένος στην καρέκλα, απάντησα ότι δεν θα υποβάλλω παραίτηση και ας ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία», τόνισε.

Μολοντούτο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος συνεχίζοντας τη ραδιοφωνική του συνέντευξη, την Τρίτη δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να συζητήσουν για τον προγραμματισμό του επόμενου εξαμήνου για τον ΟΓΑ.

«Εγώ ήμουν ανυποψίαστος για το πότε θα γίνει η αντικαστάστασή μου», σημείωσε ο πρώην διοικητής του ΟΓΑ, λέγοντας ότι το μεσημέρι της Πέμπτης ενημερώθηκε ότι η πρόωρη λήξη της θητείας του είχε ήδη υπογραφεί από τις 8 Φεβρουαρίου.

«Όλο αυτό έγινε με απαράδεκτο τρόπο. Ο πολιτικός μου προϊστάμενος ουδέποτε επικοινώνησε μαζί μου. Κανονικά θα έπρεπε να κριθούν όλοι και οι αναποτελεσματικοί να αντικατασταθούν», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι στη θέση του κ. Πέτρουλα τοποθετήθηκε ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Δ. Κοντός.