Τρεις ή τέσσερις κάλπες θα στηθούν, όπως φαίνεται, στη Βουλή για την υπόθεση της αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Εκτός από την πρόταση των τριών κομμάτων της κυβέρνησης που στήνουν κάλπη για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει στο κάδρο τον Ευ. Βενιζέλο, φαίνεται ότι θα στηθεί και τρίτη κάλπη για τον Γιώργο Παπανδρέου, ύστερα από κινήσεις που έκανε ο Πάνος Καμμένος και η Χρυσή Αυγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Χρυσή Αυγή αναμένεται να στηρίξει την πρόταση Καμμένου για παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού και έτσι θα συγκεντρωθεί ο αριθμός των 30 υπογραφών για να στηθεί η κάλπη.

Αν και επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί η συμφωνία Καμμένου – Χρυσής Αυγής, από το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου τονίζεται πως: «Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε τελικά την κωλοτούμπα, δίνοντας συγχωροχάρτι στον Παπανδρέου και διαγράφοντας τις ποινικές του ευθύνες για το σκάνδαλο Λαγκάρντ. Η Χρυσή Αυγή ενημερώνει πως έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες και θα στηθεί κάλπη και για τον Παπανδρέου».

Πάντως δεν αποκλείεται να μπει στο κάδρο και ο Λουκάς Παπαδήμος και να στηθεί και τέταρτη κάλπη.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «κατάθεση της πρότασης για την προανακριτική επιτροπή για την παραπομπή σε δίκη του πρώην πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου, του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, καθώς και των πρώην υπουργών Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος και κατά το άρθρο 153 του κανονισμού της Βουλής».