Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου εργασίας με κεντρικά θέματα την εξέλιξη της ασφαλιστικής μεταρρυθμίσεις και τις προοπτικές για την αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκφράστηκε η ικανοποίηση για την πορεία των αλλαγών στο ασφαλιστικό ενώ το θέμα των αλλαγών της διαιτησίας (ΟΜΜΕΔ) θα αντιμετωπισθεί μέσα στον Οκτώβρη με εκφρασμένη την αισιοδοξία από την πλευρά του υπουργείο εργασίας ότι θα βρεθεί συναινετική λύση.

Στο πακέτο των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις παραμένει ως σημαντικό αγκάθι το ζήτημα της αναβάθμισης των επιχειρησιακών συμβάσεων σε σχέση με τις κλαδικές θέμα που αναμένεται να είναι το αντικείμενο της επόμενης συνάντησης με τους εκπρόσωπους της τρόικας.

Στο μεταξύ πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου εργασίας με τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, την οποία η κ. Κατσέλη χαρακτήρισε εποικοδομητική μέσα σε μια δύσκολη συγκυρία.

Η κ. Κατσελη δήλωσε ότι το στοίχημα της ανάπτυξης πρέπει να κερδηθεί με διαφύλαξη των κοινωνικών δικαιωμάτων και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του υπουργείου κάνοντας λόγο για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό όπου πρώτος στόχος παραμένει η μείωση της εισφοροδιαφυγής όπως επίσης και για τις ενεργητικές πολιτικές για στήριξη της απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ζήτησε προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και μια πολιτική σταθερού και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των συνδικάτων και του υπουργείου. Ζήτησε ακόμα ενίσχυση του ΟΜΜΕΔ και τήρηση του νόμου και των συνταγματικών ρυθμίσεων σε ότι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.