Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη στις 18:00 μπροστά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, mεταναστευτικές και αντιρατσιτικές οργανώσεις.

«Ασυδοσία του πλούτου, ποινικοποίηση της φτώχειας, ανηλεές κυνηγητό εναντίον εργαζομένων και φτωχών – ακόμα και μέχρι θανάτου. Αυτός ο εν εξελίξει εκφασισμός, άλλοτε με προμετωπίδα την “πάταξη του παραεμπορίου”, άλλοτε με σημαία τη “μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση”, κοστίζει πλέον ανθρώπινες ζωές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Λίγες μόλις μέρες μετά τη δολοφονία από ακροδεξιούς του 27χρονου εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, ένας ακόμα μετανάστης, ο μικροπωλητής Μπαμπακάρ Ντιάε, χάνει τη ζωή του έπειτα από καταδίωξη δημοτικών αστυνομικών στον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Θησείο».

Όπως επισημαίνει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, «η μαζική κινητοποίηση και η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος για να ανακοπεί το σπιράλ του εκφασισμού, να ανασχεθεί η άνοδος της Χρυσής Αυγής, και να ακυρωθεί στην πράξη το ανθρωποφαγικό δόγμα Σαμαρά-Δένδια, που η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων εφαρμόζει, δυστυχώς, κατά γράμμα».