Σε πρώτη συνεδρίαση συνέρχεται σήμερα, Τετάρτη, η Προανακριτική Επιτροπή, που θα διερευνήσει τυχόν ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, θα εκλεγεί το προεδρείο και στη συνέχεια θα συζητηθούν διαδικαστικά ζητήματα.

Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης. Ως μέλη θα υποδειχθούν από τη ΝΔ οι βουλευτές Άδωνις Γεωργιάδης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανδρέας Κουτσούμπας, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Σταύρος Κοντονής και ο Θεόδωρος Δρίτσας, από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Ρήγας, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Βασίλης Καπερνάρος, από την Χρυσή Αυγή ο Ηλίας Κασιδιάρης και από το ΚΚΕ ο Σπύρος Χαλβατζής.

Δε θα εκδίδονται πρακτικά των συνεδριάσεων καθώς η προδικασία είναι μυστική και εφαρμόζεται ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας.

Όπως έχει ανακοινωθεί, η Επιτροπή θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της και να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου.