Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας αναφέρθηκε σε έργα για τα οποία δεν έκανε τίποτα επί 4,5 χρόνια

Η δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λαμία


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:06
17/05/2019
Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας αναφέρθηκε σε έργα για τα οποία δεν έκανε τίποτα επί 4,5 χρόνια
23
loading

Την ομιλία του πρωθυπουργού στη Λαμία σχολίασε με δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως τονίζει, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε «να καλύψει την έλλειψη σχεδιασμού, την αδιαφορία και την αδράνεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μείζονα ζητήματα της περιοχής, υποσχόμενος, για ακόμη μία φορά μελλοντικά, την υλοποίηση νέων έργων. Έργα για τα οποία δεν έκανε τίποτα επί 4,5 χρόνια».

«Πριν από δύο χρόνια, όμως, ο πρωθυπουργός, και πάλι από τη Λαμία, είχε δεσμευτεί για την επίλυση ορισμένων ζητημάτων», συνέχισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σταϊκούρας και παρέθεσε κάποια ενδεικτικά θέματα.

Αυτά είναι τα εξής:

«1ον. ΛΑΡΚΟ.

Είχε αναφερθεί, το 2017, στην ανάγκη εκπόνησης «στρατηγικού σχεδίου» για την εταιρεία. Είμαστε στο Μάιο του 2019 και τέτοιο σχέδιο δεν υπάρχει. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση αρνείται να ενημερώσει δημόσια για τις προθέσεις της. Συνέπεια είναι η συνεχής επιδείνωση της βιωσιμότητας της εταιρείας. Η κυβέρνηση, αδυνατώντας να προωθήσει λύση, σπρώχνει το πρόβλημα διογκωμένο στην επόμενη κυβέρνηση. Με αυτή όμως την πρακτική, η χώρα και η περιοχή δεν μπορούν να προχωρήσουν.

2ον. Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (ΠΕΛ).

Είχε μιλήσει, το 2017, για την ανάγκη αναπτυξιακού σχεδίου και τη δημιουργία φορέα διαχείρισης της ΠΕΛ. Είμαστε στο Μάιο του 2019 και μόλις πριν από 2 μήνες θεσμοθετήθηκε ο φορέας. Όμως η Έκθεση, με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το 2017, ούτε το 2018 και δεν προβλέπεται - προς το παρόν - να γίνει ούτε το 2019.

3ον. Μεγάλα δημόσια έργα.

Είχε πει το 2017, ότι η σιδηροδρομική γραμμή Τιθορέα-Δομοκός, "θα παραδοθεί στους πολίτες οριστικά την άνοιξη του 2018". Είμαστε στο Μάιο του 2019 και τελικά αυτό συνέβη, και μάλιστα βεβιασμένα, μόλις χθες. Πρόκειται για έργο που είχε σχεδιασθεί, ξεκινήσει και προωθηθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις. Για τον Ε-65, λησμόνησε να πει ότι σχεδιάστηκε και προχώρησε κατασκευαστικά επί Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2005-2009, όπως επίσης λησμόνησε να αναφερθεί στη στάση του τότε ως αντιπολίτευση.

4ον. Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Έρευνα και Καινοτομία.

Το 2017, δεν είχε αναφερθεί στη διαμόρφωση κατάλληλων κτιριακών υποδομών και τη συγκρότηση των δομών που είχε διασφαλίσει η προηγούμενη κυβέρνηση το 2014-2015. Στο μεσοδιάστημα, αντί να προωθήσει την ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Έρευνας και Καινοτομίας, τις συρρίκνωσε δια πειραματισμών. Στέρησε τη Λαμία από έδρα τριτοβάθμιου ιδρύματος, και της εκχωρεί πολύ μικρό μερίδιο στο εθνικό σύστημα της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. Σήμερα, και αφού υποβάθμισε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή, έκανε αδρή αναφορά στην αξιοποίηση της περιοχής της πρώην ΠΑΒΥΠ για τη δημιουργία πανεπιστημιακών κτιριακών υποδομών, αποσιωπώντας ότι αυτό είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση την περίοδο 2013-2014 και ο ίδιος επί 4,5 χρόνια δεν έκανε τίποτα.

5ον. Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Πέρασαν πάνω από 4 χρόνια για να γίνει προμήθεια νέου αξονικού και μαγνητικού τομογράφου. Η προμήθεια και η έναρξη λειτουργίας τους αποτελούν θετική εξέλιξη, αφού πρόκειται για μηχανήματα άκρως αναγκαία για το νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση, το 2014, είχε ικανοποιήσει άμεσα το αίτημα για αξονικό τομογράφο, με τις προδιαγραφές που έθεσαν οι υπηρεσίες και η τότε διοίκηση του νοσοκομείου, εξασφαλίζοντας το ποσό των 250.000 ευρώ. Μετά από 4,5 χρόνια, η σημερινή κυβέρνηση αξιοποίησε αυτό το ποσό, προσθέτοντας ισόποσους πόρους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, τα χρόνια που μεσολάβησαν είναι χαμένα για τους πολίτες. Αφού στερήθηκαν την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή μας, επιπροσθέτως το νοσοκομείο αναγκάστηκε να επωμιστεί επιπλέον οικονομικά βάρη εξαιτίας των -γνωστών σε όλους πλέον- παραλείψεων της σημερινής κυβέρνησης».

Τέλος, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι οι πολίτες της περιοχής είναι βαθύτατα ενοχλημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και απαισιόδοξοι για το μέλλον και συμπλήρωσε: «Όμως η Λαμία, η Φθιώτιδα και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δεν μπορούν να παρακολουθούν τις ιδεολογικές και πολιτικές πιρουέτες του κ. Τσίπρα. Έχουν κουραστεί από τις πολιτικές πρακτικές του. Και γι' αυτό στις 26 Μαΐου δρομολογούν την απομάκρυνση του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ από τη διακυβέρνηση της χώρας. Με τη στήριξή τους η Νέα Δημοκρατία θα φέρει την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα για να γυρίσει σελίδα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

23
σχόλια
 1. avatar ΑΛΛΟΣ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ

  ΑΥΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΑΓΡΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ,ΡΕ ΑΣΕ ΤΑ ΧΑΖΑ ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ!!!

 2. avatar PanosGianaros

  Έχετε δεί αυτόν τον τύπο στο δρόμο να περπατάει και μάλιστα . . . . γραβατωμένο . . !
  Θα καταλάβετε γιατι ανακατεύεται με την πολιτική . . . !
  Παρ ολίγον να τον πατήσω έξω απο το Πολεμικό Μουσείο . . !
  Θα μου πείτε , , , όσο μπό'ι' του λείπει , , τόσο μυαλό έχει . . . !
  ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΚΙ ΕΓΩ . . . . τόσο μυαλό έχει . . !
  Και όμως σε αυτόν κρέμεται η σωτηρία της χώρας . . . !

 3. avatar Κρίμα

  Για τον Άδωνι, το καταλαβαίνω... Τον κυνηγάνε οι εισαγγελείς για τις μίζες, το ΚΕΕΛΠΝΟ, την οφσόρ κλπ.
  Εσύ υποτίθεται το έπαιζες σοβαρός τεχνοκράτης...
  Γιατί ξεφτιλίζεσαι;

 4. avatar p.r.t.e.

  Νομιζουν οτι οι εκλογες ειναι σαν τις εσωκομματικες τους στην ΝΔ....μιλανε τωρα για πιθανη νοθεια στις καλπες το κομμα που φωναζε οτι ηταν μπροστα 10 μοναδες!!!! Αδιέξοδο πια στην ΝΔ.....

 5. avatar Ηλιθιε πολιτικε

  Και ποιος ρε βλακα τα τελειωσε ? Η ν.δου ? Αντε βλαμενο

  1. avatar @Ηλιθιε

   Πάντως όχι ο σύριζα. Ο σύριζα προτιμά τα βαγόνια που δεν κινούνται.

   1. avatar Κοπανε

    Καμενο το εχεις η δεν εχεις καθολου .ρε προβατο απο το 2011 μεχρι και το 2015 τα εργα ειχαν σταματησει λογο ανικανοτητας του γελοιου σαμαρα . αναψε καμμια λαμπαδα στους δηθεν αριστερους που τα τελειωσαν και βγαλε τα γελοια γαλαζια γυαλακια που φορας .απο ενα που εχει γραμενα ολα τα κοματα [...]

    1. avatar @Κοπανε

     Μόκο χαμένε από τα ζα της κουμουνδούρου, τα υποζύγια του σκαφάτου τσίπρα και της υπόδικης δούρου. Για τα έργα αυτά έδωσε υποσχέσεις ο τσίπρας και δεν τήρησε καμία, σαν παθολογικός ψεύτης που είναι. Τώρα κρίνεται για το καταστροφικό του έργο σαν πρωθυπουργός και γι' αυτό θα τον μαυρίσουμε.

  2. avatar μπεεεεεεεεε

   Ρουφα το αυγο σου λακη. Ξυδακι αμα δεν σου αρεσουν οι αληθειες!

  3. avatar γερμανοτσολια…..

   εγκαινιαζετε εργα.....που θα λειτουργησουν μετα απο δυο χρονια....σε ολη την ελλαδα.....εμεις δεν ειμαστε ερτ.....κοντρα ..αυγη ...ντοκουμεντο να λεμε ψεματα......η αληθεια σας ελειψε 5 χρονια...και αυτο θα φερει το τελος σας.....το φαι σας ειναι το ψεμα......

 6. avatar …………το βαρυ πυροβολικο……. της Νεας Δημοκρατιας……..

  ..............ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉΣ ΣΚΈΨΗΣ........ΠΑΝΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ .......

  1. avatar αυτος εγκαινιασε το μετρο????

   εσεις εχετε τη πλακα.....συριζοψευταραδες...ποιους πατε να ξεγελασετε????ο κουμπαρακος σπιρτζης...εγαινιασε δρομο στο ηρακλειο που λα δοθει στη κυκλοφορια το 2021....καταλαβες τη συριζοβλακεια σου????απτεωνα ψευτο κανατα.....προδοτες φατε την απατη σας εσεις οι μερκεληδες.....

 7. avatar Μακαρονάς

  Ο Τσίπας που γράφετε στην επικεφαλίδα της είδησης ποιος είναι ;;;

  1. avatar @μακαρονας

   Ο Τσιπας δεν γνωρίζω ποιος ειναι , αλλα ο Τσιπης ειναι ο Κουλης, που ενω ειναι ζαμπλουτος θελει και αυτος και η φαμμιλλια και αλλα απο τον ιδρωτα μας. !!

   1. avatar το κεφαλαι ειναι με τσιπα σκαφατο πουρατο κοτερατο …..

    εκει κανετε δωρα δισ ε και αυτοι σας δινουν αναψυχη και πουρο...συριζομπουνταλαδες/////

   2. avatar Μακαρονάς

    Οπότε προτιμάς καλύτερα να τα φάει ο αριστερός ηγέτης σας με τους ψευτόσυντρόφους του ;;

 8. avatar ΑΜ ΠΩΣ?

  Λίγο τόχεις να πηγαίνεις βόλτα με βαγόνι του μετρό Θεσσαλονίκης που είναι ακίνητο?

  1. avatar Ενω με την Δεξια

   στη εξουσια δεν θα εβλεπαν μετρο στην Θεσσαλονίκη ουτε τα δισέγγονα σου δεξιοτρολ!

   1. avatar ειστε και προφητες εσεις συριζοτρολες….

    προβλεπετε τα μελλοντα να συμβουν.......μη πετας στα συννεφα........προσγειωσου...ασε τις δαφνες και τα χορτα ησυχα...

   2. avatar το κακο σου καιρο συριζοβλακα…..

    τι ρεζιλικια ειναι αυτα ρε?????/να ριχνετε ενα βαγονι και να κανετε σοου????και να κυκλοφορησει μετα απο 2 χρονια???ντροπη σας .....χειροτεροι απο τους δεξιους που βριζετε......πεσατε πολυ χαμηλα...πεταξατε στο καιαδα αρχες και αξιες....ψευτονενεδες ...

 9. avatar Αλέξης τσιπας

  Την Μακεδονία την πούλησα
  Τις επιχειρήσεις τις κλείνω
  Τους λάθρο τους ελληνοποιω
  Τους Ρουβικωνες τους στηρίζω
  Το δημόσιο το μεγαλώνω
  Τα σουργελα τα υπουργοποιω
  Τους άχρηστους τους επιδοτω
  Τους άπλυτους τους βραβεύω
  Ήταν δίκαιο και έγινε πραξη

  1. avatar Αλέξης τσιπας

   Καταλαβαινω την δυσκολια σου να πρεπει να στηριξεις εναν Αχρηστο προεδρο κατ'ομολογια των δικων σας παντα.....κουραγιο.....

  2. avatar χανια

   πολυ ευστοχο σχολιο.....ειναι αληθεια......μπραβο...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει