Σε ναυάγιο οδηγήθηκε η πολύωρη συνάντηση που είχαν από τις 5.00 το απόγευμα ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ναυτεργατών με στόχο να λήξει η απεργία.

Οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν κατάφεραν να αμβλυνθούν, ενώ δεν λύθηκε και το ζήτημα της εξόφλησης των δεδουλευμένων των ναυτεργατών.

Τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ θα συνεδριάσουν αύριο εκ νέου για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κ. Μουσουρούλης επισήμανε χαρακτηριστικά ότι εάν δεν λήξει αύριο η απεργία τότε «η κυβέρνηση θα λάβει τις αποφάσεις της».

Τα πλοία αναμένεται να παραμείνουν δεμένα μέχρι τις 6 το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, μετά τη νέα 48ωρη απεργία την οποία αποφάσισε χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Η ΠΝΟ ζητεί την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλουν, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών». Ζητεί επίσης την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών πολλών μηνών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, ιδιαίτερα εκείνων της ακτοπλοΐας, την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών, και την αποκατάσταση της άδικης φορολόγησης των ελλήνων ναυτεργατών.