Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και του παρέδωσε αποτελέσματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2018.

Στη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άφησε αιχμές για την υπόθεση της γιαγιάς με τα τερλίκια που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο επειδή πουλούσε τερλίκια χωρίς άδεια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, επανήλθε στην επικαιρότητα με το πρόστιμο ύψους 2.600 ευρώ που επιβλήθηκε στη γυναίκα από την εφορία για μη τήρηση βιβλίων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι και φέτος οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτυγχάνονται, σε μιαν εποχή κατά την οποία αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Μέρες που είναι, όμως, και επειδή αναφερθήκατε και εσείς, σχετικά με ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται κατά την είσπραξη των εσόδων, να γνωρίζουν οι Αρχές Είσπραξης των κάθε είδους εσόδων ότι πρέπει να τηρούν την αρχή της νομιμότητας και αυτές, όπως και οι πολίτες. Και να θυμούνται ότι μέρος της αρχής της νομιμότητας και πολύ σημαντικό, γιατί έχει βάση στο Σύνταγμα, είναι ο ανθρωπισμός, η δικαιοσύνη και η κοινωνική δικαιοσύνη. Ας μην ξεχνάμε, σε τέτοιες ώρες και σε τέτοιους καιρούς, τον άνθρωπο, όταν ασκούμε τα καθήκοντά μας» είπε.

Σημειώνεται πως σε συνέντευξη που παραχώρησε η 90χρονη και η κόρη της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εξέφρασαν την απορία τους για το πρόστιμο και την αντιμετώπιση που λαμβάνουν από τις υπηρεσίες.

«Άμα πεθάνω να κάνουν κατάσχεση στο φέρετρο ή τα λεφτά που έχω φυλάξει για την ταφή μου γιατί άλλα λεφτά δεν έχω» ήταν η αντίδραση της ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία επανέλαβε πως είχε μεταβεί στη λαϊκή προκειμένου να πουλήσει τις μάλλινες παντόφλες που έπλεκε μόλις δύο φορές, γιατί τα κρύα του χειμώνα δεν θα τις επέτρεπαν έτσι κι αλλιώς να πηγαίνει συχνά και να παραμένει για ώρα στο σημείο.