Μαγνητικές πύλες στις εισόδους

Σύσκεψη Καστανίδη για την ασφάλεια στο δικαστικό μέγαρο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
19:09
18/09/2010
Μαγνητικές πύλες στις εισόδους
loading

Μετά την βομβιστική επίθεση του περασμένου Μαΐου, αλλά και τις αλλεπάλληλες φάρσες για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στο δικαστικό μέγαρο, με πρόσφατη αυτή της περασμένης Πέμπτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, σε σύσκεψη που είχε στη Θεσσαλονίκη με τοπικούς φορείς ανακοίνωσε την άμεση λήψη μέτρων ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός γνωστοποίησε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθούν μαγνητικές πύλες στις εισόδους του κτηρίου.

Η εγκατάσταση θα χρηματοδοτηθεί από την κατασκευαστική εταιρία «ΘΕΜΙΣ». Εξάλλου, ο κ. Καστανίδης έκανε γνωστό ότι θα διαμορφωθούν διαφορετικά σημεία πρόσβασης στο κτήριο για τους δικηγόρους, τους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, από τη μία, και το κοινό, από την άλλη.

Σχολιάζοντας την επισήμανση των εκπροσώπων των δικηγόρων ότι δεν γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι από τους αστυνομικούς στις εισόδους του μεγάρου, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι σε αυτό το ζήτημα υπάρχει πρόβλημα.

Για το θέμα της εγκατάστασης καμερών ασφαλείας στο εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου, ο κ. Καστανίδης άφησε να εννοηθεί ότι η προοπτική αυτή απομακρύνεται λόγω των αντιδράσεων, που εκδηλώνονται στους κόλπους των δικηγόρων.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στα έργα αποκατάστασης των ζημιών έπειτα από τη βομβιστική επίθεση του περασμένου Μαΐου, ο κ. Καστανίδης κάλεσε τους συμμετέχοντες στην τριμελή επιτροπή διαχείρισης του μεγάρου να αναθέσουν απευθείας σε εργολάβο την εκτέλεση των απαραίτητων έργων, παρακάμπτοντας τη χρονοβόρα διαδικασία της διενέργειας διαγωνισμού.

Σε ό,τι αφορά την εκπόνηση σχεδίου για την ομαλή και ασφαλή εκκένωση του κτηρίου, σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, ζήτησε να υπάρξει από κοινού σχεδιασμός από την επιτροπή διαχείρισης του μεγάρου και την Αστυνομία. Μέχρι να εκπονηθεί το σχέδιο αυτό, η Αστυνομία θα είναι υπεύθυνη για την εκκένωση του κτηρίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει