Την πόρτα της εξόδου από την Δημοκρατική Αριστερά φαίνεται πως δείχνει στους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά ο Φώτης Κουβέλης.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το κόμμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να γνωστοποιήσει επίσημα την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής, Β. Μεϊμαράκη, τη Δευτέρα ή την Τρίτη.

Το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν επιτρέπει τη διαγραφή βουλευτών έτσι, ίσως ο πρόεδρος του κόμματος, επιλέξει την αποπομπή των δυο βουλευτών από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Εδώ και αρκετό καιρό, πάντως, οι δυο βουλευτές είχαν διαφοροποιηθεί από την κεντρική γραμμή του κόμματος και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δημόσιες τοποθετήσεις τους ότι έχουν την πρόθεση να στηρίξουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του τέως και του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφορικά με την αλλοίωση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ.