Τις βασικές θέσεις και τις επιδιώξεις του συνδυασμού του, «Η Κρήτη μας ενώνει», αλλά και τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του οποίου είναι επικεφαλής παρουσίασε απόψε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης και βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης σε εκδήλωση, στην οποία «το παρών» έδωσε και ο βουλευτής ΝΔ της β’ Αθηνών Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Η απόφαση στις εκλογές του Νοεμβρίου είναι πολιτική κι αν δεν ψηφιστεί ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα νομίζει η κυβέρνηση πως κάνει καλά τη δουλειά της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής». Ο κ. Μειμαράκης ξεκαθάρισε πως το συναισθηματικό δίλημμα που ίσως να αισθάνονται κάποιοι εν όψει των εκλογών είναι ψευτοδίλημμα, γιατί η τελική απόφαση τους πρέπει να είναι πολιτική.

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πολλές φορές στην ομιλία του πως τα φιλικά συναισθήματα είναι πλασματικά στην περίπτωση των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Κρήτη, όπου το ζητούμενο είναι πολιτικό.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε όλα όσα έχει στερηθεί η Κρήτη και που πρέπει επιτέλους να διεκδικήσει, αυτά που κατά τα λεγόμενα του «μας έχει στερήσει ένα αναποτελεσματικό, αθηνοκεντρικό κράτος. Ένα στενό ιδιότυπο κατεστημένο, που συστηματικά παραμελεί την Κρήτη με τα γνωστά αποτελέσματα».

Σε ότι αφορά τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες είναι οι Κώστας Νικολαράκης, στο Λασίθι, Κώστας Γύπαρης, στα Χανιά, Γιώργος Γιακουμάκης στο Ρέθυμνο και Κωστής Μπαντουβάς, στο Ηράκλειο.