Το στίγμα και τους στόχους του συνδυασμού του, όπως διαμορφώνονται σήμερα, πέντε χρόνια μετά από τη δημιουργία της παράταξης «Αλληλεγγύη», παρουσίασε ο περιφερειάρχης και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε ειδική εκδήλωση. Συστήνοντας στο κοινό τους 100 πρώτους υποψηφίους του συνδυασμού του, «Αλληλεγγύη, δυναμώνουμε τη Μακεδονία», διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια ομάδα «πραγματικά αυτοδιοικητική και αυθεντικά υπερκομματική, που προέρχεται από όλο το φάσμα της επαγγελματικής και της κοινωνικής ζωής, πέρα και πάνω από κόμματα, με ανθρώπους που έχουν διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι στόχος της παράταξης είναι, όπως είπε, «να δυναμώσουμε τη Μακεδονία, να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας και την ποιότητα της ζωής τους, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, νέες δυνατότητες για την επιχειρηματικότητα και για ιδιωτική πρωτοβουλία».

Η εκδήλωση άρχισε με την προβολή ενός ολιγόλεπτου βίντεο στο οποίο παρουσιάστηκε, μεταξύ άλλων, και το λογότυπο της παράταξης, που φέρει ένα δακτυλικό αποτύπωμα, ενδεικτικό, όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, του έργου της «Αλληλεγγύης». «Τον άνθρωπο υπηρετούμε πρώτα και πάνω από όλα και αυτός είναι ο δρόμος που διανύσαμε αυτά τα χρόνια» είπε και πρόσθεσε: «Η βάση για όλα είναι οι άνθρωποι».

Αφού, άλλωστε, παρουσίασε την πορεία της παράταξής του τα τελευταία χρόνια, τόνισε ότι «τώρα βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σημείο αυτής της διαδρομής που θα καθορίσει την ίδια την ταυτότητα της Κεντρικής Μακεδονίας, το ίδιο το μέλλον του τόπου μας».

Έθεσε παράλληλα, συγκεκριμένα διλήμματα ενόψει των εκλογών:

  • για μια Περιφέρεια που θα προχωρήσει «στο μέλλον με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία για να μην μπει η Κεντρική Μακεδονία σε περιπέτειες αστάθειας, αβεβαιότητας, ανασφάλειας»,
  • μια Κεντρική Μακεδονία που θα έχει «ισχυρή φωνή με παρουσία στην Ελλάδα και στην καρδιά της Ευρώπης, για να μην γίνει μια περιφέρεια περιορισμένη στον βαλκανικό νότο».
  • μια Περιφέρεια «που διεκδικεί ακόμα περισσότερα, που ξέρει και μπορεί και να συνεργαστεί και να συγκρουστεί όποτε χρειάζεται, για να μην καταντήσουμε μια περιφέρεια που θα λέει “ναι” σε όλα χωρίς ποτέ να μπορεί να πει ένα “όχι”»,
  • μια Κεντρική Μακεδονία «που μετατρέπει τους απρόσωπους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες που έχει ευκαιρίες, δυνατότητες, προοπτικές για τους νέους, για όλους τους ανθρώπους».

Στα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνονται εκείνα της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, καθώς και των εκπροσώπων του χώρου του αθλητισμού Άγγελου Χαριστέα, Ντίνου Κούη, Νίκου Σταυρόπουλου και Λάκη Παπαϊωάννου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.