Πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προανήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξη Τύπου, των τριών μελών του κόμματος, Ζ. Κωνσταντοπούλου, Θ. Δρίτσα και Στ. Κοντονή, που συμμετέχουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου.

«Προσπάθειά μας είναι να χυθεί άπλετο φως και να αποδοθούν ευθύνες και ποινικές, αλλά και πολιτικές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλουμε με όλους τους τρόπους. Εφόσον υπάρξουν νέα δεδομένα και πραγματικά νέα στοιχεία, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να αποδοθούν και οι πολιτικές ευθύνες» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Π. Λαφαζάνης σχετικά με τις ευθύνες για τη λίστα Λαγκάρντ.

«Εμείς, δεν αντιδικούμε με πρόσωπα, δεν πάμε να ξεκαθαρίσουμε λογιαριασμούς, δεν θα κάνουμε την Προανακριτική Επιτροπή αρένα. Η πρότασή μας δεν στρέφεται εναντίον κανενός, αλλά επιχειρεί να ανοίξει νέους δρόμους σε μία προοδευτική κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που έδωσε έμφαση στην καταλυτική, όπως είπε, συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ για να οδηγηθεί προς διερεύνηση το θέμα της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ σε Προανακριτική Επιτροπή.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κατηγορώντας τον ότι διεκδίκησε την πολιτική κάλυψη για να μην ελεγχθεί η αξιόποινη συμπεριφορά του. Όπως δε ανέφερε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα είναι από τους πρώτους μάρτυρες τους οποίους το κόμμα της θα ζητήσει να κληθούν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή.

«Δεν μπορεί ο κ. Βενιζέλος να μιλά για σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναμέναμε ο κ. Βενιζέλος να ζητήσει να ελεγχθεί από μόνος του, όταν είναι υπό έλεγχο και η δική του σιωπή και η συγκάλυψη της υπόθεσης», ανέφερε. Επανέλαβε δε και η ίδια την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.