Παυλόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξανακάνει την Ευρώπη μια σκοτεινή ήπειρο

«Η διχόνοια έχει στοιχίσει στο παρελθόν ακόμη και τμήματα του εθνικού μας κορμού»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:38
14/04/2019
Παυλόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ξανακάνει την Ευρώπη μια σκοτεινή ήπειρο
9
loading

Μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό της χώρας «για την επίτευξη των στόχων μας», αλλά και «συνεργασίας με τους εταίρους μας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος και την καταπολέμηση φοβικών συνδρόμων που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού και ενίοτε του ναζισμού, ενόψει και των κρίσιμων Ευρωεκλογών, έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από την Άμφισσα, όπου εγκαινίασε το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «Μόνον ενωμένοι εμείς, οι Έλληνες, μπορούμε να πετύχουμε τους όποιους στόχους μας και μάλιστα συχνά να μεγαλουργήσουμε. Η διχόνοια, αντιθέτως, έχει στοιχίσει στο παρελθόν ακόμη και τμήματα του εθνικού μας κορμού». Όπως εξήγησε, «το έχει αποδείξει αυτό η ίδια η μακρά Ιστορική μας πορεία, και μάλιστα σε περιοχές δράσης και εν γένει δραστηριότητας πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, από το πεδίο των μαχών ως τα πεδία της Εξωτερικής Πολιτικής, της Οικονομίας, της Επιστήμης, των Γραμμάτων και Τεχνών, του Πολιτισμού εν γένει. Εμείς, οι Έλληνες, διαθέτουμε ανεξάντλητο δημιουργικό ταλέντο, συχνά όμως ολιγορούμε, δυστυχώς, να ομονοήσουμε, όταν επιβάλλεται να δράσουμε συλλογικά».

Αναφερόμενος στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία των προσεχών Ευρωεκλογών, είπε ότι η αγαστή συνεργασία όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απαραίτητη προκειμένου να καταπολεμηθούν φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, ενίοτε και του υφέρποντος ναζισμού και που δεν ταιριάζουν σε Λαούς της Ευρώπης.

«Δεν θα επιτρέψουμε, σε κανένα, να ξανακάνει την Ευρώπη μια «σκοτεινή ήπειρο», για να θυμηθούμε τον τίτλο του ομώνυμου βιβλίου του Μαρκ Μαζάουερ», τόνισε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη θα παραμείνει προπύργιο Δημοκρατίας και θα υπερασπίσει το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, προκειμένου να καταπολεμήσει τις ανισότητες, οι οποίες γεννούν ή υποθάλπουν τις ακραίες πολιτικές στάσεις του λαϊκισμού, που επιβουλεύονται ευθέως την Ευρωπαϊκή Οικογένεια».

Μάλιστα, σημείωσε ότι «είναι χρέος δικό μας, των Ελλήνων, αλλά και των άλλων Ευρωπαϊκών Λαών, να εργασθούμε, από κοινού, προς αυτή την κατεύθυνση, για χάρη των γενεών που έρχονται αλλά και για να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον πλανητικό ρόλο που της αναλογεί στον σύγχρονο Κόσμο, σύμφωνα με την Ιστορία της, την Δημοκρατία της και τον Πολιτισμό της».

«Με βάση τα προαναφερθέντα, εμείς οι Έλληνες, οφείλουμε να εργασθούμε με συνέπεια και στοχοπροσήλωση, από κοινού με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, για την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, με στόχο την ενοποίηση της Ευρώπης υπό όρους Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας και Κοινωνικού Κράτους Δικαίου. Άλλωστε, η ευημερία της Ελλάδας προϋποθέτει μια δημοκρατική και ευημερούσα Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην ιστορική πόλη της Φωκίδας, υπενθύμισε την σπουδαία προσφορά των κατοίκων της πρώτα στην Εθνική Παλιγγενεσία, τον Μεγάλο Αγώνα του Έθνους μας για Ελευθερία, και ακολούθως στην περαιτέρω ανάπτυξη και προκοπή της Πατρίδας μας και σημείωσε ότι η στρατηγικής, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, σημασίας κατάληψη της Άμφισσας από τους Έλληνες καθόρισε την εξέλιξη της Επανάστασης στην Ρούμελη, καθώς ο ενθουσιασμός που προκάλεσε η σχετική είδηση στους υπόλοιπους αγωνιστές είχε πολλαπλασιαστικώς θετικά αποτελέσματα.

«Κυρίως, όμως, προκάλεσε μια πρωτόγνωρη αίσθηση Ελευθερίας και μπόλιασε τις ψυχές των εξεγερμένων Ελλήνων μ' ελπίδα, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους ότι ο Αγώνας τους για «της Πατρίδος την Ελευθερία και του Χριστού την Πίστη την Αγία» μπορεί και πρέπει, πάση θυσία, να ευοδωθεί. Το εμβληματικό Κάστρο των Σαλώνων κατέστη ένα από τα πρώτα σύμβολα Ελευθερίας των Ελλήνων στον Αγώνα τους κατά του τουρκικού ζυγού» παρατήρησε.

Επισήμανε, επίσης, ότι μορφές όπως του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα, του Ανδρούτσου, του Γκούρα, του Διάκου, του Δυοβουνιώτη, του Μακρυγιάννη και, κατ' εξοχήν, του Πανουργιά μαρτυρούν την ποιότητα των Ανδρών που γεννά τούτη η Γη. Επιπλέον, ο θρίαμβος των Ελλήνων στα Σάλωνα μας οδηγεί στ' ακόλουθα πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, που οφείλουν ν' αποτελέσουν πυξίδα πορείας για εμάς, σήμερα και στο μέλλον.

Υπενθυμίζοντας την δράση του Πανουργιά σε δύσκολες στιγμές του Αγώνα, υπογράμμισε ότι μας δίδαξε: Την ανάγκη για ομόνοια και δημιουργική συμπόρευση. «Θαρραλέος πολεμιστής, με άδολη ψυχή αλλά και στρατηγικό μυαλό, όπως αποδεικνύεται από το σχέδιο καύσης των σιτηρών που κατάστρωσε για να τα «στερήσει» από τον Δράμαλη και τον στρατό του, ο Πανουργιάς ήταν αφιερωμένος, ψυχή τε και σώματι, μόνον στο ιδανικό του Απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων. Κρατήθηκε μακριά από τον εμφύλιο σπαραγμό του 1825 και προσπάθησε -ανεπιτυχώς δυστυχώς- να σώσει τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Ας μη λησμονούμε, λοιπόν, ποτέ το εμβληματικό παράδειγμα σεμνότητας, αυτοθυσίας και έμπρακτης αφοσίωσης στο αγαθό της ομόνοιας που ενσαρκώνει ο Πανουργιάς», επισήμανε καταληκτικά ο κ. Παυλόπουλος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ΠΑΡΑΦΡΩΝ Η’???

  ΤΙ ΕΓΙΝΕ??? ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΥΣ Η Δ.Ε.Η ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ???..... ΑΣΕ ΡΕ ΠΑΚΗ!!! ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΠΙΣΩ -ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ. ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΚΕΙΣ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΕΝΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΜΑΘΕ!! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΟΙΧΟ, ΙΣΑ -ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ.....ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ, ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ¨
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΣΦΑΓΕΣ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΡΩΕΣ, ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΡΟΥΣ ΜΑΣ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ!! ΣΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΑΜΕ... ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΣΑΣ ΑΜΑΧΗΤΙ Σ'ΑΥΤΟΥΣ!!!!!!!!

 2. avatar Αποδέκτες των παραινέσεων

  Πες τα στους τροληδες. Πρώτα βγαίνει το μαύρο και μετά "σκέφτονται"!

 3. avatar μαικ μπι

  αφου το λες εσυ σωθηκαμε

 4. avatar Γεροτσολιας

  Θα μας τρελανει παλι ετουτος, στη Σεληνη ζεις εσυ ρε Πακη; αλλα σαματις εχεις να χασεις και τιποτα, οτι φας κι οτι πιεις κι οτι ... αντε να μην πω τιποτα τωρα.

 5. avatar Ανθρωπιστης Αλληλεγγυος

  Ολα αυτα Πακη τα εφερε η ανεξελεγκτη ανοδος του αριστερου προοδευτισμου που σου βιαζουν την λογικη καθε μερα, στοχοποιοντας οποιαδηποτε διαφορετικη αποψη.
  Μην πεις αυτο εισαι ρατσιστης, μην πεις το αλλο εισαι φασιστας, ομοφοβικος, κ.λ.π.
  Αλλα και παλι... οι πραγματικοι Φασιστες και ρατσιστες ειναι μια μικρη μειοψηφια.
  Το ποσοστο ανεβαινει αν λογαριασουμε σαν φασιστες αυτους που διαφωνουν με τα φαινομενα τυπου... Τζεισον Αντιγονη και αθροας λαθρομεταναστευσης.

 6. avatar tboni2

  Σκοτεινή την κάνετε εσύ ο τσιπροφασιστας και οι εισβολείς.

 7. avatar kyrik

  Ευτυχώς που το μέλλον της Ευρώπης δεν εξαρτάται από σένα και τον Πινόκιο.

 8. avatar Τερας

  Προδότης ο πουλημένος ανίκανος το δεκανίκι του Τσίπρα

 9. avatar Navara

  Ώπα ξύπνησε ο πρόεδρος ????????????????????
  Ξανά κοιμήσου βρέχει έξω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει