Παυλόπουλος: Μορφώματα ρατσισμού επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον νέο πρόεδρο του ΕΔΔΑ


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:04
09/04/2019
Παυλόπουλος: Μορφώματα ρατσισμού επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα
3
loading

Τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λίνο - Αλέξανδρο Σισιλιάνο υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο του ΕΔΑΔ στην προάσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων και του Κοινωνικού Κράτους.

Αναφερόμενος στα Κοινωνικά Δικαιώματα και το Κοινωνικό Κράτος, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι μπαίνουμε στην κρίσιμη φάση των Ευρωεκλογών και φαίνεται ακριβώς ότι μορφώματα λαϊκισμού που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού και τα ξεπερνούν, επιβουλεύονται ευθέως το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα.

Όπως εξήγησε «Αυτά αναφύονται σε διάφορες χώρες από αιτίες που είναι γνωστές. Και η βασικότερη αιτία είναι οι ανισότητες, η κατάρρευση του Κοινωνικού Κράτους. Πρέπει να αμυνθούμε απέναντι σε αυτά τα μορφώματα. Κάθε πραγματικός Ευρωπαίος, κάθε συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος πρέπει να αμυνθεί και νομίζω ότι ο ρόλος του Δικαστηρίου μπορεί να είναι κορυφαίος προς αυτήν την κατεύθυνση στα επόμενα δύσκολα χρόνια. Είμαι βέβαιος, λοιπόν, ότι αυτή η αφετηρία από την οποία εσείς θα ξεκινήσετε, θα σηματοδοτήσει μια εποχή, όπου το Δικαστήριο θα δώσει την έμφαση και τον τόνο που πρέπει και σε αυτόν τον τομέα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το κύρος του νέου προέδρου και εξέφρασε την βεβαιότητά του, ότι σε μια εποχή που ο Άνθρωπος χειμάζεται, τα Δικαιώματα του Ανθρώπου δοκιμάζονται, η Προεδρία του θα σηματοδοτήσει μιαν εποχή που θα έχει και συνέχεια μετά από εκείνον. «Μια εποχή κατά την οποίαν η υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα αποκτήσει μεγαλύτερη οντότητα και ιδίως σε έναν τομέα που, δυστυχώς μέχρι σήμερα, ακόμα και η νομολογία του Δικαστηρίου, δεν έχει δώσει την έμφαση που θα έπρεπε να έχει δοθεί» πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του ΕΔΔΑ Λίνος- Αλέξανδρος Σισιλιάνος, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την στήριξη, υπενθύμισε ότι ο κ. Παυλόπουλος ήταν ο πρώτος Έλληνας Αρχηγός Κράτους που επισκέφθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και αναφέρθηκε στις πολλαπλές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το ΕΔΔΑ.

Όπως ανέφερε «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και στα θέματα της Οικονομικής κρίσης και στα θέματα της Προσφυγικής κρίσης και σε σχέση με υποθέσεις που αφορούν την τρομοκρατία, την κρίση των θεσμών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ακόμη-ακόμη και ένοπλες συρράξεις. Έχουμε αυτή την στιγμή επτά διακρατικές προσφυγές που αφορούν ένοπλες συρράξεις. Οι προκλήσεις είναι πολλές. Ωστόσο στο ζήτημα στο οποίο αναφερθήκατε, Κοινωνικά Δικαιώματα, έχουμε κάνει ορισμένα βήματα αλλά είναι διστακτικά. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Θα πρέπει να είναι πιο τολμηρά τα βήματα αυτά» επισήμανε ο κ. Σισιλιάνος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Σμτ

    Εσύ έχεις ξεφύγει τελείως κοντεύεις να βάλεις και σφυροδρέπανο στο πέτο για να αποδείξεις στα αφεντικά σου ότι είσαι πιστό. Τον ρατσισμό στον Ελληνικό λαό που υποτίθεται είσαι θεματοφύλακας από το μοίρασμα στον ελάχιστων παροχών που είχαν απομείνει από την πτώχευση που έφερε η δική σου άρχουσα τάξη στους αλλοδαπούς και στους βρώμα που δεν έχουν προσφέρει τίποτα σε αυτό το Έθνος στο αντίθετο μάλιστα. Αλλά εσύ και η οικογένειά σου δεν θα περάσουν τίποτα από αυτά που περνάει ο οποιοδήποτε φορολογούμενος πολίτης η θέση σου παρακάμπτει οποιοδήποτε πρόβλημα όπως και των αριστερών φιλάνθρωπων κυβερνητικών στελεχών. Ασε εμάς να βράζουμε στα προβλήματα που μας δημιουργεί ο ρατσισμός σας .

  2. avatar Γεροτσολιας

    Ενω εσεις βυζαινετε απ'αυτο το Ερωοικοδομημα, που το πληρωνουμε ολοι εμοις οι νομιμοι Ευρωπαιοι. Αντε βγαλτε απο το στομα σας επιτελους αυτη την καραμελα, κυρ προεδρε της φουσκας.

  3. avatar ΕΛΛΗΝΕΣ vs συριζαίοι

    Τα λύσαμε όλα ανδρείκελο της ακροαριστεράς ο "ρατσισμός" και ο δήθεν "ρατσισμός" όπως τον εννοούν οι αναρχοφασίστες μας απέμεινε να λύσουμε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει