Οι Γερμανοί ετοιμάζουν μπαράζ αποκαλύψεων

Θέλουν να αναλάβουν και την αναθεώρηση του Συντάγματος


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10:51
03/01/2013
Οι Γερμανοί ετοιμάζουν μπαράζ αποκαλύψεων
35
loading

Ραγδαία ανατροπή των πολιτικών, οικονομικών και συστημικών δεδομένων στην Ελλάδα, μέσα από αποκαλύψεις για σκάνδαλα, μεγάλες περιπτώσεις φοροδιαφυγής αλλά και αποκαλύψεις που θα αγγίξουν το κομματικό και επιχειρηματικό κατεστημένο προβλέπουν καλά ενημερωμένες πηγές που έχουν πρόσβαση σε σχετικές συζητήσεις στην Αθήνα, στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό «Επίκαιρα», σύμφωνα με την πρόγνωση των κύκλων αυτών, η περίοδος από τώρα μέχρι και το Μάρτιο θα εξελιχθεί σε μια μεγάλη επιχείρηση ηθικής, πολιτικής, κομματικής και οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας, κάτι που, όπως εκτιμούν, θεωρείται επιβεβλημένο και προϋπόθεση για την εθνική ανασυγκρότηση.

Σε Έλληνες παράγοντες, όμως, που γνωρίζουν τις συζητήσεις αυτές κυριαρχεί η αίσθηση ότι όλα αυτά απλά αποσκοπούν στο να δημιουργηθούν νέα συμφέροντα στη θέση των παλιών, νέες δυνάμεις θα κυριαρχήσουν κι αυτό θα φέρει ανατροπές και στο κομματικό σύστημα, κάτι που, άλλωστε, ακόμη και η κοινή γνώμη τη χώρα μας υποψιάζεται αλλά δεν μπορεί να το στοιχειοθετήσει…

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν μάλιστα ότι υπάρχουν πολλά κέντρα που ευνοούνται από τις εξελίξεις αυτές, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι στην ΕΕ, και κυρίως στη Γερμανία, βλέπουν με πολύ καλό μάτι το κλίμα ανατροπών στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα για το Βερολίνο υπάρχει η βεβαιότητα ότι η ανάμειξή του είναι καθοριστική.

Νέα δεδομένα

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Επίκαιρων» από τις Βρυξέλλες, θα υπάρξει συνολική επανεκτίμηση των οικονομικών δεδομένων της χώρας περίπου κατά το Μάρτιο και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η περαιτέρω στάση των Γερμανών θα συνδυαστεί με το βαθμό ικανοποίησης του Βερολίνου από τις πολιτικές εξελίξεις, από το ρυθμό επιβολής της Δικαιοσύνης και, φυσικά, από το βαθμό ικανοποίησης των γερμανικών συμφερόντων.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι είναι προφανές ότι γερμανικό σχέδιο υπάρχει και προωθείται, κι αυτό, κατά τους ίδιους κύκλους, θα γίνει πιο ορατό το επόμενο διάστημα, αλλά το θέμα είναι ότι προεξοφλείται ήδη η επιτυχία του, κάτι που λογικά κανείς δεν προδικάζει.

Γιατί πολιτικοί παράγοντες στην Αθήνα, ενώ παραδέχονται ότι σίγουρα υπάρχει ισχυρή εμπλοκή της Γερμανίας, αλλά και κύκλων των Βρυξελλών, διατυπώνουν επιφυλάξεις σχετικά με το πώς θα αλλάξει το σκηνικό στην Ελλάδα χωρίς να αποσταθεροποιηθούν τόσο η κυβέρνηση όσο και το κομματικό σύστημα.

Υπό το πρίσμα αυτό, Έλληνες εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι τις επόμενες εβδομάδες θα διαφανεί και η σοβαρότητα των εκτιμήσεων του σχεδίου, που, σημειωτέον, έχει και μια επικοινωνιακή πτυχή.

Θεωρείται, πάντως, σίγουρη η στήριξη προς τον Αντώνη Σαμαρά να «ξεκαθαρίσει» το σκηνικό, διαφορετικά καμία αναδιάταξη της πολιτικής σκηνής δεν μπορεί να σταθεί ούτε η νέα Κεντροδεξιά θα έχει ελπίδες. Με δεδομένο αυτό, ο σημερινός πρωθυπουργός θα εμφανιστεί όχι μόνο ως μεταρρυθμιστής του πολιτικού συστήματος, αλλά και ως ο έχων την πολιτική και ηθική υπεροχή, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι θα επιβιώσει και ο ίδιος και δεν θα τον παρασύρει αυτή η κρίση.

Κύμα αποκαλύψεων

Κοινοτικοί αξιωματούχοι και διπλωματικοί παράγοντες εκφράζουν την άποψη ότι την περίοδο από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο θα υπάρξει στην Ελλάδα παλιρροϊκό κύμα αποκαλύψεων, που δεν θα αφορά μόνο στη «λίστα Λαγκάρντ».
Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», οι ίδιοι κύκλοι αφήνουν να εννοηθεί ότι μέχρι σήμερα είχαμε μεν κομματική κατάρρευση και ηθική και πολιτική κρίση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όμως στην ουσία τα συστήματα που δημιούργησαν έχουν ριζώσει στο πολιτικό σύστημα και παραμένουν ανέπαφα. Για το λόγο αυτό θα απαιτηθεί και αλλαγή νόμων που θα στηρίζουν την κάθαρση και την κομματική ανασυγκρότηση.

Οι συνεχείς αποκαλύψεις, οι αναφορές για παλιά σκάνδαλα που επανέρχονται στο προσκήνιο και η συνεχής ανάμειξη κυρίως του γερμανικού παράγοντα, που κινεί τα νήματα, θα αποσταθεροποιήσουν το σκηνικό μεν, αλλά ταυτόχρονα θα αναδειχθεί-άγνωστο πως- ένα νέο σκηνικό, με νέα φερέγγυα πρόσωπα και νέα κομματικά στελέχη που θα αναζωογονήσουν το πολιτικό σύστημα και θα αποτελέσουν το αντίβαρο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας, οι ίδιες πηγές θεωρούν βέβαιο ότι θα ελέγχονται εξονυχιστικά προσωπικότητες και οικονομικές δυνάμεις της χώρας που θα διεκδικήσουν επιχειρήσεις μέσω των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ελέγχεται όχι απλά από την Κομισιόν, αλλά απευθείας από το Βερολίνο μέσω έμπιστων συνεργατών του.

Ακόμη πιο επιθετικά, οι ίδιοι κύκλοι του Βερολίνου προωθούν τη λήψη σχετικής απόφασης από θεσμικό όργανο της ΕΕ, τη Σύνοδο Κορυφής ή το Eurogroup, γιατί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν εμπιστεύονται ούτε το ελληνικό Κοινοβούλιο!

Κρίση ηθικής

Η επικοινωνιακή πτυχής αυτής της πολιτικής που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έχει στο επίκεντρό της τη θέση ότι η κρίση στην ΕΕ δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά έχει και ηθική διάσταση. Αυτό σημαίνει ότι, προκειμένου να υπάρξει νέα οικονομική πολιτική, που θα απαλλάξει πρωτίστως τις χώρες του Νότου από τα προβλήματά τους, απαιτείται και μια επιχείρηση ηθικής, που φυσικά δεν έχει θρησκευτικά χαρακτηριστικά, αλλά αμιγώς πολιτικά.

Στο εύλογο ερώτημα πως αντιμετωπίζει η ίδια η Γερμανία το μεγάλο πρόβλημα διαφθοράς, η απάντηση είναι ότι η Δικαιοσύνη στο Βερολίνο δίνει λύσεις άμεσες.

Μια τρίτη πτυχή, ιδιαίτερα σημαντική, είναι η ενίσχυση της επιτήρησης της χώρας μας που ήδη είναι ασφυκτική. Το θέμα που ανέκυψε έχει σχέση με την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επιτήρησης και, στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να οριστεί ένας αξιωματούχος- μάλλον Έλληνας- ως υπερσυντονιστής, που θα κινητοποιεί τη γνωστή ομάδα Ράιχενμπαχ αλλά και τεχνοκράτες της τρόικας και θα αποτελεί τη γέφυρα με την Κομισιόν και το Βερολίνο.

Θα επιχειρηθεί, δηλαδή, ένας αυτοματισμός στη δράση της τρόικας και της ομάδας Ράιχενμπαχ. Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχει δεχτεί με σειρά αποφάσεων των Συνόδων Κορυφής και του Eurogroup την πλήρη επιτήρηση, τίποτα δεν γίνεται εν κενώ, αλλά με την απόλυτη συνεργασία και αποδοχή της Αθήνας. Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις διπλωματών, η επιτήρηση θα προσλάβει και χαρακτήρα πλήρους κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς εκτιμάται ότι οι επιτηρητές θα ζητούν συχνά την κοινοβουλευτική νομιμότητα για οποιοδήποτε πρόβλημα ή νομικό κενό ανακύπτει.

Αυτό που ίσως σοκάρει είναι η πληροφορία που προέρχεται από Έλληνα ανώτερο υπάλληλο στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την οποία στόχος κύκλων της Κομισιόν- κυρίως των Γερμανών- είναι να εμπλακούν συστηματικά στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος της Ελλάδας, που μπορεί να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες. Είναι προφανές ότι αν το λεγόμενο ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν αντιδράσει, θα είναι το πιο υποτελές κομματικό και πολιτικό προσωπικό στην πρόσφατη ιστορία μας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

35
σχόλια
 1. avatar mitsos78

  Δε θέλουμε [...] ρε,ούτε ενχώριους ούτε απ έξω

 2. avatar Minoas Taurou

  Tου Κύκλου τα γυρίσματα, που ανεβοκατεβαίνουν,
  και του Τροχού, που ώρες ψηλά κι ώρες στα βάθη πηαίνουν·
  και του Καιρού τα πράματα, που αναπαημό δεν έχουν,
  μα στο Kαλό κ\' εις το Kακό περιπατούν και τρέχουν·
  και των Αρμάτω\' οι ταραχές, όχθρητες, και τα βάρη
  ...
  αυτάνα μ\' εκινήσασι τη σήμερον ημέραν,
  ν\' αναθιβάλω και να πω τά κάμαν και τά φέραν

 3. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

  Στην Ευρώπη, την Δημοκρατική Ευρώπη, την Ευρώπη της Ελλάδας δηλαδή, δεν χωράνε μαφιόζικα παράσιτα. Δεν χωράνε αυτοί που απλώθηκαν σαν καρκίνος πάνω στον υγιή ιστό της χώρας απορροφόντας κάθε ίχνος ζωντάνιας. Δεν χωράνε μαφιόζικες εγληματικές οργανώσεις ψευτοπατριώτων. Δεν χωράνε αστυνομικοί που τις στηρίζουν, στηρίζοντανς βέβαια παράλληλα εμπόριο ναρκωτικών, προστασία, κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π. ΤΩΡΑ! ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Η ΧΩΡΑ!

 4. avatar Πολέμαρχος

  Γιατί σας κάνουν εντύπωση όλα αυτά; Εφημερίς της Κυβερνήσεως - Τεύχος Πρώτο - αριθμός φύλλου 240 - 12 Δεκεμβρίου 2012 4. Εφαρμοστέο Δίκαιο και Δικαιοδοσία:
  Το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΧΣ παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση Τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά, κάθε δικαιώματος ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που τα ανωτέρω δεν απαγορεύονται από αναγκαστικό νόμο. Συγχαρητήρια νεοέλληνες ραγιάδες για τις πολιτικές επιλογές σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. avatar slopoditis

  Με απλά λόγια πολιτικοί και μεγαλό - επιχειρηματίες παραείναι διεφθαρμένοι για να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τους ξένους άρπαγες που πλέον δεν τους εμπιστεύονται και αφού περίμεναν να πέσουν σαν ώριμα φρούτα τους βοηθάνε τώρα με λίστες και άλλες αποκαλύψεις......εμείς βέβαια που έχουμε κάνει την [..] εργόχειρο συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε....

 6. avatar Georgios Syriotis

  Ένας Ξένος στον Θρόνο της Σουηδίας- Νορβηγίας τότε. Της 8 Μαρτίου το 1844 πείρε τον θρόνο της Σουηδίας-Νορβηγίας ο Γάλλος στρατηγός Jean Baptiste Bernadotte και οι απόγονοι του των κατέχουν έως τώρα.

 7. avatar Andreas

  Και για να μην παρεξηγουμαι, επανεξηγω: σωστο και καλο θα ηταν να υπηρχαν ΕΛΛΗΝΕΣ οι οποιοι θα εβαζαν αυτο που χρονια ζουν γενεες γενεων σε μια ταξη! Δυστυχως ομως τοσα χρονια ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ εγινε τιποτα κι οχι μονο αυτο,αλλα μια χαρα πηραν κι εδρασαν οι *πατριωτες επενδυτες* αυτοι.
  Δεν ξερω για αναπτυξη, ξερω μονο πως εξω σε οποιον πεις *ειναι ευκαιρια να επενδυσεις τωρα στην Ελλαδα* ΚΑΝΕΙΣ δεν το τολμα κι αυτο οφειλεται απλουστατα στην....ελληνικη αφερεγγυοτητα! Οχι μονο των κρατουντων, γενικα της δημοσιας μηχανης! Μιας μηχανης που οι ακριτες της Φλωρινας που χρονια περνουν τοσους μηνες χειμων επρεπε...να περιμενουν ΤΩΡΑ (!!!!) το κονδυλι για μια τηλεθερμανση που μεχρι και η Ρουμανια εχει!!!Επειδη οι *πατριωτες επενδυτες* δεν εβλεπαν *κερδος* σε αυτην την επενδυη, δεν επρεπε και το Κρατος να ενδιαφερθει για τους ακριτες αυτους; Διαβασα σημερα την ειδηση και αυτο ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ το ποσο καλα σκεφτονται οι πατριωτες επενδυτες την πατριδα μας!
  Δεν μου αρεσει να με διοικει πολιτικα καποιος ξενος ,ουτε Ελλην υπο εντολες ξενων,επειδη η νοοτροπια ουτως η αλλως διαφερει. ΑΛΛΑ ΔΕΝ παει αλλο παιδια, να ακουμε επενδυσεις, επενδυσεις,επενδυεις, αναπτυξη κλπ και να βλεπουμε νεους να ξενιτευονται, ανεργια στο φουλ (αν βαλουμε και αεργους πτυχιουχους αστε τωρα!) και μερικοι μετα να καθομαστε και να κανουμε τους δυσκολους! Η ελληνικη ελιτ οντως απετυχε και πριν αλλα και ΤΩΡΑ στην κρισιμη στιγμη επισης! Οχι στην οικονομια,αλλα στο θεμα αναπτυξη μεσω επενδυσεων!Οσα δεν εγιναν σε τοα χρονια θα τα κανουν οι ιδιοι λοιπον σε δυο; Πλακα κανουμε; Και οι του Συριζα επισης θα ερθουν και θα κολησουν στον Πουτιν κι αυτος θα μας δινει τσαμπα αεριο; Εγω λεω να σκεφτομαστε λοιπον !

  1. avatar nemesis

   Ε οχι και η Γερμανία κράτος πρότυπο!..Μπορεί να θέλουμε αλλαγές ,αλλά δεν μπορούμε να φορέσουμε το κοστούμι ενός άλλου και μάλιστα της Γερμανίας..Ας τιμωρήσουν πρώτα όλες της εταιρίες τους που εμπλέκονται στη διαφθορά και στις μίζες...Αςς υιοθετήσουν πρώτα το νόμο κατά της διαφθοράς του ΟΗΕ που είναι η μόνη ευρωπαική χώρα που δεν τον έχει ψηφίσει για να μπορούν τα κόμματα τους να έχουν χορηγούς χωρίς να ελ´εγχονται..Ας μας δώσουν πρώτα τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο που ο ίδιος ο Χίτλερ είχε βγάλει δγή για να μας επιστραφεί..Ας σταματ´ησουν να χορηγούν άσυλο και να φιλοξενούν τους συνεργάτες της ΜΙΖΕΝΣ..και μετά να μας κάνουν υποδείξεις..Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι όλη αυτή η δήθεν βοήθεια θα γίνει με μοναδικό αντάλλαγμα την εξυπηρέτηση των γερμανικών συμφερόντων..Αν θέλουμε να εξαγοραστούμε απο τη Γερμανία και να υιοθετήσουμε τα ήθη και έθιμα τους ας το κάνουμε..

   1. avatar Zeus

    Αυτο σου λεει ρε νεμεσις. Κανεις δεν κανει τιποτα!

    1. avatar nemesis

     Αυτό που λέει και σε αυτό και στο προηγούμενο σχόλιο , είναι ότι επειδή εμείς αποτύχαμε , ε τι να κάνουμε ας έρθουν οι Γερμανοί να μας φτιάξουν..Εγώ λέω ότι εμείς έχουμε τις δυνάμεις να φτιαχτούμε μόνοι μας. Φυσικά αυτές οι δυνάμεις δεν ανήκουν στο υπάρχον πολιτικό οκονομικό σύστημα..

 8. avatar Andreas

  Φυσικο επακολουθο ειναι αυτη η....*ανησυχια* και η *αντισταση στους κατακτητες* κλπ. Τι λενε βασει του δικου τους Συνταγματος;1. Διαφανεια σε διαδικασιες διαγωνισμων προμηθειων. Μπορει να λεμε πολλα για τις γερμανικες λ.....ς εν Ελλαδι αλλα στην Γερμανια απο φαρμακα μεχρι εξοπλισμοι ειναι ολα ανοικτα και μαλιστα καθε νοσοκομειο,δημος κλπ μπορει να τα διαπραγματευεται.Το ιδιο και σε ενεργειακο επιπεδο.
  2. Οριο στον κρατικο δανεισμο! Μπορει αυτο για μας να ακουγεται τρελο,αλλα δεν θα ηταν ασχημο *να μπαινει μια ταξη* κυριως σε μερικα βλακωδη εξοδα. Αυτο παραλληλα θα οδηγει και στους παροχους να μην ανεβαζουν τιμες σε δισθεωρατα υψη και υπερκερδη!3. Η *καθαρση* του κατεστημενου εμενα με ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ! Σε οσους λοιπον τους ξυνιζει θα τους αναφερω πως την απελευθερωση της ενεργειας την πολεμουν ΚΥΡΙΩΣ τα ελληνικα μεγαλα συμφεροντα που θελουν την πιτα, οπως παλιοτερα εκαναν με την κινητη τηλεφωνια κλπ, κλπ. Τωρα αν καποιους *μεγαλοεπιχειρηματειες* τους ποναει, ας προσεχαν τα προβατακια τους νωριτερα! Τερμα οι...*εθνικοι επενδυτες* κλπ που πλουτισαν και πλουτιζουν με κατασκευες κακιστες δρομων κλπ.
  4. Δεδομενης της...εκθεσης προοδου της Τουρκιας στην ΕΕ και της αντιδρασης της, ειναι βεβαιο πως και λογω Συριας θα υπαρξουν εξελιξεις και μαλιστα ακαριαιες! Οποτε σε μια σκακιερα παλευει ο καθενας να θεσει τα πιονια του οπως νομιζει καλυτερα! Στα περι Συριζα και Ρωσων δεν μπαινω , ειναι σεναρια επειδη ο Αλεξης παει στο Βερολινο και τον χειροκροτουν οι γερμανοι της Λινκε που ειναι μεν κομμουνιστες αλλα δεν θελουν με τιποτα την Μοσχα στα χωραφια τους.Απλα σωστα λενε μερικοι το ΣΩΣΤΟ θα ειναι να λενε *ΟΠΟΙΟΣ θελει να αγορασει,επενδυσει κλπ να το κανει ΕΝΤΟΣ ΧΩΡΑΣ! Γινεται αυτο;Οχι ψεματα!

 9. avatar thanasis

  Απ\' οτι δειχνουν οι εξελιξεις αποφασιστηκε, η Γερμανια με εντολη του ΝΑΤΟ, να βοηθηση την χωρα μας. Οχι γιατι μας αγαπανε, αλλα επειδη πρωτον, η ιδιοι θα συνεχισουν να κερδοσκοπουν απο την διαφορα των μεταξυ μας επιτοκιων ως αμοιβη για το ρισκο τους. Επισης, κατα δευτερο λογο, η αναπτυξη στην Ελλαδα ειναι επιβεβλημενη και αναγκαια. Πρεπει η πατριδα μας να λειτουργησει ως αναχωμα προστασιας του ΝΑΤΟ στη Μεσογειο απο τους Ρωσους. Οσο ο Συριζα ειναι πολυ ψηλα στα γκαλοπ και σταθερα κομμα εξουσιας, τοσο πιο γρηγορα πρεπει να τρεξουν τα πλανα τους φοβουμενη την στροφη της εξωτερικης πολιτικης προς τα ανατολικα. Αν τωρα αυτο αρεσει σε καποιους απο εμας η οχι ειναι ενα αλλο θεμα προς συζητησει. Οπως ομως και αν εχει το θεμα, και οποιος και θελει να επενδυση στη χωρα μας χωρις ανταλαγματα δεν προκειται να το κανει.

  1. avatar Κομμουνιστης

   απο τις πιο ωραιες τοποθετησεις... ετσι ακριβως ειναι νομιζω... Η ελλαδα και παλι ειναι στο επικεντρο στη νεα γεωπολιτικη σκακιερα. και αν βαλεις και στην εξισωση τα αερια και τα πετρελαια που πιθανον να εχουμε τοτε ολοι καταλαβαινουν τι θα παιχτει τα επομενα χρονια με το πτωμα της χωρας.

   1. avatar mygdonas

    ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η Χ.Α ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΤΗΝ Χ.Α ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 10. avatar Πολέμαρχος

  Είναι εντυπωσιακή η επιρροή της μιντιακής προπαγάνδας! Το ότι είναι ανίκανοι οι \"αντιπρόσωποι του λαού\" να πράξουν τα αυτονόητα δεν συμφωνώ. Τα έχουν πάρει πολύ πολύ πολύ χοντρά για να κάνουν αυτό που κάνουν. Δύο απλά, πολύ απλά γεγονότα από τα μυριάδες: 1)Πόσοι ήταν οι άνεργοι το 2010 (300.000 και κάτι) και πόσοι είναι σήμερα (1.300.000) με τη σωτήρια επέμβαση των κατακτητών; 2) (Και για να το πιάσουμε από τη συστημική πλευρά) Πόσο ήταν το χρέος το 2010 και πόσο είναι σήμερα με τη σωτήρια πολιτική! Οπότε ότι δεν μπορούν να κάνουν οι \'\'άχρηστοι τεμπέληδες και λ..α \'\' Έλληνες, των οποίων το επίπεδο διαφθοράς αγγίζει τις αποδόσεις κρατών τύπου Κολομβίας (είδες πόσο ωραία και εύκολα μπορεί να πει κανείς διάφορα; Φαντάσου αυτός ο κάποιος να είναι ο πρωθυπουργός της εν λόγω χώρας.), ας το κάνουν ρε παιδί μου οι κατακτητές! Ωραία λογική...

  1. avatar Πολέμαρχος

   Εννοείται ότι η ελληνική κρίση έχει τις ρίζες της από πολύ παλιά. Εξάλλου ήμασταν ανέκαθεν οι καλύτεροι πελάτες τους (ξένοι) αγοράζοντας για παράδειγμα όπλα. Το κεφάλαιο που καταναλώναμε προερχόταν από τον υπέρογκο δανεισμό για να εξυπηρετήσουμε σκοπούς όπως αυτός που προανέφερα. Τώρα όσον αφορά τους μισθούς και τα περί δημοσιονομικής προσαρμογής είναι αστεία πράγματα. Εξαθλίωση επιδιώκουν! Το γνωρίζετε ότι από το 2008 μέχρι σήμερα με έναν καταιγισμό πράξεων νομοθετικού περιεχομένου οι τράπεζες φέσωσαν το ελληνικό δημόσιο με το ασύλληπτο ποσό των 233.000.000.000; Αν είναι δυνατόν! Από την άλλη ο κ. Γεωργίου πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ υποτίμησε (νομίζω το 2010) το ΑΕΠ κατά 30%, για να φανούν ότι οι δείκτες είναι τέτοιοι ώστε η Ελλάδα να χρειάζεται να μπει σε καθεστώς μνημονίου; Χώρια το φούσκωμα του ελλείμματος. Όσον αφορά το ποσοστό των ανέργων γιατί κανείς δεν προσθέτει και τις 550.000 νέους που έφυγαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό;

   1. avatar Chuck Norris

    Πολεμαρχε έχεις απόλυτο δίκιο!Το πρόβλημα ξεκινάει από παλιά!Από τότε που φταίξαμε κράτος μάθαμε να ζούμε με δάνεια και επιδοτήσεις!Και τα δάνεια αυτά δεν θα ξεπληρωθουνε και αν μια στο εκατομύριο ξεπληρωθουνε κανείς από μας δεν θα ζει για να το δει!Για να παρεται μια ιδέα για το σημαίνουν τα δανεια θα σας πω το εξής παράδειγμα. Το πρώτο δανειο που πήραμε επί Κολοκοτρώνη Το 1822 για την επανάσταση το αποπληρώσαμε το 1987 !

  2. avatar Q mark

   Πολέμαρχε,
   καλό θα ήταν να μην κάναμε συγκρίσεις μόνο μέχρι 1 ή 2 χρόνια πριν για να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα.
   Βρίσκεσαι ήδη μέσα στην κρίση, μέσα στη φούσκα που καταρρέει, πως περιμένεις ΤΩΡΑ μείωση χρέους & ανεργίας?
   Είναι αφελές να πιστεύουμε ότι η ΡΙΖΑ του κακού ξεκινάει από το 2010 και ότι είναι ευθύνη των \"κατακτητών\"!
   Ενόσω ο Ανδρέας πέρναγε αθόρυβα τη θηλιά του χρέους στην Ελλάδα, καλόπιανε το πόπολο με συνθήματα του τύπου \"η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες\" και τέτοια.
   ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΜΑΛΙΣΤΑ!
   Τώρα αγαπητέ ΘΕΡΙΖΟΥΜΕ αυτά που ΣΠΕΙΡΑΜΕ προ πολλού!
   Για να μην τα λέω εγώ, σου υπενθυμίζω τη γνωστή πλέον \"προφητεία\" του Χάρρυ Κλύν εν έτει 1983 παρακαλώ! (γκούγκλαρέ το αν δεν το ξέρεις και θα πάθεις πλάκα)

  3. avatar Georgios Syriotis

   Ωραία τα λες η στατιστική λέει 1,3 εκ άνεργοι, η άλλη στατιστική λέει το 33,3 % δουλεύουν μαύρη εργασία, αυτοί ποιοι είναι, διότι εγώ βλέπω την κυρία Κατινγο που υποτίθεται την σχόλασε η επιχείρηση είναι ταμείο ανεργιας, αλλά συνεχίζει να εργάζεται στην ίδια επιχείρηση, την Κατινγο σε ποια στατιστική να την βάλουμε.

 11. avatar Κομμουνιστης

  Ρε τι κανει το Συριζα. εχει τρομοκρατησει τους παντες τελικα.

  1. avatar KRFKLS

   ναι πως , με τον φωτόπουλο το λαλιώτη και τα αλλά [..]..... Έχεις λίγο μπερδευτεί φασίστα ,, εεεε, σόρυ κομουνιστή

 12. avatar Κομμουνιστης

  Φυσικα οτι παρεμβασεις στο συνταγμα θα εξυπηρετησουν μονο τους σκοπους τους. διευκολυνσεις στο ξεπουλημα στα εργασιακα κτλπ...

  1. avatar Georgios Syriotis

   Τι να τα κάνεις τα εργασιακά όταν δεν υπάρχει εργασία, να αποκτήσουμε θέσεις εργασίας κάνει κανένας τίποτα, όχι.

   1. avatar Κομμουνιστης

    δηλαδη εσυ αν κανουν την ελλαδα πολωνια με ειδικες οικονομικες ζωνες με 14ωρη 6ημερη εργασια χωρις αδειες χωρις απολυτως κανενα δικαιωμα και με αμοιβες βουλγαριας , θα εισαι ικανοποιημενος? τετοιες δουλειες φιλε μου βρισκεις και τωρα. απλα τις κανους οι πακις και οι μπαγκλα.... αν αυτο θες εσυ για τα παιδια σου παω πασο

    1. avatar Georgios Syriotis

     Πήγες Πολωνία και Βουλγαρία και τα είδες, εγώ εκεί ούτε ακούω ούτε βλέπω απεργίες, και σαν χώρες της ΕΕ δεν απαγορεύονται η απεργίες, όσο τι θέλω για τα παιδιά μου, θέλω να έχουν μια αξιοπρεπή εργασία και εφόσον εργάζονται και αποδίδουν με το εισόδημα τους να μπορούν να ζήσουν, με την προϋπόθεση όταν αποδίδουν πολύ να πληρώνονται ανάλογα και ζουν καλύτερα από αυτούς που αποδίδουν λιγότερο, όπως συνέβαινε σε εμένα όταν εργαζόμουν, το πρόβλημα δεν είναι πόσο μεροκάματο παίρνω, το πρόβλημα είναι τι μπορώ να κάνω με το μεροκάματο που παίρνω, στην Βουλγαρία και Πολωνία την βγάζεις και με 600 € τον μηνα στην Γερμανία και με 1300 € τον μηνα στην Ελλάδα όχι, αυτό το γιατί ψάξε και διόρθωσε αν θέλεις.

     1. avatar Κομμουνιστης

      ενταξει μπορεις να πας τοτε στη πολωνια. στις ειδικες οικονομικες ζωνες εκει ΔΕΝ υπαρχει το δικαιωμα της απεργιας. πανε μια βολτα να δεις. πριν πιασεις \"δουλεία\" (ο τονος στο ι αν προσεξες) υπογραφεις. αυτο θελουν για την ελλαδα. αυτα που λες οτι θες για τα παιδια σου μπορεις να τα ξεχασεις ηδη. που ζεις μεταναστης εισαι? μονο εκμεταλευση υπαρχει εδω και κοροιδια. δεν υπαρχει αμοιβη αναλογη με τη προσφορα σχεδον ΠΟΥΘΕΝΑ.. εκτος αν εσυ θεωρεις λογικο που ηθελαν να δωσουν στους χαλυβδουργους τοτε 400 ευρω μισθο να ειναι μεσα στα χυτηρια και στη φωτια. Σας εχουν κανει τοσο πλυση εγκεφαλου και σας εχουν προβατοποιησει τοσο που δε θελετε να διεκδικσετε τιποτα. τραβα λοιπον δουλεψε με 580 δεκαωρο. και μετα κανε οικογενεια αν μπορεις. Οι λαοι ξυπνανε σιγα σιγα στις ΗΠΑ πριν λιγες εβδομαδες ξεσηκωθαν σε εθνικο επιπεδο και ξεκινησαν τεραστιες απεργιες οι εργαζομενοι στα φαστφουνταδικα που αμοιβονται με 7 και 8 χιλιαρικα το χρονο ενω οι εταιριες αυτες εχουν υπερυπερυπερκερδη. Στην αφρικη τα υποζυγια ξυπνησαν και υπαρχει τεραστιος αναβρασμος τα ορυχεια . θα θυμασαι τα ρεπορταζ που σκοτωσαν δεκαδες εργατες οι αστυνομικοι. Ολοι ξυπνανε εδω κοιμαστε. Η ζημια εδω εγινε απο το συνδικαλισμο στο δημοσιο που απαξιωσε στη συνηδηση του κοσμου την απεργια . Στο μυαλο του ελληνα απεργια ισον τεμπελια κομματισμος και δημοσιο. Αυτο ηταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημια για τη κοινωνια και για μενα Η ΒΑΣΙΚΗ αιτια που η ελλαδα εδω και 20 χρονια ειναι ενας εργασιακος μεσαιωνας σε σχεση με την υπολοιπη ευρωζωνη. Καθιστε θεατες να σας κλεβουν τις ζωες λοιπον... 580 μισθο με 10 ευρω το κιλο η φετα γιατι σας επεισαν οτι εσεις τα φαγατε

     2. avatar Georgios Syriotis

      Εγώ κομουνιστή αυτούς τους ξέρω και τους λυπάμαι, ξέρω και τους άλλους που εσείς στηρίξετε πχ τον σκουπιδιάρη που παίρνει 3 χιλιάρικα το μηνα και δουλέψει αν θέλει και όποτε θέλει, τον δημοτικό οξυγονοκολλητή που παίρνει 4 χιλιάρικα τον μηνα και δουλεύει 3 ημέρες τον μηνα τον οδηγό λεωφορείου ΔΕΚΟ που παίρνει 1800 € μισθό τον μηνα και αλλά τόσα εξτρά ακόμα και για να πλύνει τα χέρια του, τους υπαλλήλους του ΟΣΕ,ΔΕΗ, ΟΛΠ, υπουργείων, δήμων, οργανισμών, τους ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, αν αυτοί δούλευαν βάση απόδοσης και πληρώνονταν λογικά θα περίσσευε και για τους άλλους.

     3. avatar Andreas

      Συριωτη ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ! ΣΥΝ 1000 ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!
      Σκεψου λοιπον πωσ την Γερμανι διαβασ προχτες το *οριο αξιοπρεπους διαβιωσης* εινα τα......900 ευρω! Με 900 ευρω λοιπον ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ καποιος με νοικι, με ενεργεια κλπ στην Γερμανια χωρις πολλα πολλα μεν.αλλα με τα βασικα!
      Οπως λες λοιπον ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΕΔΩ! Πως το γαλα μας ειναι 3 φορες ακριβοτερο απο αλλου,πως το ρευμα μας 4 φορες πιο ακριβο απο αλλου, το τηλεφωνο το ιδιο.Και σε πολλα ειναι απλα λοιπον ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ αυτο που λες, τι να τα κανω και τα 2000 ευρω οταν δεν μου φτανουν να ζησω,επειδη καποιοι ειναι αχορταγοι και θελουν υπερκερδη;
      Οσον αφορα τα περι ΑΟΖ καποιοι ζουν στο δικο τους κοσμο: οταν χωρες δυτικης ευρωπης εχουν ΗΔΗ δημιουγρησει καταλογο με αμοιβες για εργασιες, δουλειες παρτ ταιμ κλπ,αυτοι ακομα ονειρευονται συγκρισεις με Βουλγαρια; Εγω βλεπω πως Βουλγαροι ερχοταν σε μας να ζησουν κλπ κι εμεις τωρα παμε εκει για ψωνια κλπ. Αυτο δεν τους λεει κατιτις λοιπον;Εγω συμφωνω λοιπον, να δουλευουμε ολοι 8ωρο,να παιρνουμε και απο 3000 ευρω και να μην τολμαει να μιλησει κανεις.Δεν εχουν καταλαβει τι τρεχει στην Κινα και τι επιδιωκει η βορειος Κορεα; Αααχ δε πειραζει!

 13. avatar Q mark

  Έχω καταντήσει να προτιμώ τον κάθε Ραϊχενμπαχ από τα δικά μας τα λ..α που, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέει, έχουν ρημάξει τη χώρα σαν να ήταν οι \"κατακτητές\"!
  Όχι ότι γουστάρω, όχι ότι το προτιμώ. Θα προτιμούσα π.χ. να στέλναμε ΕΜΕΙΣ \"πεφωτισμένους Έλληνες δ.υ.\" (αφήστε με να ονειρευτώ για λίγο) για να βάλουν \"μια τάξη\" στη Γερμανία, λέμε τώρα, παρά το ανάποδο που συμβαίνει σήμερα.
  Δυστυχώς όμως, η λ..α εξακολουθεί και σήμερα και όλο το διεφθαρμένο σύστημα είναι ακόμα εκεί, ριζωμένο στη θέση του, σθεναρά αντιστεκόμενο σε κάθε αλλαγή, και στα τσακίδια η Ελλάδα!
  Ας μην είμαστε λοιπόν και τόσο \"επαναστάτες\" (του γλυκού νερού) γιατί, μόνοι μας \"τα καταφέραμε\", είμαστε που είμαστε γελοίοι, γινόμαστε ακόμα περισσότερο αν κανείς συγκρινει λόγια με έργα!

  1. avatar Βασίλης

   Εγώ δυστυχώς δεν πιστεύω οτι κάποιος Ευρωπαίος μπορεί να τα κάνει χειρότερα από οσο οι \"δικοί\" μας άνθρωποι, που \"δημοκρατικά\" εκλέξαμε... για να μας βολέψουν!

 14. avatar Georgios Syriotis

  Η αλήθεια είναι πικρή και για αυτό δεν την θέλουμε, η χώρα είναι ακυβέρνητη, αδυνατούμε να πάρουμε αποφάσεις. Χθες είδα ένα ντοκιμαντέρ φυσικά σε ξένο μέσω ενημέρωσης και έδειχνε την Αθήνα του σήμερα και δάκρυσα, έζησα στην Αθήνα το 1960 και αναρωτιόμουν που είναι η Αθήνα του τότες, και ακούς κάποιους να λένε ότι κάνουμε το κάνουμε για να μην γυρίσουμε στον μεσαίωνα, καλά στραβοί είναι δεν τον βλέπουν ότι έχουμε φτάσει στον μεσαίωνα, το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε, και αυτό γιατί δεν θέλουμε.

 15. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΠΟΤΑ ! ΜΑ 10ΠΟΝΤΟ ΤΑΚΟΥΝΙ !!

  1. avatar Sotiris

   όμως Όμηρε ποτέ μην ξεχνάς ότι για οποιαδήποτε απάτη χρειάζονται πάντα δύο. Ο ένας είναι δικός μας δοσίλογος, και ο άλλος σχεδόν πάντα ήταν Γερμανός. Αυτούς τους καλύπτει πλήρως η Γερμανική μπότα, θα σερβίρει μόνο τους ανώδυνους γι αυτήν από τους δικούς μας ΕΑΝ τους σερβίρει !

 16. avatar Sotiris

  μια και ο Ελληνικός Λαός, οι Έλληνες, είναι ανίκανοι να σκεφθούν ομαδικά και να πράξουν τα αυτονόητα για την πλήρως διαλυμένη χώρα τους, ας το κάνει λοιπόν ο κατακτητής, πάνω απ\' όλα καλύπτοντας τις δικές του επιχειρήσεις υπερτιμολογήσεων και υπερδανεισμού της Ελλάδας μας, των δοσιλόγων το οικονομικό παιγνίδι !

 17. avatar Βασίλης

  Αμήν και πότε!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει