Παππάς: Τους γείτονές μας τους είχαν αναγνωρίσει πάνω από 140 χώρες ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έχει διαιρέσει τον ελληνικό λαό», σχολιάζει ο Μάκης Βορίδης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13:47
26/03/2019
Παππάς: Τους γείτονές μας τους είχαν αναγνωρίσει πάνω από 140 χώρες ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»
49
loading

«Αυτό που είπα και επαναλαμβάνω είναι ότι 140 χώρες είχαν αναγνωρίσει τους βόρειους γείτονές μας, αποκλειστικά και μόνο, με τον όρο "Δημοκρατία της Μακεδονίας" την ίδια στιγμή που οι ίδιοι ισχυρίζονταν πως είναι κληρονόμοι της ελληνικής Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό τελείωσε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προχθές, μάλιστα, υπήρχε και συμφωνία για την απάλειψη αλυτρωτισμών από τα βιβλία τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Παππάς, ο οποίος μίλησε σε παράλληλη σύνδεση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη, συνέχισε λέγοντας ότι «η πραγματικότητα που είχε διαμορφωθεί -διότι κάποιοι επέλεξαν να κάνουν καριέρα με το ζήτημα του Μακεδονικού, η οποία ευτυχώς τελείωσε- είναι ότι είχαμε αφήσει τους γείτονές μας με την προηγούμενη ανιστόρητη ηγεσία τους να παραχαράσσουν κυριολεκτικά την ιστορία».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις του κόσμου, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «οι αντιδράσεις στις παρελάσεις είναι προφανές ότι αφορούν έναν διαρκώς μειούμενο κομμάτι του κόσμου. Οι απόψεις μπορούν να ποικίλλουν γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οι ακρότητες αφορούν μια μειοψηφία κι ένα οργανωμένο κομμάτι που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή. Και στο Κιλκίς και στη Βέροια, περιοχές που επισκέφθηκα πριν από λίγες μέρες, οι αντιδράσεις ήταν από ακραία μειοψηφία». Και πρόσθεσε: «Στο Κιλκίς συνάντησα τους προέδρους των Κοινοτήτων των Ευζώνων και της Ειδομένης και, με τους οποίους έχουμε διαφορετική άποψη στο θέμα του Μακεδονικού και συζητήσαμε πώς οι πολίτες θα έχουμε πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια. Δηλαδή, οι κάτοικοι στους οποίους κάποιοι έλεγαν ψέματα για το Μακεδονικό ήταν στο "μαύρο", χωρίς τηλεοπτικό σήμα».

«Ακόμη και στις δημοσκοπήσεις, τις οποίες αρέσκεται να χρησιμοποιεί συγκεκριμένο μιντιακό συγκρότημα και το κόμμα της ΝΔ, [φαίνεται] ότι ο πολιτικός συσχετισμός δεν έχει επηρεαστεί από το Μακεδονικό. Ο κ. Μητσοτάκης να πάει στο Κιλκίς, αλλά να πει στους πολίτες της περιοχής αυτό που έχει δηλώσει στο εξωτερικό. Ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού με την προσδοκία να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Ν. Παππάς είπε ότι «θα πρέπει ειλικρινώς να παραδεχτεί η ΝΔ ότι ήταν υπερβολική κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για το Μακεδονικό, να συζητήσουμε στα σοβαρά τι προβλέπει η Συμφωνία και να δούμε τα οφέλη που θα έχει η χώρα από την εφαρμογή της».

Τέλος, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά είπε: «Διπλωματικά ορθώς η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει συλλάβει ότι το βασικά μας πρόβλημα είναι οι σχέσεις μας με την Τουρκία και γι’ αυτό επιδιώκουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας και με τους Βόρειους γείτονές μας, ώστε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην επίλυση και την προστασία των δικαιωμάτων μας σε σχέση με την Τουρκία. Λύνουμε και τα προβλήματα με τους βόρειους γείτονές μας, οικοδομούμε και βαθαίνουμε τις τριμερείς συμφωνίες, οι οποίες υπάρχουν σε επίπεδο νοτιοανατολικής Μεσογείου».

Και υπογράμμισε: «Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αποδείξει σε κάθε στιγμή ότι είναι έτοιμες να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας μας, τα οποία απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Η Ελλάδα έχει ανακτήσει ένα κεντρικό ρόλο στα Βαλκάνια, τον οποίο δεν είχε με εκείνους που έκαναν καριέρα στο Μακεδονικό. Τα πρακτικά αποτελέσματα φαίνονται από τις συμφωνίες που υπογράφει η χώρα μας και το ρόλο που κατακτά ενεργειακά η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή. Η στρατηγική της χώρας έχει αποδώσει και έχει αναδείξει τα συμφέροντά της, ως συμφέροντα των χωρών της περιοχής».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης δήλωσε: «Είναι προφανές ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει διαιρέσει τον ελληνικό λαό όπως επίσης ότι αυτά τα περίφημα οφέλη γίνονται αντιληπτά μόνο από την κυβέρνηση. Όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες αισθανόμαστε ότι η συμφωνία θα έχει πάρα πολύ δυσμενείς συνέπειες, τα ζητήματα έχουν ανοίξει: και το ζήτημα της γλώσσας και της ταυτότητας και τα εμπορικά σήματα. Το πώς θα εξελιχθεί και το θέμα των βιβλίων (…). Είναι θέματα που θα τα βρούμε μπροστά μας». Συνεχίζοντας ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «ο διχασμός και η διαίρεση απεικονίζεται και στις αντιδράσεις του κόσμου. Εγώ δεν ξέρω την πολιτική ταυτότητα όσων διαμαρτυρήθηκαν, το αν είναι στη Χρυσή Αυγή ή όχι, αλλά είδα ευρεία συμμετοχή του κόσμου σε αυτές τις αντιδράσεις και αυτό δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως περιθωριακό. Υπάρχει μια καθολική απόρριψη της Συμφωνίας (σ.σ. των Πρεσπών) από τον ελληνικό λαό και η εμμονή της κυβέρνησης να την υλοποιήσει, έχει δημιουργήσει βαθύτατη διαίρεση μέσα στον κόσμο, και είναι ευθύνη της κυβέρνησης αυτή η διαίρεση».

«Εγώ θα πάω την Τετάρτη να μιλήσω στο Κιλκίς, εκεί που μίλησε ο κ. Παππάς και θα δούμε εκεί την απήχηση που έχει η Νέα Δημοκρατία και την απήχηση που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που έχουμε πει, είναι ότι αυτοί που ζητούν να δεσμευτούμε για την κατάργηση της Συμφωνίας, στην πραγματικότητα δεν ξέρουν ότι επειδή έχει γίνει η ζημιά, με την κατάργησή της ούτε θα βγούνε τα Σκόπια από το ΝΑΤΟ, ούτε θα επιστρέψουν στην ενδιάμεση συμφωνία. Έχετε κάνει καταστροφή στο εθνικό ζήτημα και αυτό που λέει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε το μόνο χαρτί που μας απομένει, την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ - για να απαλύνουμε τα δεδομένα της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο βουλευτής της ΝΔ είπε: «Η Τουρκία είναι μια χώρα που χρησιμοποιεί την απειλή πολεμικής βίας στις διεθνείς και διπλωματικές της σχέσεις, και όποιος δεν θέλει να το καταλάβει, δεν θέλει να δει το πρόβλημα από αυτή της τη στάση. Με αυτό το δεδομένο, πρέπει να καταλάβει η Ελλάδα ότι πρέπει να προετοιμαστεί και διπλωματικά και αμυντικά να απαντήσει σε αυτό. Ή θα υποχωρείς συνεχώς ή θα πρέπει να είσαι ικανός να απαντήσεις. Όσο δεν γίνεται αντιληπτό αυτό σε διπλωματικό επίπεδο, δεν θα έχουμε αποτελέσματα. Η κυβέρνηση έκανε παραχωρήσεις και στα Σκόπια και η συνέχεια αυτού του δόγματος είναι ότι επειδή η Τουρκία είναι μεγάλη πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις και εκεί, με αποτέλεσμα να γίνονται εθνικές παραχωρήσεις παντού με απαράδεκτες δηλώσεις περί του Αιγαίου από την Τουρκία. Ο λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ με την ατζέντα των μέτρων που είχε πει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος είχε μιλήσει και για τον διαχωρισμό της εκκλησίας και για τη Συμφωνία -δεν έκρυψαν κάτι- αλλά από την πρώτη ατζέντα δεν έγινε τίποτα και από ό,τι δεν άρεσε στον κόσμο τα υπέστησαν όλα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

49
σχόλια
 1. avatar εσένα και

  στο ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΌ ΤΣΙΡΚΟ ΣΑΣ που σας λέει το 70% του Ελληνικού λαού να πάτε να κάνετε μπουρμπουλήθρες σύμφωνα με την αναγνώρηση των 140 κρατών με το όνομα ΠΓΔΜ όμως, γιατί δεν πάτε?

 2. avatar Aimilios

  Ε αμα το ειπανε ολοι, φανταζομαι τοτε και επειδη ολοι λενε οτι ο τσιπρας ειναι (.....) και ο συριζα πρεπει να φυγει απο κυβερνηση, θα φυγετε ε;;;
  Τι, οχι;;;; αφου το λενε ολοι, μα ολοι!!!! α στα (....) σας τωρα;;;

 3. avatar ????

  βρε πατριώτες που αγαπάτε τόσο πολύ τη χώρα που σας ταϊζει βρείτε τρύπα να κρυφτείτε το ακούτε βρείτε τρύπα να κρυφτείτε γιατί μας Ξέρετε από την καλή θα μας γνωρίσετε και από την ανάποδη τώρα

 4. avatar ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ

  Επειδή είσαι μικρός και δεν γνωρίζεις, το 1973 η Μεγάλη Βρετανία "μπήκε" στην ΕΟΚ όχι όμως ως Μεγάλη Βρετανία ΑΛΛΑ ως Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό έγινε γιατί στην Γαλλία υπάρχει μια περιοχή που λέγεται Βρετάνη και Γάλλοι ανάγκασαν του Άγγλους να επιλέξουν άλλο όνομα για να μπουν στην ΕΟΚ. Οι Γάλλοι δηλαδή που θέλουν να αποφεύγουν μελλοντικές κακοτοπιές είναι χαζοί και εμείς οι έξυπνοι. Είστε όλοι ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ, για να μην πω τίποτα χειρότερο που σας αξίζει.

 5. avatar θορπ.

  Νοσηλεία και φιλοξενία από πληρώνουν του Συμμοριτοπόλεμου !
  ο κόσμος το έχει τουμπανο και αυτοι κρυφό καμάρι !

 6. avatar συριζοτρολες ..οτι σας πει ο παπατζης ο οικογενειαρχης ….[[μπαμπας αδερφη…γιος]]]]

  αυτα αναμασατε....μυαλο εσεις δεν εχετε????ουδεις ξεπουλησε παλια...ουδεις υπεγραψε.....παρα μονο εσεις....

 7. avatar Γιωτόπουλος!

  AKOY EPIXEIRHMA TO [...]!!!!!ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΛΕΕΙ 140 ΧΩΡΕΣ!!!!ΣΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΦΥΡΟΜ ΡΕ ΑΡΧΙΑΠΑΤΕΩΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ...[...]ΑΝ ΑΥΡΙΟ 140 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΤΡΕΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΞΗ????? ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ [...]..ΟΥ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΡΟΔΟΤΗ...

 8. avatar Μελανσόν

  Ο ΟΗΕ δεν είχε αναγνωρίσει τίποτα από αυτά που λες ψεύταρε.

 9. avatar ψιτ ψιτ

  Αγαπητά εθνικια η αλήθεια είναι αυτή, δεν νοιώθετε ντροπή για την κοροϊδία με υην καραμέλα του σκοπιανου που μας σερβιραν και εξω όλοι Μακεδονία?

  1. avatar Ει ψιτ

   Ο καιρός γαρ εγγυς το νου σου.

  2. avatar criskalts

   Ζάεφ: Δεν γινόμαστε Βορειομακεδόνες, είναι σαφές ότι είμαστε Μακεδόνες

 10. avatar Υπάρχει εξήγηση

  Άντε να το εξηγήσεις αυτό στους επαγγελματίες πατριδοκάπηλους και τα τρολ της πλάκας... Οι μεν πρώτοι θέλουν να αρπάξουν την εξουσία και τα λεφτά μας! Οσο για τα τρολ τόσο τους κόβει!

  1. avatar criskalts

   ΠΑΡΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΟΒΕΙ [...]
   Ζάεφ:
   Δεν γινόμαστε Βορειομακεδόνες διότι είναι σαφές καθορισμένο ότι είμαστε Μακεδόνες, που μιλάμε μακεδονική γλώσσα. Και είναι πολύ σημαντικό που αυτό δεν πρόκειται κανείς να μας το αμφισβητήσει. Το δικαίωμα να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Μακεδόνες θεωρείται πλέον λήξαν. Η χώρα μας πλέον αναγνωρίζεται απ΄ όλους.

 11. avatar Τι λετε ρε !

  Τοτε γιατι το 70 % των Σκοπιανων
  ειπε οχι στη συμφωνια των Πρεσπων οτι ειναι μια κακη συμφωνια και οτι ο Ζαεφ τα εδωσε ολα στο Τσιπρα?
  Δεν θα κανετε εσεις το ασπρο μαυρο
  Σανοφαγα

 12. avatar Προδότης παντα

  Ρε προδότη ... αγραμματε δεν μας ενδιαφέρει ...πως τους έλεγαν όλοι αυτοί που λες ....ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΑ Π.Γ.Δ.Μ.αυτα τα ψέματα να τα λέτε μεταξύ σας εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στο κάτω ...κάτω το πάνω χέρι το είχαμε εμείς ως χώρα και θα μπορούσαμε να το διαπραγματευτούμε πολύ καλύτερα με άλλη ονομασία ....αλλοστε το μόρφωμα αυτό με διακόσιες φυλές ανθρώπων μέχρι την δεκαετία του σαράντα ονομαζόταν ....VARDARSKA ...αυτή είναι η αλήθεια αγραμματο φασιστακι ....προδότη .

 13. avatar Γκαλ.

  Μα το πρόβλημα βλάκα Παππα δεν είναι δικό τους γ αυτό υπέγραψαν οι 140... πούλησες τη Μακεδονία μας δεν το σώνεις ..πες αλεύρι! [...]

  1. avatar Δεν πουλησε τιποτα

   πηρε πισω αυτα που ειχαν ξεπουλησει οι προηγουμενοι

   1. avatar δεν πούλησε

    τίποτα σίγουρα.Τρίς χειρότερα ΧΑΡΙΣΕ αφού νομίζει ότι η χώρα είναι τσιφλίκι του μπαμπά του και απέδειξε πόσο καλός υπάλληλος είναι αυτός και το τσίρκο σας. Το Βέτο σας λέει κάτι? Απλά με το ΠΓΔΜ των προηγούμενων δεν έμπαιναν πουθενά.

   2. avatar βρε συριζομπουνταλα…..

    οι αλλοι δεν υπεγραψαν τιποτα.....εχεις νου>>>???εισαι πετεινονουσης.....????????

   3. avatar ναι τη γλωσσα,,,,, την εθνοτητα ….

    το ονομα......θες κι αλλα????

 14. avatar …..πα..α

  τελεια και παυλα , ειστε προδοτες της Πατριδος ,εφιαλτες θα γραφτειτε στην ιστορια.

  1. avatar Τελεια και παυλα

   Κοφτε το μας κουρασατε
   κουφιοκεφαλακηδες ψευτοπατριωτες!

 15. avatar κουτες κοτες της ΝΔ::::::

  Και η ΝΔ επι Καραμανλη την αναγνωρισε, αλλα ο Εν Κουλης αφου ειναι κλεφτης επρεπε να μετανομαστει σε πατριωτη ......

  1. avatar εσεις ειστε κοτες ….ερχεται η μερκελ ο πετεινος….

   οντως ειστε ψευτρονια.....η ελλαδα δεν εβαλε ποτε υπογραφη...το καταλαβες αυτο????εσεις τη βαλατε και βγαλατε τα ματια σας.....

  2. avatar criskalts

   ΣΤΟΥΡΝΕ ΟΥΣΤ

 16. avatar Σκεπτόμενος Έλλην

  Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι πιόνι του Σόρος, κατάλαβες? Αυτά στους αμόρφωτος ομοϊδεάτες σου.

  1. avatar Στο Κιλκίς συνάντησα τους προέδρους των Κοινοτήτων των Ευζώνων και της Ειδομένης

   πες μας και τις ειδησεις του 2016 που σας ταιζει ο ΣΚΑΙ και να κρυψει του παιδεραστες σας........γι δια

   1. avatar ο σκαι ειναι το πιο αντικειμενικο καναλι,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    εσυ θες ψευτιες????ακου παραμαγαζα της ερτ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   2. avatar προδοτη γερμανοτσολια…..αμερικανοσορε…..

    εσυ βλεπεις συριζοκαναλα???συριζοψευτες????αυγουλες και ντοκουμεντες???μποχες της υπογας????

   3. avatar criskalts

    Είσαι ο ''οτινάναι'' του κύκλου σου;;;

    1. avatar Και εσυ εισαι οτι να’ναι

     στο τετραγωνο!

 17. avatar Ματαίωσες την επίσκεψη σου, Νίκο Παππά, στη Λάρισα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

  Ούτε εκεί θέλουν να ακούνε τις μπούρδες σου

 18. avatar Ο Πονόψυχος liar

  Όσοι και αν τους είχαν αναγνωρίσει (για δικούς τους λόγους) κύριε Παππά,
  σημασία έχει ότι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (και ο ποίος αποτελείται απο 193 χώρες) δεν μπορούσε να τους αναγνωρίσει αλλά ούτε είχε και το κύρος να το κάνει, απλούστατα διότι (σύμφωνα πάντοτε με το καταστατικό του) η απόφαση δεν λαμβάνεται βάσει πλειοψηφίας ή πονοψυχίας των πολλών ή ενός εκάστου !

 19. avatar criskalts

  Δεν έχουν άλλο επιχείρημα και τρολάρουν μονότονα από τον τσιπρόκιο μέχρι τον ΠΑΝΚΟ.
  ΟΥΣΤ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει