Το Χαλάνδρι επισκέφθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ενημερώθηκε για τα ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, από το δήμαρχο Σίμο Ρούσσο και από τους εργαζόμενους στο ΙΚΑ, στο αστυνομικό τμήμα, στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Αλτσχάιμερ και στο εμπορικό κέντρο.

Μείζονα προβλήματα της πόλης αναδείχθηκαν το κυκλοφοριακό, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και δομών για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής, καθώς και η ανάγκη στήριξης του προγράμματος μεταστέγασης των Ρομά από την περιοχή.

«Ζητούμενο μία ισχυρή περιφέρεια που να διεκδικεί λύσεις για τους πολίτες»

Ειδικότερα ο κ. Ρούσσος ανέφερε πως μέχρι τα τέλη του 2019 θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου δημαρχείου, με δύο υπόγεια πάρκινγκ, χωρητικότητας 160 θέσεων, για χρήση και των πολιτών. Για τους Ρομά στο Κάτω Χαλάνδρι τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα μεταστέγασής τους σε κατοικίες, μέσω επιδότησης ενοικίου, βάση του οποίου έχουν μεταστεγαστεί οι 12 από τις 64 οικογένειες.

Επιπρόσθετα ο κ. Ρούσσος επισήμανε ότι υπάρχει ζήτημα με την οδό Κόδρου, όπου καταλήγει το ρέμα Σαρανταπόρου, η οποία πλημμυρίζει σε κάθε βροχόπτωση και σημείωσε πως απαιτείται η επιτάχυνση υλοποίησης των έργων αποκατάστασης των κακοτεχνιών, διαπλάτυνσης του αγωγού υπογείως της Κηφισίας καθώς και διαπλάτυνση του ρέματος της Φιλοθέης.

Σε ότι αφορά το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπογράμμισε πως ο δήμος εφαρμόζει πιλοτικά με επιτυχία σε συνοικία του Χαλανδρίου ένα σχέδιο διαχείρισης με έμφαση στην ανακύκλωση, την ξεχωριστή διαλογή αποβλήτων ξήρανσης και μετατροπής τους σε άλλα προϊόντα, τονίζοντας πως αν εφαρμοστεί σε όλη την πόλη το ποσοστό απορριμμάτων προς ταφή θα είναι μόλις 10%. Χαρακτήρισε «κρίσιμο θέμα» την καθυστέρηση των χωροθετήσεων, προσθέτοντας πως ο δήμος έχει αποκτήσει δύο χώρους, έναν 6,5 στρέμματα για τη στέγαση του αμαξοστασίου και ένα χώρο για τα κλαδέματα.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Ρούσσος σημείωσε πως ο δήμος χρειάζεται στήριξη για τη δημιουργία πολιτιστικού πολυχώρου σε κτίριο 3.300 τ.μ. που αγόρασε, ενώ εστίασε στην ανάγκη ένταξης στο σχέδιο πόλης, περιοχής του Χαλανδρίου έκτασης 1.100 στρεμμάτων, η οποία γειτνιάζει με τρεις σταθμούς του μετρό.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στον προγραμματικό του σχεδιασμό τα ζητήματα της διευθέτησης των ομβρίων υδάτων και της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι απόλυτης προτεραιότητας και υπογράμμισε «Θα στηρίξουμε γόνιμες ιδέες και σύγχρονες προτάσεις των δήμων και σε συνεργασία θα καταπολεμήσουμε τις παθογένειες».

«Προτεραιότητα τα προγράμματα πρόληψης υγείας»

Στο ΙΚΑ ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε προτεραιότητα την προάσπιση του λειτουργήματος των ιατρών και την ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης υγείας.

Στο αστυνομικό τμήμα υπογράμμισε πως μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, θα προωθήσει την επιδότηση αγοράς οχημάτων.

Στο πρότυπο Κέντρο Αλτσχάιμερ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η παροχή ιατροφαρμακευτικού υλικού από τον ΙΣΑ σε συνεργασία με την Αποστολήτης Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επισημαίνοντας πως η στήριξη όλων των δομών ανακούφισης αυτών των ανθρώπων είναι προτεραιότητα.

Τέλος στην εκκλησία του Αγ. Αντωνίου ενημερώθηκε από τον Πατέρα Ιγνάτιο, σχετικά με το ζήτημα της ολοκλήρωσης της ανέγερσης του νέου Ναού, καθώς υπάρχει πρόβλημα με τους όρους δόμησης και τόνισε ότι θα δημιουργηθεί στην περιφέρεια γραφείο διευθέτησης ρεμάτων προκειμένου να επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής.