Μπακογιάννης: Κανένας δεν μπορεί να ρίχνει τη σκιά του στο φως της Ακρόπολης

Η πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων


ΕΛΛΑΔΑ
16:47
20/02/2019
Μπακογιάννης: Κανένας δεν μπορεί να ρίχνει τη σκιά του στο φως της Ακρόπολης
5
loading

«Η Ακρόπολη ανήκει σε όλους. Σε όσους έφυγαν και σε εκείνους που θα έρθουν. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε πολεοδομικά εκτρώματα να ξεφυτρώνουν γύρω της και να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω στο φως της» τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με την ανέγερση δεκαώροφων κτηρίων στην περιοχή του Μακρυγιάννη που έχει προκαλέσει την δικαιολογημένη διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων.

Για την υπόθεση έχει ξεκινήσει διαδικτυακή διαμαρτυρία, η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 4.100 υπογραφές πολιτών μέσα σε τρεις ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής». Οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος δημιούργησε επιτροπή για να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του συντελεστή δόμησης στην περιοχή.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρεται συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα των συντελεστών δόμησης που ισχύουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Ο νόμος μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει: «Είναι ένα πολεοδομικό εργαλείο, το οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την κληρονομία μας. Θα υπάρξει μια ειδική προσέγγιση σε επιλεγμένες ζώνες γύρω από σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακρόπολη.

Με αξιολόγηση των σημερινών πολεοδομικών ρυθμίσεων και προβλέψεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Και διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου όπου κρίνεται απαραίτητο. Έτσι διασφαλίζουμε την ανάδειξη και προβολή των ιστορικών μας μνημείων. Είναι δηλαδή μια ευκαιρία για εμάς να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο για να αποκτήσει η πόλη μια ξεκάθαρη ταυτότητα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar writer

  O Νέος Οικοδοµικός Κανονισµός (ΝΟΚ) ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Παπαδήµου µε υπουργό Υποδοµών τον Μάκη Βορίδη. Το πρόβληµα είναι ότι ανέβασε το ανώτατο ύψος των κτιρίων από τα 27 στα 32 µέτρα και ότι αυτό µπορεί να ελεγχθεί µόνο από την Πολεοδοµία.

 2. avatar Τenebrae

  Μα θεωρηδουμε δλδ οτι δεν θα γινει σουβλατζίδικο;

 3. avatar Mplaky

  ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΤΙΣΤΕ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

 4. avatar γαλαζοκολόκυθο

  ''''κανεις δε μπορει να σκιαζει την ακροπολη.....'''
  γιαυτο ψηλε- ψηλε και αχαρε
  πολιτικο έκτρωμα
  πεσε στα διπλα και συρσου οπως αρμοζει σε μια ουρα
  την ουρα της μανας σου

  1. avatar Ίσως και να

   έχεις δίκαιο για το συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά σίγουρα έχεις άδικο, όταν βρίσκεις την ευκαιρία να τα πεις αυτά τη στιγμή που η δήλωση ήταν σωστή και μάλιστα για ένα θέμα που δεν έχει σχέση με την πολιτική αλλά έχει σχέση με την πολιτιστική κληρονομιά όλων των Ελλήνων. Επίσης το γεγονός, ότι το σχόλιο που έκανες προέρχεται από έναν γνωστό τοις πάσι μεροληπτικό παλαιοπασόκο και ποιητή της πλάκας όπως εσύ του αφαιρεί σχεδόν κάθε αξία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει