«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί σε μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία αρνείται να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις ελάχιστων ακραίων, αλλά και το φασιστικό σύνθημα “αλήτες προδότες πολιτικοί”», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έκανε αναφορά στην ομιλία του υπουργού ΨΗΠΤΕ στη Βέροια.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού ΨΗΠΤΕ έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στον κατήφορο της πατριδοκαπηλίας. Αποκαλεί τη συμφωνία προδοτική αλλά αρνείται να διεκδικήσει την αλλαγή της. Ο θρασύδειλος υπό προθεσμία αρχηγός της προσπαθεί να πυροδοτήσει απεγνωσμένα κινητοποιήσεις και αντισυγκεντρώσεις ακραίων, λέγοντας σε βουλευτές στη Βουλή και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του “να μη τολμήσετε να πατήσετε στη Μακεδονία“.

Στο εξωτερικό λέει πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Υποκρισία και κοροϊδία. Ακόμα και τώρα αρνείται να πει έστω και μια αλήθεια για το Μακεδονικό.

Πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, παντού στον κόσμο η γειτονική χώρα ήταν αναγνωρισμένη ως “Μακεδονία” σκέτο. Αυτό κληρονομήσαμε από τους πατριδοκάπηλους. Αυτό αλλάξαμε.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί σε μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία αρνείται να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις ελάχιστων ακραίων, αλλά και το φασιστικό σύνθημα “αλήτες προδότες πολιτικοί”».