«Το μνημόνιο 3 και ο προϋπολογισμός του 2013, στηρίχθηκαν σε λάθος στοιχεία», υποστήριξε σε δηλώσεις στον realfm 97,8, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορούμε να υπάρξουμε μόνοι μας στην περίπτωση που αύριο αποφασίσουν να σταματήσουν να μας στηρίζουν οι ξένοι είπε: «Το λάθος του ΔΝΤ έχει να κάνει με αυτό που ο ίδιος ο κ. Σαμαράς διεκδίκησε στο προηγούμενο Eurogroup. Επικαλέστηκε οικονομικό ινστιτούτο που λέει ότι ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής ξεπερνά την τιμή του 0,7 και είναι πιθανόν να φτάνει στο 2. Τι σημαίνει αυτό; Οτι όλο το μνημόνιο 3 και ο προϋπολογισμός του 2013, στηρίχθηκαν σε λάθος στοιχεία».

Και πρόσθεσε ο κ. Καμμένος: «Ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής είναι ο αριθμός με τον οποίο πολλαπλασιάζουμε τα ευρώ που φεύγουν από το ΑΕΠ λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων. Δηλαδή, με τον δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή του 0,7, αν έφυγαν λόγω των σκληρών οικονομικών μέτρων από τον ετήσιο οικονομικό κύκλο 100 ευρώ, θα πρέπει να αφαιρεθούν από το ΑΕΠ τα 70 ευρώ. Τα 70 ευρώ είναι η ύφεση. Το ίδιο παράδειγμα με δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή 2 φεύγουν από το ΑΕΠ, 200 ευρώ. Αυτονόητα δηλαδή στο δεύτερο παράδειγμα η ύφεση είναι υπερδιπλάσια από το πρώτο. Οσο δηλαδή μεγαλώνει ο δημοσιονομικός πολλαπλασιαστής μεγαλώνει η ύφεση. Αυτό είναι… Ο λάθος υπολογισμός του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή δηλαδή είναι το λάθος που λέει το ΔΝΤ, προκειμένου να δικαιολογήσει την αποτυχία του προγράμματος. Αυτό το γνώριζε ο Σαμαράς και με τα πλαστά στοιχεία –τα οποία ο ίδιος αποδεικνύει ότι είναι πλαστά στην ομιλία του στην Ευρώπη- ουσιαστικά λέει ότι ο προϋπολογισμός του 2013 όπως μας τον επέβαλαν και το τρίτο Μνημόνιο είναι υπολογισμένο με το λάθος».