Μήνυση για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συντελέστηκαν εις βάρος του ελληνικού λαού, κατέθεσε εναντίον των τριών επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας στην Ελλάδα, ο Τέρενς Κουίκ. Με βάση τις προβλεπόμενες διαδικασίες η μήνυση θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, υποστήριξε ο βουλευτής επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η μήνυση στρέφεται κατά του Δανού Πωλ Τόμσεν, στελέχους του ΔΝΤ, του Γερμανού Ματίας Μορς, στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Αυστριακού Κλάους Μαζούχ, στελέχους της Ε.Κ.Τ. Και κατατέθηκε ενώπιον του Υπουργού Δικαιοσύνης, με κοινοποίηση στον κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.

Τον βουλευτή επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνόδευε ο επιστημονικός του σύμβουλος, Δικηγόρος και Πολιτευτής Α’ Αθήνας Ευάγγελος Παπαγεωργίου, ο οποίος συνέταξε και τη μηνυτήρια αναφορά.

«Σήμερα, έγινε πράξη η δέσμευσή μου από το Βήμα της Βουλής. Δηλαδή να καταθέσω μήνυση εναντίον του Πωλ Τόμσεν και της μισητής του παρέας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πιο συγκεκριμένα για εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού και της ίδιας της Ελλάδας», δήλωσε εξερχόμενος από το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Κουίκ.

«Ο Πωλ Τόμσεν είναι persona non grata όπως και οι άλλοι δύο χαρτογιακάδες της τρόικας», είπε ακόμα, επισημαίνοντας ότι «τα μέτρα που επέβαλλαν με μεθόδους ψυχρού εκτελεστή, οδήγησαν σε αυτοκτονίες Ελλήνων πολιτών, σε ιλιγγιώδεις αριθμούς ανέργων, σε κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, σε διάλυση οικογενειών και σε βαθιά οικονομική ύφεση της χώρας».

Το πλήρες κείμενο της μήνυσης θα το βρείτε εδώ.