30
loading
Γράφει
ο Βίκτωρας Μοντζέλλι

Στο μυαλό του Κώστα Μπακογιάννη, η Αθήνα είναι μια πόλη που δε σηκώνει ταμπέλες. Το στοίχημά του είναι να την αλλάξει προς το καλύτερο. Και για να το πετύχει αυτό, δε σκοπεύει να στηριχθεί -μόνο- στην… Ακρόπολη. Οραματίζεται και σχεδιάζει μια νέα πρωτεύουσα. Μια σύγχρονη φιλική μητρόπολη, όπως λέει ο ίδιος.

Γνωρίζει πως έχει αρκετή δουλειά να κάνει. Δεν τον απασχολεί αν θα τσαλακωθεί και ξεκαθαρίζει πως δεν κρατάει μαγικό ραβδί. Πριν λίγες ημέρες παρουσίασε τα 229 στελέχη που θα έχει δίπλα του σε αυτή την πορεία. Μαζί τους θέλει να πάει την Αθήνα ψηλά.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας για τις δημοτικές εκλογές 2019, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε στο newsbeast.gr.

- Ένας δήμαρχος, και δη της Αθήνας, είναι ένας μικρός πρωθυπουργός. Με μικρότερη δύναμη ίσως. Και, λόγω γραφειοκρατίας, με δεμένα χέρια. Ο εκάστοτε δήμαρχος ρισκάρει να χάσει, τσαλακώνοντας την εικόνα του, απ’ το να κερδίσει;

Ε όχι και μικρός πρωθυπουργός! Σχεδόν μια δεκαετία στην αυτοδιοίκηση… μικρός υδραυλικός ίσως, μικρός ηλεκτρολόγος μπορεί, μικρός τεχνίτης μάλλον… αλλά ως εκεί. Για να μην ξεχνιόμαστε είναι τα πολλά μικρά που κάνουν τα μεγάλα. Και ο Δήμος της Αθήνας θέλει «λάντζα». Άλλωστε ένα από τα βασικά προβλήματα του Δήμου Αθηναίων όλα αυτά τα χρόνια, ήταν ότι αναλωνόντουσαν όλοι με το να αναδεικνύουν τι δεν μπορούν να κάνουν. Ας εστιαστούμε λοιπόν καταρχάς σε αυτά που μπορεί και πρέπει να κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων, και το ελάχιστο είναι το πράσινο, ο φωτισμός και η καθαριότητα, όλα αυτά τα οποία εμείς ονομάζουμε Πολιτισμό της Καθημερινότητας. Ας αφήσουμε επιτέλους τις δικαιολογίες και τις προφάσεις. Είναι σίγουρα πιο άμεση η ανάγκη για όμορφες πλατείες, ασφαλή πεζοδρόμια και λειτουργικές παιδικές χαρές από οτιδήποτε άλλο ευφάνταστο στα λόγια. Γιατί από την Αθήνα, λείπουν τα βασικά! Όσο για το τσαλάκωμα; Είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αν δεν σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα. Τα καλά νέα είναι πως όλοι κρινόμαστε στην πράξη, στο αποτέλεσμα, και όχι στις προθέσεις ή στα λόγια.

Τι θέλουμε; Κάθε επισκέπτης να γίνεται πρέσβης της Αθήνας. Και για αυτό η λειτουργία της πόλης έχει μεγάλη σημασία. Η ασφάλεια, η καθαριότητα, το πράσινο, ο φωτισμός

- Είστε της άποψης ότι η Αθήνα χρειάζεται προβολή στο εξωτερικό ή το όνομά της είναι το καλύτερο διαφημιστικό σποτ; Όπως και να ’χει, υπάρχουν δράσεις που έχετε σκεφτεί για περισσότερη εξωστρέφεια και μια διαφορετική προβολή της πρωτεύουσας;

Γενικά δεν πιστεύω στην έννοια του brand για μια πόλη σαν την Αθήνα. Δεν χωράει αυτή η πόλη σε ένα κονσερβοκούτι, δεν σηκώνει ταμπέλες. Αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση για όλους τους Αθηναίους και όλες τις Αθηναίες. Το στοίχημα για όλους μας είναι να μην είναι γνωστή η Αθήνα ανά τον κόσμο μόνο για την Ακρόπολη αλλά και ως μια σύγχρονη φιλική μητρόπολή. Είναι άδικο η επισκεψιμότητα της πόλης μας να εξαρτάται περισσότερο από τις συνθήκες που επικρατούν σε γειτονικές χώρες και λιγότερο από το τι κάνουμε εμείς για τον τουρισμό της και την προβολή της. Τι θέλουμε; Κάθε επισκέπτης να γίνεται πρέσβης της Αθήνας. Και για αυτό η λειτουργία της πόλης έχει μεγάλη σημασία. Η ασφάλεια, η καθαριότητα, το πράσινο, ο φωτισμός. Αλλά και οι κοινωνικές υποδομές. Για αυτό προτείνουμε, μεταξύ των άλλων, τον Μεγάλο Αθηναϊκό περίπατο, ένα κοστολογημένο και ρεαλιστικό έργο, αλλά και παρεμβάσεις στις γειτονιές όπως για παράδειγμα με τη δημιουργία μικρών οάσεων πρασίνου (pocket parks), ή δρόμους ήπιας κυκλοφορίας για να αλλάξει η εικόνα της Αθήνας. Με προστιθέμενη αξία τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας μπορούμε να προσελκύσουμε ακόμα πιο μεγάλο αριθμό ξένων επισκεπτών και να καθιερωθεί η Αθήνα ως ένας εκ των κορυφαίων «city break» προορισμούς.

- Παρουσιάσατε τους ανθρώπους που θα έχετε στο πλευρό σας στη μάχη της Αθήνας. Ποια ήταν τα κριτήριά σας για να μπει κάποιος στον εκλογικό σας συνδυασμό.

Για όλους εμάς ήταν πραγματικά μία γιορτή. Και ήταν μία γιορτή γιατί πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι πήραν την πολύ μεγάλη απόφαση, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Τι ουσιαστικά έχει αυτός ο συνδυασμός; Πρώτα απ’ όλα, είναι ο πιο υπερκομματικός συνδυασμός που έχει κατέβει ποτέ για το Δήμο της Αθήνας. Σκεφτείτε το εξής: αποτελείται από ανθρώπους που στις εκλογές του 2014 είχαν κατεβεί σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις, όμως έχουμε υπερβεί ατζέντες, έχουμε υπερβεί ιδεολογίες, έχουμε υπερβεί τους ίδιους μας τους εαυτούς και έχουμε γίνει ένα. Μια γροθιά.

Το δεύτερο πολύ σημαντικό στοιχείο του συνδυασμού είναι ότι το 60% είναι άνθρωποι που δεν έχουν ποτέ μέχρι τώρα δοκιμάσει τις δυνάμεις τους σε εκλογές. Είναι δηλαδή άνθρωπο οι οποίοι πήρανε το μεγάλο ρίσκο, αν θέλετε, να μπούνε μες στη φωτιά από αγάπη γι’ αυτή την πόλη. Ποια είναι λοιπόν τα κριτήρια; Τα κριτήρια είναι πάρα πολύ απλά. Να έχουμε ενθουσιασμό, να έχουμε πίστη, να είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε ομαδικά γατί αυτή είναι και η πεμπτουσία της Αυτοδιοίκησης. Ότι διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετικές αφετηρίες, διαφορετικές προελεύσεις, διαφορετικές διαδρομές, όλοι ενωνόμαστε για ένα κοινό σκοπό. Για να ανεβάσουμε αυτή την όλη ψηλά. Πολύ ψηλά.

- Έχετε ανεβάσει ψηλά στην κοινωνική σας ατζέντα το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα. Η πρωτεύουσα είναι μία πόλη που πραγματικά κάποιος κινδυνεύει; Το πιστεύετε αυτό;

Να το περιγράψω όσο πιο απλά μπορώ δίνοντας μερικά παραδείγματα. Μια γυναίκα όταν πέσει το φως της ημέρας το σκέφτεται και το ξανασκέφτεται να περάσει από τους παράδρομους της Ομόνοιας. Στα Εξάρχεια, εκτός από τις γνωστές εγκληματικές δράσεις, αντιμετωπίζουμε σωρό σεξιστικά και ομοφοβικά εγκλήματα. Στον Κολωνό, στα Κάτω Πατήσια, στη Πλατεία Βικτωρίας και στον Αγ. Παντελεήμoνα, θα νιώθατε ασφαλής να αφήσετε το δεκαπεντάχρονο παιδί σας να πάει το βράδυ; Αυτό δεν σημαίνει ότι περιγράφουμε μια Αθήνα Σικάγο, αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε και τα μάτια σε μια πραγματικότητα επειδή δεν ακούγεται ωραία ή ακόμα χειρότερα επειδή βολεύει πολιτικά.

Ο Δήμος, λοιπόν, μπορεί με συγκεκριμένες δράσεις να συμβάλει για να αλλάξει αυτή η εικόνα και σε αυτή την κατεύθυνση προτείνουμε τη σύσταση ενός Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας, τον συντονισμό μικτών κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας η οποία χρειάζεται φυσικά ενίσχυση. Με υλικοτεχνική υποδομή και τεχνολογικό εξοπλισμό. Δίνουμε όμως ιδιαίτερη βαρύτητα και στην πρόληψη. Φωτίζοντας για παράδειγμα τις μαύρες τρύπες της Αθήνας μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πόλη φιλική στον κάτοικο ή τον επισκέπτη και εχθρική στους εγκληματίες.

Η Αθήνα είναι μία. Τελεία. Ας μην τραβάμε διαχωριστικές γραμμές. Αρκετά με τους διχασμούς του παρελθόντος. Δεν είναι σύμπτωση πως όλη η Αθήνα έχει θέα προς την Ακρόπολη

- Ποια περιοχή της Αθήνας δε θα «πειράζατε» καθόλου ή θα προχωρούσατε σε λίγες αλλαγές; Κι αυτό γιατί θεωρείτε πως, η συγκεκριμένη περιοχή, βρίσκεται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο σε σχέση με την υπόλοιπη πόλη.

Η Αθήνα είναι μία. Τελεία. Ας μην τραβάμε διαχωριστικές γραμμές. Αρκετά με τους διχασμούς του παρελθόντος. Δεν είναι σύμπτωση πως όλη η Αθήνα έχει θέα προς την Ακρόπολη. Από τον Βοτανικό και την Πατησίων μέχρι το Κουκάκι και τα Ιλίσια. Έχουμε την τύχη να συγκατοικούμε σε ένα ενιαίο και συμπαγές πολεοδομικό συγκρότημα με την Ακρόπολη να μας ενώνει όλους και όλες. Πρακτικά λοιπόν και στα επτά Διαμερίσματα έχουμε πολλά να κάνουμε. Τώρα, προφανώς είναι διαφορετική η κατάσταση και κατά συνέπεια είναι διαφορετικές οι ανάγκες στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου σε σχέση με την Κυψέλη ή στο Κολωνάκι συγκριτικά με την Ομόνοια. Ή ακόμα και o Νέος Κόσμος, τα Πετράλωνα, το Κουκάκι ή οι Αμπελόκηποι έχουν διαφορετικής φύσης προβλήματα απ’ ότι π.χ. ο Κολωνός ή ο Άγιος Παύλος.

Εμείς όμως, αυτό που θέλουμε είναι να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της Καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά. Από κάτω προς τα πάνω. Γι’ αυτό στο πρόγραμμά μας θα υπάρχουν επτά επιμέρους προγράμματα για τα Δημοτικά Διαμερίσματα τα οποία αντιμετωπίζουμε σαν επτά μικρούς Δήμους. Άλλωστε γι αυτό δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην συγκρότηση όχι μόνο του ψηφοδελτίου για το Κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων των δημοτικών Κοινοτήτων. Ο Δήμος πρέπει να γυρίσει ανάποδα και οι Δημοτικές Κοινότητες πρέπει να αποκτήσουν λόγο και ρόλο με ουσιαστική αποκέντρωση. Αυτά είναι άλλωστε τα κύτταρα της προσπάθειάς μας. Θέλουμε ένα Δήμο μαχητικό και παρεμβατικό που να πέφτει στην φωτιά της καθημερινότητάς. Δίπλα και όχι απέναντι στον Δημότη.

- Αναπτύξτε μας λίγο το σχέδιο που θα αλλάξει την πόλη και θα δώσει νέα πνοή σε περιοχές που είναι παρατημένες.

Στον πυρήνα του προγράμματός μας είναι οι 129 Αθηναϊκές γειτονιές. Αυτή τη στιγμή σχεδιάζουμε και κοστολογούμε τη γειτονιά πρότυπο. Σας μίλησα για τα pocket parks (πάρκα τσέπης). Παράλληλα σκοπεύουμε να βελτιώσουμε τους υπάρχοντες χώρους άθλησης, να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέων και να ανακατασκευασουμε τις παιδικές χαρές οι οποίες σήμερα σε μεγάλο ποσοστό είτε έχουν υποστεί σοβαρές καταστροφές, είτε είναι εντελώς ακατάλληλες. Όταν μιλάμε για χώρους στους οποίους παίζουν παιδιά υπάρχει ένας λόγος παραπάνω να είναι απολύτως ασφαλείς, ποιοτικοί και πιστοποιημένοι.

Και βεβαίως, όπως έχω πει πολλές φορές, συντήρηση και φύλαξη. Επιπλέον δεν είναι πολυτέλεια κάθε γειτονιά να έχει μεταξύ των άλλων χώρους για τα ζώα συντροφιάς, σημεία ελεύθερης πρόσβασης wifi, ή ποδηλατοδρόμους. Και μην μου πείτε δεν γίνονται αυτά! Μιλάμε για αλληλουχία σημειακών παρεμβάσεων χαμηλού ή έστω λογικού προϋπολογισμού. Ακολουθούμε την αρχή του λεγόμενου βελονισμού, όχι των φαραωνικών έργων.

- Για τις underground συνοικίες, έχετε περπατήσει και τα έχετε δει, εκεί που δεν περιμένουν τουρίστες ή καθημερινούς επισκέπτες, τι πλάνο δράσης υπάρχει;

Κάθε συνοικία μπορεί να γίνει ελκυστική σε τουρίστες και επισκέπτες. Αν συμβιβαστούμε με την παραδοχή ότι οι underground, όπως τις αποκαλέσατε, συνοικίες θα παραμείνουν ως έχουν, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο λάθος. Άλλωστε, πολύ συχνά σε αυτές τις περιοχές υπάρχουν σπάνιες ομορφιές κτιριακές, πολιτιστικές και άλλες. Αυτή είναι και η γοητεία της Αθήνας. Οι πολλοί χαρακτήρες της. Σε όλες τις συνοικίες λοιπόν, όπως σας είπα, απαιτούνται παρεμβάσεις. Και παράλληλα να δούμε τις ιδιαίτερες ανάγκες, αλλά και τις ιδιαίτερες ομορφιές της κάθε γειτονιάς ώστε με τις κατάλληλες αποφάσεις να την «αναγεννήσουμε», να της δώσουμε φρέσκο αέρα και χρώμα ώστε να ξεχωρίζει μόνο θετικά.

- Λίγους μήνες πίσω, το free press περιοδικό Athens Voice είχε αφιερώσει αρκετές σελίδες επιχειρώντας να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση που το ίδιο το έντυπο είχε θέσει: μήπως έχουμε μεγάλη ιδέα για την Αθήνα; Έχουμε;

Το χάρηκα αυτό το αφιέρωμα γιατί δείχνει πως δεν έχουμε συμβιβαστεί με τη μιζέρια μας. Δεν έχουμε παραιτηθεί. Αισθανόμαστε πως μπορούμε και μας αξίζουν καλύτερα. Μακριά από εμάς τα μεγαλοπιάσματα όμως καλό είναι να θυμόμαστε μια ρήση του Κωνσταντίνου Τσάτσου. Είχε πει πως υπάρχουν πόλεις ωραίες, πόλεις πλούσιες, πόλεις ενδιαφέρουσες, και υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες που είναι πόλεις ιδέα. Η Αθήνα λοιπόν είναι αυτό, είναι ιδέα. Και ως τέτοια θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Η Αθήνα δεν ανήκει μόνο σε όσους πέρασαν, αλλά και σε όσους έρχονται. Ας μιλήσουμε λοιπόν επιτέλους για το μέλλον

- Αν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω στο χρόνο και να φέρετε στο σήμερα για σύμβουλό σας έναν Αθηναίο που έζησε και μεγαλούργησε στην αρχαία Αθήνα, ποιος θα ήταν αυτός;

Με όλο το σεβασμό, αρκετά με το αρχαίο κλέος και τα αρχαία μεγαλεία. Είναι η ιστορία μας και είμαστε φυσικά ιδιαίτερα υπερήφανοι. Αλλά ως εκεί. Η Αθήνα δεν ανήκει μόνο σε όσους πέρασαν, αλλά και σε όσους έρχονται. Ας μιλήσουμε λοιπόν επιτέλους για το μέλλον. Και ας αναρωτηθούμε αν θα θέλανε έστω και έναν από εμάς τα δισέγγονά μας ή αν θα μας διαγράψουν όλους μαζί.

- Ολοκληρώνονται οι εκλογές στην αυτοδιοίκηση. Μετριούνται τα κουκιά και τελικά παίρνετε το χρίσμα. Μετά από πόσο χρόνο θα αρχίσει να βλέπει ο πολίτης αλλά και ο επισκέπτης ουσιαστικές αλλαγές στην Αθήνα;

Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι για την εφαρμογή του σχεδίου μας δεν αρκεί μια θητεία. Έχουμε πολλά, πάρα πολλά, να κάνουμε. Κάποια θα τα δείτε να πραγματοποιούνται μέσα στον πρώτο χρόνο -αυτά που αφορούν για παράδειγμα τα θέματα της Καθημερινότητας-, άλλα -όπως ο Μεγάλος Περίπατος- σε βάθος μεγαλύτερου χρόνου, προς το τέλος της τετραετίας. Μακριά από μένα μαγικά ραβδιά και ανέξοδες υποσχέσεις. Ένα είναι βέβαιο, ότι όλα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμά μας αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας και σταδιακά, χρόνο με τον χρόνο, οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες θα βλέπουν μια όλο και πιο ελκυστική Αθήνα.

- Γιατί ο πολίτης της Αθήνας να εμπιστευτεί εσάς σε σχέση με τους ανταγωνιστές σας;

Καταρχήν μην περιμένετε από εμένα να πω κάποια κακή κουβέντα για έναν συνυποψήφιό μου. Άλλωστε, μπορεί να είμαστε τώρα αντίπαλοι για δύο μήνες, μέχρι τις εκλογές, αλλά μετά θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι στο δημοτικό συμβούλιο, ο καθένας όπου ετάχθη. Από ’κει και πέρα, γιατί να εμπιστευτεί εμάς; Θα σας έλεγα για τρεις λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί η δικιά μας πρόταση είναι καθαρά αυτοδιοικητική. Είναι μία πρόταση η οποία ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω, η οποία υπερβαίνει κόμματα και ιδεολογίες και η οποία θέλει πραγματικά να κάνει τη διαφορά σε αυτή την πόλη.

Δεύτερον γιατί η δικιά μας πρόταση βασίζεται σε ένα ολοκληρωμένο, ένα κοστολογημένο πρόγραμμα. Εμείς δεν κάνουμε αυτά που γίνονταν στον παρελθόν, ξέρετε τώρα, αυτά τα ωραία τα εντυπωσιακά φυλλάδια με τις πολύ ωραίες φωτογραφίες. Το αντίθετο. Μιλάμε παρά πολύ συγκεκριμένα, πάρα πολύ τεκμηριωμένα, με στόχους, με χρονοδιαγράμματα, με κοστολόγηση, με πηγές χρηματοδότησης. Και βεβαίως το κάνουμε αυτό γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το απτό και το μετρήσιμο αποτέλεσμα. Και τρίτο, οι ίδιοι οι άνθρωποι. Είδατε χθες το βράδυ αυτούς τους ανθρώπους. Είναι άνθρωποι βγαλμένοι από την πραγματική ζωή της πόλης. Είναι άνθρωποι οι οποίοι μέχρι τώρα δεν είχαν καμία διάθεση προβολής. Δεν είναι άνθρωποι οι οποίοι ζητούνε την εξουσία για την εξουσία. Το αντίθετο. Είναι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν, άνθρωποι με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και, γιατί όχι, με λίγο τρέλα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

30
σχόλια
 1. avatar Προκομένο παιδί

  Το ραβδί που κρατας μπορεί να μην είναι μαγικό αλλά πρόσεχε που το βάζεις γιατί δεν σηκώνει η παράταξη περισσότερα Μητσοτακόπουλα...Άντε και Γαλαξίαρχος!

 2. avatar Athens Fans

  Η Αθήνα δεν είναι γνωστή μόνο για την Ακρόπολη αλλά και για τον Παναθηναϊκό!

 3. avatar Λέλα

  από τον παππού στον εγγονό μεταβιβάζεται η επιχείρηση, οικογενειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο, ανεπάγγελτοι που η μόνη δουλειά που ξέρουν είναι να δουλεύουν τον κόσμο.Φτάνει πιά

  1. avatar ο αρκας ”με ζωα ασχολιοταν παντα στα σκιτσα του”

   ναι
   αλλα μην ξεχνας οτι ο παππους ηταν μεγας μπιριμπομαχος-αντιστασιακος .Καθε απογευμα στις5 αγωνιζοταν σκληρα κοντρα στον εθνοφρυδα, εν παρισσιοις το 1969-1974(απομνημονευματα εθνοφρυδα των σερρρρων)
   ενω ο υιος κουλης οργανωνε τη πτωση της χουντας μεσα απο το παρκακι του με θεα τον αποπατο βολταιρου- νυν μαρεγγας.
   Αντιστασιακοι Αντιστασιακοι αλλα τα μισθα τους ταστελνε καθε μηνα η χουντα........
   Μηπως ηταν χαμηλα τα ΩΜ της αντιστασης;;;

 4. avatar ΚΣ2457

  AΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ NEWSBEAST,ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,Η ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ,Η ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ Η ΑΚΥΡΟ..

 5. avatar αν σας υποσχεθούμε ότι θα τον ψηφίσουμε

  θα σταματήσετε να μας κουράζετε με τα διαφημιστικά άρθρα;

 6. avatar ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ

  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΛΕΖΑΝΤΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ!!!

  1. avatar ΚΣ2457

   ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ,NEWSBEAST? ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ?

 7. avatar ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ Α.Ε (Εταιρεία διεκπεραιώσεων εθνικών και κοινωνικών θεμάτων, πάντα εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων)

  Ωραίο το αφιέρωμα, πιασιάρικες οι φωτογραφίες και τα βίντεάκια, αλλά καλό θα είναι να βάλετε σε pdf και το ψηφοδέλτιο του Μπακογιάννη για να μπορούμε να το κατεβάζουμε. Μπράβο και πάλι μπράβο για την αμερόληπτη δημοσιογραφία σας.
  Κοιτάξτε καλά τώρα εσεις οι Αθηναίοι, να μην κάνετε κανένα λάθος μόνο και ρίξετε κατά λάθος το ψηφοδέλτιο του Κασιδιάρη!
  Αν βγάλετε δήμαρχο τον Κασιδιάρη να ξέρετε θα γίνουν τρομερά πράγματα. Πράσινοι ιπτάμενοι θεόρατοι δράκοι, θα γυρνοβολάνε στον ουρανό της Αθήνας και θα αρπάζουν εσάς και τα παιδιά σας!
  Το πρωϊ μόλις πάτε στην τουαλέτα να κατουρήσετε και σηκώσετε το καπάκι της λεκάνης, θα πετάγεται μια σμέρνα και θα σας δαγκώνει τα [...]!
  Οι βρύσες των σπιτιών σας θα βγάζουν ζεστό αίμα, αντί για νερό!
  Η θερμοκρασία της Αθήνας θα είναι μόνιμα 60 βαθμοί κελσίου και θα λιώνουν τα πόδια σας με το που θα πατήσετε στο πεζοδρόμιο έξω απο την πόρτα σας!
  Στα σκουπίδια θα συλλέγονται μία φορά το εξάμηνο και σε αυτά θα τρέφονται γιγάντιοι αρουραίοι σε μέγεθος λυκόσκυλου, τους οποίους και θα σας υποχρεώσει ο Κασιδιάρης να τους πάρετε σαν κατοικίδια!
  Θα γίνουν και άλλα τρομερά και φοβερά που δεν τολμώ να σας γράψω τώρα.
  Να βγάλετε λοιπόν τον Κώστα τον Μπακογιάννη, που είναι ορφανός από πατέρα,θύμα τρομοκρατίας, παιδί του μεροκάματου και της πιάτσας, οικογενειάρχης με τέσσερα παιδιά και ξέρει καλά όλα τα προβλήματά σας. Του τα έχει εξηγήσει αναλυτικά η μαμά του, που είναι και αυτή κοπέλα του μόχθου της αγωνίας και αυτοδημιούργητη ασφαλώς.

  1. avatar ο αρκας ”με ζωα ασχολιοταν παντα στα σκιτσα του”

   Κυκλοφορανε τα απλυτα φιλελε κουμουνια του αυταπατημενου αλεκου συντροφε ,τη φημιση οτι στο δευτερο εκλογικο \'\'γυρο\'\' ολοι οι γιοι Σωκρατη και Περικλη ,αθηναιοι κηφησιας εκαλης γλυφαδας βουλιαγμενης διονυσου χαλανδριου αργυροηλιουπολης κωλονακύου...χερι χερι με τους γυαλισμενους φρεσκομπανιαρισμενους φριτς της αυγουλιερας ,θα ψηφισουν μονοκουκι την ουρα της μητσοδρακαινας , τον σπινο με ξενα φτερα που ονειρευεται τα ψηλα.
   Εγω συναγωνιστη πατριωτη ,αρνουμαι να πιστεψω τετοιες απλυσιες
   Βροντοφωναζω : η αυγουλιερα του φυρερ νικολαου εχει προγραμμα!!!να ξεβρω το εθνος ολακαιρο
   Ο κασιδολαγος μεσα σενα εξαμηνο θαχει εξαφανισει καθε τι μαυριδερό με ποδια ,απο πετραλωνα μεχρι αγιο παντελεημονα(μεγαλη η χαρη του,με ληστεψαν παραπλευρως το2017 4 αρκουδια)
   Εχεις τη καλοσυνη με δυο λογακια να αναπτυξεις τον τροπο που ο ελληνάριος κασιδας θα κατορθωσει αυτον τον αθλο συντροφε;;θα διαβασω με ε βλαβια το προ γραμμα
   Ιδου η ευκαιρια ,και μαλιστα σε αρθρο χορηγια του \'\'\'αθηνα ψηλα και μαμά απο κοντα\'\'
   εκλογικο συνδιασμο του σπινου διχως φτερα που\'λεγα
   Γραψε μου τον τροπο πατριωτη, ελα να δωσουμε πονο στους απλυτοι....σκουροι ...και περα -δωθε

 8. avatar Admiral75

  Απο την στιγμη που θεωρει την λαθρομεταναστευση πολυπολιτισμο και πλεονεκτημα για την αθηνα δεν προκειται να αλλαξει το παραμικρο.το εμποριο ναρκωτικων και η πορνεια εχουν γιγαντωθει τα τελευται 10 χρονια δημιουργωντας μια πολυ ασχημη εικονα γιατην αθηνα και το κεντρο της.δεν θελει να αλλαξει τιποτα δεν προκειται να αλλαξει τιποτα.

 9. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ....ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ .....ΣΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ ΠΑΠΟΥ ΣΟΥ....ΟΧΙ !!!!!!

 10. avatar Αθηναίος45

  450 χρόνια βέρος Αθηναίος. Δεν θα κάνει ούτε και αυτός κάτι. Δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται με την Αθήνα σταθερά να αιμορραγεί. Τι να πρωτο-πιάσουμε ; την έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού για τα απορρίμματα , την δυσωδία, τον κακό κόσμο (λαθρομετανάστες, εξαρτημένοι, πορτοφολάδες, απατεώνες, άστεγοι κλπ), τα παρατημένα μη αναπαλαιωμένα κτίρια, βρώμικα πεζοδρόμια, λακκούβες, κυκλοφοριακό; Δεν έφτασε και ούτε θα φτάσει ποτέ έστω την πρώτη κλίμακα σύγχρονης αναβαθμισμένης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

 11. avatar Angeliq from Queensland

  AΘΗΝΑ ΚΑΘΑΡΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΑΛΛΙΩ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΚΕΦΑΛΑΣΑΣ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΧΑΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ

 12. avatar mimis

  ποια ακροπολη βρε???η ΑΘΗΝΑ-ΝΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΝ ΦΟΥΛ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

 13. avatar Demian 74

  Με τα λόγια χτίζω ανωγια και κατώγια...
  Πες το απλά, δεν είναι ντροπή: ότι θα φτιαξετε την Διονυσιου Αρεοπαγιτου, το Κολωνακι και ο,τι άλλο βλέπουν οι τουριστες και ότι θα προσλάβετε δικούς σας στο δήμο -να είμαστε ειλικρινείς... ως εκεί.

 14. avatar Α.Λ.

  Μετάφραση : Ψηφίστε με κορόιδα κάντε με δήμαρχο να εξασφαλίσω μία σύνταξη ακόμα, εγώ θα περνώ ζωάρα, και εσείς τσιμέντο να γίνετε.

  1. avatar advouk7

   Ναι λες και εχει αναγκη τη συνταξη ρε μεγαλε...

 15. avatar ο αρκας ”με ζωα ασχολιοταν παντα στα σκιτσα του”

  πριν τιποτα αλλο
  πριν ακομη αφρονες -επιλησμονες κατοικοι και δημοτες του δημου της Αθηνας (που διεγραψαν απο τη μνημη τη θητεία- παρωδία) της μανας του
  πριν ακομη οι γνωστοι ελληναρες, κατοικοι μεν ,κηφισιάς εκαλης διονυσου χαλανδριου γλυφαδας βουλας βουλιαγμενης αργυρο-ηλιουπολης κλπκλπ αλλα δημοτες Αθηνας(.για να βγαζουν της γαλαζιας χωματερης τον φελό ,δημαρχο)
  του αναθεσουν την υποβαθμιση της εξερχομενης απο την \'\'κάμινο την εσβησμενη \'\' γκριζας χωματερης
  ξερεις τι εκανε η ουρα της μαμας του;;;
  ΠΗΓΕ ΑΝΑ ΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ,Η ΙΔΙΑ Η ΟΥΡΑ ,ΤΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΨΙΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ
  ο υπερχρεωμενος δημος με τους εκατονταδες φυτευτους αργοσχολους ,τα υπερμετρα δημοτικα τελη, την αφαιμαξη των επαγγελματιων , ιδιως σε κλαδους εστιασης, με τα κατεστραμενα κατειλημμένα απο τραπεζοκαθίσματα πεζοδρομια, και τον πανακριβο 9.84 να ασχολειται οντας χρεωμενος μεχρι τα θεμελια με την πολιτικη προικα του καθε αναξιου ακοπου καιροσκοπου αναλαμβανει τηδημαρχια για να ασκει εκ του ασφαλους υψηλη πολιτικη πριν μεταπηδησει στο βουλευτηλικι
  Καινουργια δανεια...
  η ουρα θελει να σερνεται στο μεταξι
  αποπατο του βολταιρου για τη ξινισμένη;;;;;;
  αποπατο του μολιέρου για τη cia μας........
  ΝΑ ΣΑΚΟΥΣΩ ΜΟΝΟ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΡΑΓΙΑΔΑΚΟ

  1. avatar criskalts

   O Aρκάς με ζώα ασχολιόταν πάντα στα σκίτσα του, όχι με ανεγκέφαλες αριστερές αμοιβάδες. Τώρα όμως ασχολείται και με αυτές... σαν ελόγου σου δλδ.
   ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΕ

  2. avatar συριζοκαναλαρχης της ερτ

   καψωχοκεφαλος της δεξιας...μπαξεβανος της αλητειας.....

  3. avatar ο αρκας…τωρα ασχολειται με τα ζωα τα δικα σας….

   εσυ εισαι ενα αποβλητο του βοθροπολακη.....συριζοψευτη μασκαρα......παρε δουρου να σε καψει...παρε νασο να σε κανει λοατκι......

   1. avatar ο αρκας ”με ζωα ασχολιοταν παντα στα σκιτσα του”

    ΕΚΚΛΗΣΗ
    για ονομα του θεου
    εκει στη γαλαζια χωματερη -ανακυκλωσιμων -συγγενων της πειραιως 62 τοσο χρημα κυκλοφορει
    Το κουλο της μαρεγγας δε χαλαλιζει ενα κοσάρι τη μερα για ενα τρολ της προκοπης να μου κανει την ουρα;;ολα στον αποπατο του βολταιρου πανε;;
    τη καλτσοσαρανταποδαρούσα γεροντοκορη βρηκατε για ουρα μου;;
    σας πλερωνει ή τη πλερωνετε;;
    εκτος της μουγκανικής ομιλει και άλλη γλωσσα το ζωντανό;;

    1. avatar criskalts

     Αστραπόγιαννος, τέλος.
     Πόσο αμοιβάδα πια;;;
     Το μουγκανητό, ακόμα και το \'\'έμμετρο\'\', μουγκανητό είναι ρε ασπόνδυλο.
     Σε χρόνια και ανίατη αρρώστια εξελίχτηκε η \'\'περιφρούρηση\'\' που έκανες νέος στην ΚΝΕ...
     Σε στοίχειωσα ρε αλαφροϊσκιωτε, όλο εμένα θωρείς στο κατόπι σου...
     ησύχασε εγώ σου την λέω πάντα σαν crisalts, αυτός με τα ψαράκια.
     Γελοίο υποκείμενο ΟΥΣΤ

 16. avatar Άσε ρε

  Κωστάκη, μην τα παίρνεις όλα σοβαρά. Άραξε στην πισίνα σου και θα την βρούμε μονοι μας την άκρη. Αρκετά μας βοήθησε η οικογένεια σου.

  1. avatar 4 χρονια σε βοηθαγε η μαδουρου……

   ολα τα λοατκια στην αττικη να τα φερετε.....φιλια περαν φυλου και θρησκειας.....φυρι φυρι το πατε να σας καψει ολη την αττικη.......

 17. avatar Bigis

  Τα λεφτά δεν μας είπες που θα τα βρεις. Στα λόγια σου φτιάχνω και εγώ ότι θέλεις. Οι δήμοι είναι τόσο χρεωμένοι που ούτε πλακάκι σε πεζοδρομιο δεν αλλάζουν τα ξέρω από πρώτο χέρι ποσο μάλλον πλατείες δρόμους αναπαλαίωση κτιρίων κτλ κτλ. Όλοι τους αυτοί έχουν κάνει επάγγελμα να κάνουν εξαγγελίες και να λένε φανφάρες. Όποιος και να βγει δεν θα κάνει τίποτα όλο λόγια είναι όλοι τους να παίρνουν τους δημόσιους μισθούς. Άντε να φτιάξουν καμία κατοσταρια μέτρα δρόμου προεκλογικά. Ουστ κοπρόσκυλα!

 18. avatar greg

  μεγαλες κουβεντες απο τεραστια τιποτα....
  αν δεν ειχε το ονομα την οικογενεια ....τι θα ελεγε...
  ελεος ΝΕΠΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.....
  ακου τι λεει... και σκασε στα γελια.....Εμείς δεν κάνουμε αυτά που γίνονταν στον παρελθόν...
  ............χα χα....χα χα .......χα χα ....ΕΛΕΟΣ......

  αλλα σιγουρα θα βρεθουν πολλοι να τον ψηφισουν....τι να πω.....

  1. avatar advouk7

   Το θέμα δεν είναι τι θα έλεγε αυτός αν δεν ήταν Μπακογιαννης αλλά τι θα έλεγες εσύ αν δεν ήταν. ..

  2. avatar ψηφισε τον κοιμισμενο νασο…..

   να σου κανει το γαμο σου ...να κανει και αγαλμα του ζακ......

Παρακαλούμε περιμένετε ...