Νέες κατηγορίες για συγκάλυψη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «ο περιορισμός της έρευνας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου αποσκοπεί στο να οδηγήσει την όλη υπόθεση σε μια ελεγχόμενη εκτόνωση, καθώς και στο να συγκαλυφθούν οι ευθύνες και των υπολοίπων εμπλεκομένων προσώπων».

Αναφερόμενος, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, στον ρόλο του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», σχολιάζει ότι «ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά ότι ο κ. Βενιζέλος παρακρατούσε στο σεντούκι του επί μήνες τη λίστα, πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε για την ύπαρξή της και τη μη αξιοποίησή της και πως ο κ. Στουρνάρας σύρθηκε στο να αναζητήσει την αυθεντική λίστα κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή, ύστερα από τρεις ολόκληρους μήνες» .

«Ο ελληνικός λαός δεν περιμένει από αυτούς που συγκάλυψαν την υπόθεση της SIEMENS να αποκαλύψουν την αλήθεια. Είναι άλλωστε αυτοί που κατασκεύασαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, για να παραγράφονται οι ευθύνες των πολιτικών προσώπων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχολιάζοντας «διαρροές- κατηγορίες εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ», τις τελευταίες ημέρες αναφέρει ότι «πρόκειται για έναν ένοχο πανικό που δεν πείθει κανέναν».

«Τους λέμε, για άλλη μια φορά, πως δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου και πως αυτοί, που εξέθρεψαν τη διαφθορά, δεν μπορούν να ξανακοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό. Ήρθε η ώρα να πληρώσουν» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ.