Αλέξης Τσίπρας για τουρκική προκλητικότητα: Πρώτα η διπλωματία

«Η Ε.Ε. πρέπει να έχει ενιαία θέση όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της» δήλωσε ο πρωθυπουργός


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:57
09/05/2019
Αλέξης Τσίπρας για τουρκική προκλητικότητα: Πρώτα η διπλωματία
2
loading

Στις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ -θέμα το οποίο θα θέσει ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής από κοινού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη- αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που γίνεται στο Σιμπίου της Ρουμανίας.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας αφορά το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο την Κύπρο. Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να παραβιάζεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει ενιαία θέση όταν παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο στην περιοχή της. Σε ερώτηση δημοσιογράφου «κυρώσεις ή διπλωματία» ο κ. Τσίπρας απάντησε «πρώτα η διπλωματία» όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν μπορεί να είναι πρόεδρος της Κομισιόν ο Μ. Βέμπερ

Τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ, έβαλε στον στόχαστρό του ο πρωθυπουργός. Καθώς η Σύνοδος -που πραγματοποιείται την ημέρα της Ευρώπης- θα συζητήσει την ατζέντα της ΕΕ για την επόμενη πενταετία και ενώ πραγματοποιείται 17 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, ο πρωθυπουργός δήλωσε σχετικώς:

«Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα υποστηρίξει τις θεμελιώδεις ιδέες και αρχές της Ευρωπαικής Ένωσης, ήτοι έναν πρόεδρο που θα προάγει την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα τοποθετείται ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στην ξενοφοβική προσέγγιση της άκρας δεξιάς στο μεταναστευτικό. Αυτός ο πρόεδρος δεν μπορεί να είναι ο Μάνφρεντ Βέμπερ».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar πκ

    Νατος νατος ο τσιπρας ο σκαφατος

  2. avatar ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΗΛΟΤΕΡΟΣ

    ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΤΟ ΧΑΟΣ,ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ !! ΑΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑΡΑ ΤΟΝ ΒΕΜΠΕΡ ΤΟΤΕ ΚΛΑΨΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ,ΚΑΘΕ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΟΝ ΒΕΜΠΕΡ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει