Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η ψήφιση της δέσμης μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια εξόδου του από τον Κοινοβούλιο, αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα προχωρήσουν τα μέτρα «για την ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, όλα όσα εξαγγείλαμε, θα γίνουν άμεσα πράξη. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την επόμενη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τη μεθεπόμενη».

Με τον πρωθυπουργό να συμπληρώνει στην τοποθέτησή του έξω από τη Βουλή: «Είναι μια στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, να νιώσουν οι πολίτες που ακόμη δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και των μνημονίων, ανάσα ελάφρυνσης και προοπτικής. Έχουμε μια στρατηγική που δεν είναι συγκυριακή ή ευκαιριακή. Αυτά που ανακοινώσαμε, τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια. Και θα είναι μόνιμα μέτρα».

Επίσης, τόνισε για την κοινοβουλευτική του κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι του είχε πει με την πρωτομιλία του πως «θα πήγαινε για μαλλί και θα έβγαινε κουρεμένος. Έτσι και έγινε».