Την παραπομπή των πρώην πρωθυπουργών, Γιώργο Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου, αλλά και των πρώην υπουργών Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλου, σε προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ειδικότερα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, με θέμα τον καθορισμό της στάσης της στο θέμα της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η Κ.Ο. κατέληξε στο κείμενο για την πρόταση για την προκαταρκτική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην πρωθυπουργών, καθώς και των πρώην υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου με συγκεκριμένα αδικήματα, τα οποία περιγράφονται σε μια έκθεση 21 σελίδων που θα δοθεί στην δημοσιότητα άμεσα.

Ωστόσο, επειδή η Κ.Ο. του Πάνου Καμμένου δεν διαθέτει 30 βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου η πρόταση να εισαχθεί στην Ολομέλεια, θα δοθεί και στα υπόλοιπα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός των 30 βουλευτών για την κατάθεση της πρότασής τους.

«Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός εκείνο που απαιτεί αυτή τη στιγμή είναι η απόδοση δικαιοσύνης και στην απόδοση δικαιοσύνης θα πρέπει το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του Δημοκρατικού και Πατριωτικού Τόξου να συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Μικροπολιτικά παιχνίδια δεν χωράνε σε αυτό που απαιτεί ο ελληνικός λαός», δήλωσε, επίσης ο κ. Καμμένος.

Ερωτηθείς εάν οι ΑΝ.ΕΛ. Θα υπογράψουν και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Έχουμε δηλώσει ότι συμφωνούμε για τη διερεύνηση όλων των πολιτικών προσώπων και τιςπροτάσεις από οποιαδήποτε μεριά και αν έρχονται. Αυτό ζητούμε και από εκείνους.»