Κουρουμπλής: Καλέσαμε τους προοδευτικούς ανθρώπους σε σύμπλευση όχι να γίνουν κομματικά μέλη

«Η Ευρώπη υπνοβατεί»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:17
14/04/2019
Κουρουμπλής: Καλέσαμε τους προοδευτικούς ανθρώπους σε σύμπλευση όχι να γίνουν κομματικά μέλη
25
loading

Στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου αφηγήματος για την Ευρώπη, αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ο βουλευτής, πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θράκη μαζί με τον ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη και την υποψήφια ευρωβουλευτή από τη Ροδόπη, Ουφούκ Μουσταφά.

Η Ευρώπη υπνοβατεί

Εκτίμησε ότι ο δρόμος που σήμερα ακολουθεί η Ευρώπη είναι αυτός του «υπνοβάτη» και αυτό το αντιλαμβάνεται το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που βρίσκεται στον προοδευτικό, με την ευρύτερη έννοια, χώρο. «Μία Ευρώπη δηλαδή, που ενώ βλέπει ότι πέφτει στον γκρεμό, δεν έχει τη δύναμη ν' αντισταθεί σ' αυτή την κατηφόρα… που απειλείται από ακραίες εφιαλτικές λογικές…». Κάλεσε το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, να «βρούμε έναν κοινό τόπο, για να υπάρξει μια πρόταση ελπίδας που θα κεντρίσει τον προβληματισμό του μέσου Ευρωπαίου πολίτη. Θα τον πείσει ότι υπάρχει πράγματι άλλος δρόμος...»

Η κυβέρνηση κράτησε τη χώρα σε πολιτική σταθερότητα

«Η Ελλάδα έφτασε στο σημείο όπου η αξιοπρέπεια χιλιάδων Ελλήνων να πέφτει μέσα στους κάδους των σκουπιδιών», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής παρουσιάζοντας το έργο που ανέλαβε η κυβέρνηση πριν σχεδόν τέσσερα χρόνια. «Γίνεται σήμερα αυτό; Όχι βέβαια, γιατί ήρθε μια κυβέρνηση, επιχείρησε το πρώτο εξάμηνο, πιστεύοντας ότι θα μπορούσε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι δεν πάμε καλά, παρά ταύτα δέχθηκε μια σκληρή άρνηση. Όμως δεν δραπέτευσε. Θα μπορούσε να φύγει ο Τσίπρας, να δραπετεύσει. Πήγε σ' έναν έντιμο αλλά δύσκολο συμβιβασμό για την Αριστερά. Για τις αξίες και τις ιδέες της. Όμως τον έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού... Έδωσε πραγματικά τη δυνατότητα στο λαό να εκφραστεί και τότε μάλιστα κάποιοι είπαν ότι τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι είναι πλέον μια αριστερή παρένθεση. Γιατί τα γκάλοπ και τότε μετρούσαν αλλά δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν να ξέρουν ότι υπάρχει κι ένα ποσοστό ανθρώπων, πολύ μεγάλο, το οποίο τοποθετείται μέσα στην κάλπη. Είναι ένα καινούριο φαινόμενο στη δημόσια ζωή, το οποίο αν δεν το λάβει κανείς υπόψη του πέφτει έξω. Κι έπεσαν έξω. Όπως θα πέσουν και τώρα έξω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

«Στις εκλογές ο ελληνικός λαός ανέθεσε σ' αυτή την κυβέρνηση, τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή τη δύσκολη προσπάθεια. Προσπαθήσαμε και μπορέσαμε σιγά-σιγά να σταθεροποιήσουμε την οικονομία από την αβεβαιότητα που ζούσαμε τότε όλοι, σήμερα φτάσαμε στο σημείο να διαψευστούν αυτοί όλοι που έλεγαν ότι στην πρώτη αξιολόγηση θα πέσει η κυβέρνηση, στη δεύτερη θα πέσει… Η κυβέρνηση αυτή εμπέδωσε για τέσσερα χρόνια πολιτική σταθερότητα. Μια οικονομία για να πάει μπροστά απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πολιτική σταθερότητα και αυτή η κυβέρνηση κράτησε τη χώρα σε πολιτική σταθερότητα σε μια περίοδο που δεν είχε μόνο ν' αντιμετωπίσει την οικονομική και κοινωνική κρίση. Μια χώρα που ουσιαστικά ήταν σε οικονομική κατοχή και περιορισμούς, αλλά είχε ν' αντιμετωπίσει και το μέγα θέμα του προσφυγικού και αντιμετωπίσαμε κι αυτό το φαινόμενο…

Κρίσιμες οι Ευρωεκλογές

Αυτή η αναμέτρηση για την Ευρώπη θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη, το ίδιο και για την Ελλάδα. Γιατί αυτή η κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια, άρχισε να ξεδιπλώνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Μεθαύριο πάμε σε καινούρια ρύθμιση των 120 δόσεων. Αυτή η σταθερότητα, αυτή η προσπάθεια που αφορά τους πολλούς και έτσι πρέπει να είναι το καινούριο μοντέλο για την Ευρώπη, να νιώσουν όλοι οι πολίτες ότι είναι πολίτες αυτής της χώρας και αυτής της ηπείρου και όχι άλλοι πολίτες και άλλοι υπήκοοι. Μέσα απ' αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να πάμε σ' αυτή την αναμέτρηση.

Είμαι βέβαιος ότι όσο περνάνε οι μέρες θ' αρχίσει ο κόσμος να κατανοεί για τι αναμέτρηση μιλάμε».

Η Θράκη

«Μπορούμε να μιλάμε με τους κατοίκους αυτής της περιοχής πρόσωπο με πρόσωπο. Γιατί ξέρουμε πόσο έχουν εργαστεί εδώ όλοι οι βουλευτές μας για πάρα πολλά πράγματα και πάρα πολλούς τομείς», είπε ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στα θέματα της περιοχής που δρομολογήθηκαν ή διευθετήθηκαν επί της υπουργίας του στα υπουργεία Υγείας και Ναυτιλίας. Μίλησε για τη γεωστρατηγική θέση της περιοχής, την εξέλιξή της σε ενεργειακό κόμβο, την αναπτυξιακή δυναμική του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Κάλεσμα σύμπλευσης

«Εμείς καλέσαμε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους σε μία σύμπλευση, όχι αναγκαστικά να γίνουν κομματικά μέλη, αλλά μπορούμε στα πλαίσια μιας προγραμματικής σύγκλισης, να δημιουργήσουμε τον απέναντι στη Δεξιά και την Ακροδεξιά, απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, που δεν θ' αφήσει λίθο επί λίθου, που θα κατεδαφίσει κάθε κοινωνικό δικαίωμα… Σ' αυτή την προσπάθεια και λάθη μπορεί να υπάρξουν και καθυστερήσεις, αλλά σεβαστήκαμε το δημόσιο χρήμα, προσπαθήσαμε να στηρίξουμε όλους τους πολίτες και να κρατήσουμε ολόκληρη την κοινωνία στα πόδια της… Αναμετριέται όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ. Αναμετρούνται οι δημοκρατικές δυνάμεις, που πιστεύουν στην κοινωνική Δημοκρατία και στους κοινωνικούς θεσμούς, με μία λογική όπου όλες οι ευθύνες της ζωής, ο νεοφιλελευθερισμός θέλει να τις φορτώσει στις πλάτες του ίδιου του πολίτη. Απέναντι σ' αυτή την εισβολή και την απειλή καλέσαμε και άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους λέμε ότι ο Τσίπρας οριοθέτησε το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι είμαστε ένας Αριστερός χώρος, δεν είπε ότι είμαστε ένας κεντροαριστερός χώρος. 'Αρα τους αφήνει χώρο, ελάτε να συζητήσουμε στα πλαίσια ενός διαλόγου...», κατέληξε ο κ. Κουρουμπλής.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

25
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Αλμπουμ με την “προοδευτική συμμαχία” του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ακροδεξιά!»

  Όσο για τις αντιδράσεις που διαβάσαμε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στέλνουμε αυτό το άλμπουμ στον κ. Ακριώτη για να θυμάται την “προοδευτική συμμαχία” του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στην ακροδεξιά!».

  1. Αγίου Γεωργίου 2018 στη Σχολή Πεζικού στην Χαλκίδα
  Στη φωτογραφία διακρίνονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λιβανίου και Ακριώτης, της ΝΔ Κεδίκογλου, του ΠΑΣΟΚ Λοβέρδος και ο ναζιστής υπόδικος [...] Μίχος.
  ....
  [...]

 2. avatar ΚΑΡΟΤΑΚΙ ΣΕ ΠΗΓΕ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

  ΓΚΟΥΡΟΥΜΠΛΑ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ

 3. avatar ΄Εφη

  Αυτό που κάνει εντύπωση δεν είναι ο εναγκαλισμός του Κουρουμπλή με την ακροδεξιά ούτε η ανοχή των άλλων συριζαίων στην κίνησή του αυτή. ΄Αλλωστε ούτε η πρώτη φορα είναι που φωτογραφίζονται και χαριεντίζονται με τους χρυσαυγίτες ούτε κι η τελευταία. Εδώ συνεργάστηκαν και συνεργάζονται με την ακροδεξιά στην κυβέρνηση 4,5 χρόνια. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η παραδοχή δια στοματος χρυσαυγίτη παπά -πρώην χωροφύλακα- ότι θα στηρίξει τον Κουρουμπλή και μέσω αυτού θα στηρίξει και το σύριζα. Πώς αλλιώς να εκλάβω την φράση του Αμβρόσιου \" η εκκλησία θα στηρίξει τον Κουρουμπλή\"; Μα αμα στηρίξει τον Κουρουμπλή -προφανώς με την ψήφο της- θα ψηφίσει σύριζα.

 4. avatar ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ ! ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΟΣΕΙΣ

  Και να ΜΗ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕΙΣ

 5. avatar Μιχάλης1

  Είσαι μακράν από του πιο σιχαμένους... αν όχι η επιτομή των πιο σιχαμένων από τους \"πολιτικούς\"... Άντε μετά την επανεμφάνιση του Τζουμάκα βρήκες και ανταγωνισμό...

 6. avatar περαμα

  Το σκεφτομαι και γελαω να παει ευρωβουλη ο λαμπρου και να κουναει το
  δακτυλο στον σαλβινη η ορμπαν.

 7. avatar αντε χασου παλιοπασοκα ….αποστατη …..προδοτη…..κλεφτη…..

  κακομοιρη που πηγες συριζα για να μην ψηφιζεις μνημονια και τωρα τα ψηφιζεις σατ 4.....τι λες στη κορη σου???[...]

 8. avatar ΠΕΦΤΕΙ Η ΠΑΡΑΓΚΑ

  ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΠΡΕΦΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΕΤΕ.
  ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΟΥΦΑΞΕΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ.
  ΜΟΝΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.
  ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΟΥΤΕ 2 ΤΑ ΕΚΑΤΟ .
  ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ 2,8 ΡΗΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ.

 9. avatar ..

  Έχετε μεγάλο θράσος που χρησιμοποιείτε το επίθετο προοδευτικός. Δηλαδή εσύ που πας όπου φυσάει ο άνεμος είσαι προοδευτικός; το επίθετο που πρέπει να χρησιμοποιείτε είναι αρπαχτικος!!

 10. avatar ΓΚ

  Ποιους προοδευτικους καλειτε;Αυτους που εξαπατησατε; Η τους αλλους που κατεχουν η ελπιζουν για μια καρεκλα;

 11. avatar Sotiris

  Τώρα το ποιος υπνοβατεί, η Ευρώπη ή εμείς οι Έλληνες, παραπέμπω εσένα αμόρφωτε Εθνομηδενιστή και όσους Έλληνες είναι σε θέση να καταλάβουν, στη τωρινή έκθεση του ΟΟΣΑ .... να την διαβάζεις και να κλαίς για την κατάντια μας, και να μονολογείς πως είναι δυνατόν οι Έλληνες να ανεχόμαστε την συμμορία σας αλ666 στη εξουσία !

 12. avatar ti na peis

  Αμα εσείς ειστε η πρόοδος... ε ας μας λείπει καλύτερα!

 13. avatar Πάνθηρ

  Και ο Αμβρόσιος, σαν προοδευτικός άνθρωπος με σκοπό την σύμπλευση προσήλθε.

 14. avatar καληνυχτας

  Αντε στον Αμβρόσιο. Θα ψηφίσω κάτι άλλο.

 15. avatar ποντιξ

  Πραγματι τα κομματα πλεον πρεπει να καταργησουν τις κομματικες οργανωσεις και γραφεια, ειναι αναχρονιστικα και γινονται εκτροφια παραπολιτικης και ρουσφετιών. Ο Τσιπρας το καταλαβε.

  1. avatar οτι καταλαβε η μερκελ καταλαβε

   κι ο τσιπροψευτης

  2. avatar @ποντιξ

   Μιλάει πουθενά ο Κουρουμπλής γα κατάργηση κομματικών οργανώσεων και γραφείων;
   Αν τα καταργούσαν Κουρουμπλής θα ήταν άνεργος προ πολλού.

 16. avatar όλη η πρόοδος

  όλη η πρόοδος εκεί μαζεμένη: ο Συνασπισμός, εσύ κι όλο το παλιοΠασοκ-όχι το παλαιό, το παλιοΠασοκ...

 17. avatar PANKO

  Άντε ρε με το φασιστοπαπαδαριό και παράτα μας..μπου θες και ψήφο...!!!

  1. avatar αφου αναμαζωξες σκουπιδια…..

   χυτα εκανες το ψευτοκομμα του ψευταλεξη

 18. avatar gkagkarin.blogspot.com

  Αγκαλιά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, που έχει διακριθεί για τα κηρύγματα μίσους και τον ρατσιστικό του λόγο, βγήκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, αποκαλύπτοντας για ακόμη μια φορά πόσο ...ευρύχωρο είναι το περιβόητο «προοδευτικό μέτωπο».
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/blog-post_86.html

 19. avatar Ανδρέας Φιλιποπουλος

  Καλύτερα παλαιοκομματισμός και εξοπλιστικά προγράμματα παρά πρυτάνεις του ψεύδους και προδότες

 20. avatar spyrospeiratis

  ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 3.000 ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ-300 ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ-70.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ -12.000 ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΕΝΤΕΣ ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ-ΕΜΠΟΡΟΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ- ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΕΣ-ΚΛΕΦΤΕΣ-ΛΗΣΤΕΣ- ΒΙΑΣΤΕΣ-ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΥΜΠΛΕΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΕΦΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ [...] ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει