Τσίπρας: Κανείς δεν είναι ασφαλής από μανιασμένους δολοφόνους της φυλετικής καθαρότητας

«Η ακροδεξιά μοιράζεται με τον νεοφιλελευθερισμό την ίδια κοινωνική φιλοσοφία»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:28
15/03/2019
Τσίπρας: Κανείς δεν είναι ασφαλής από μανιασμένους δολοφόνους της φυλετικής καθαρότητας
51
loading

Την καταδίκη του με τον πιο απόλυτο τρόπο εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για το μέλλον της ΕΕ που διοργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL.

«Θα ήθελα πρώτα, και από αυτό το βήμα, να καταδικάσω με τον πιο απόλυτο τρόπο μια ακόμα αποτρόπαια πράξη της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, αυτή τη φορά στη Νέα Ζηλανδία ότι σε μια χώρα μακρινή είναι αλήθεια, αλλά κανείς και καμία δεν είναι πλέον αρκετά μακριά» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι κανείς και καμία δεν είναι ασφαλής από μανιασμένους δολοφόνους της φυλετικής, εθνοτικής, θρησκευτικής καθαρότητας, είτε στην Ούτογια της Νορβηγίας είτε στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας.

«Ας αναλογιστούν ξανά τις ευθύνες τους όλοι εκείνοι που προάγουν την ισλαμοφοβία, τη μισαλλοδοξία, το μίσος για τους διαφορετικούς και το κάνουν μάλιστα, και αυτό είναι το πιο εξοργιστικό, ακόμα και στα έδρανα των εθνικών κοινοβουλίων μας ή σε αυτά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Θέλουμε ανάπτυξη που να τροφοδοτείται από την εργασία και όχι από τη συντριβή της» είπε ο Αλ. Τσίπρας και ανέφερε τα παραδείγματα της Πορτογαλίας, όπου οι προοδευτικές δυνάμεις, οι Σοσιαλιστές, οι Κομμουνιστές, η Αριστερά και οι Πράσινοι, ήρθαν σε συνεννόηση για ένα πρόγραμμα εξόδου από την ύφεση και την υψηλή ανεργία.

Επίσης, είπε ότι πιο πρόσφατα, είδαμε να αναπτύσσεται ένας παρόμοιος διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων και στην Ισπανία, πάνω σε ζητήματα ανάταξης της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων και αύξησης των δημόσιων δαπανών.

Μπορεί να είναι σημαντικά αυτά που πετύχαμε αυτά τα χρόνια, δεν ήταν όμως αρκετά.

Γιατί σε γενικότερο επίπεδο στην Ευρώπη, τα ίδια αναποτελεσματικά και εχθρικά για τους λαούς δόγματα κυριαρχούν ακόμη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Οι ίδιες εμμονές της νεοφιλελεύθερης οικονομικής ορθοδοξίας για τη διαρκή ενίσχυση του κεφαλαίου σε βάρος της εργασίας.

Και, οι ίδιες πρακτικές έλλειψης λογοδοσίας, τεχνοκρατικής διακυβέρνησης και περιφρόνησης της βούλησης των λαών και των πιο μικρών κρατών.

Από αυτήν την άποψη, ήταν ίσως αναμενόμενο αυτό το κύμα εθνικιστικών αναδιπλώσεων που είδαμε στην Ευρώπη αυτά τα χρόνια.

Με αφορμή το Brexit, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην «θλιβερή ανάδυση ακροδεξιών, ξενοφοβικών, ρατσιστικών δυνάμεων σε χώρες της Ευρώπης, ακόμα και σε κάποιες που φημίζονταν για τις δημοκρατικές τους παραδόσεις, και τη σταθερότητα των πολιτικών τους θεσμών».

«Πάνω στο έδαφος της κρίσης σε αρκετές χώρες, η ακροδεξιά πέτυχε να εκφράζει τον θυμό και την απογοήτευση των λαϊκών μαζών από τις κραυγαλέες αποτυχίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και της διαχείρισης της μεγάλης οικονομικής κρίσης» είπε ο Αλ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η ακροδεξιά εκφράζει οργή και την απογοήτευση, αλλά ούτε στο ελάχιστο δεν εναντιώνεται στα πανίσχυρα συμφέροντα των ισχυρών.

«Παρουσιάζεται ως αντισυστημική δύναμη, αλλά ούτε στο ελάχιστο δεν εναντιώνεται στο οικονομικό κατεστημένο. Ούτε στο ελάχιστο δεν αποπειράται να μετριάσει την κυριαρχία του κεφαλαίου επί των δυνάμεων της εργασίας. Το αντίθετο».

Όπως είπε, η ακροδεξιά αναλαμβάνει κυβερνητικές ευθύνες και επιχειρεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μεταρρυθμίσεις του Βίκτορος Όρμπαν με την ασυδοσία στις απολύσεις και τις αντίστοιχες μεταρρυθμίσεις που προωθούν οι ομοϊδεάτες του στην Αυστρία και άλλες χώρες.

«Και μην ξεχνάμε ότι η ακροδεξιά μοιράζεται με τον νεοφιλελευθερισμό την ίδια κοινωνική φιλοσοφία. Την ίδια περιφρόνηση των αδύναμων, των νικημένων, την ίδια επιθυμία για τη συντριβή και την εκκαθάριση των μη προσαρμόσιμων. Βλέπουμε ότι αυτό το κυρίαρχο δόγμα μετατοπίζεται από το κομμάτι της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς στο όχημα της ακροδεξιάς» είπε χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά επικίνδυνο το φαινόμενο.

Οι δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, έχουμε καθήκον να δώσουμε τη μάχη ενάντια στη λιτότητα και τον νεοφιλελευθερισμό αλλά και ενάντια στην ακροδεξιά και το εθνικιστικό μίσος» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε, να καρπωθεί την λαϊκή δυσαρέσκεια η νέα ακροδεξιά της Ευρώπης, όπως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να βγουν αλώβητες από αυτή τη μάχη οι δυνάμεις της λιτότητας».

Τόνισε ότι δεν αρκεί να διαθέτουμε ένα αντινεοφιλελεύθερο και ευρω-κριτικό πολιτικό πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα να προσφέρουμε στους ευρωπαϊκούς λαούς μια σύγχρονη, εύληπτη και πειστική εναλλακτική λύση, «για να ξεριζώσουμε το μίσος και το φόβο που θρέφουν την άκρα δεξιά, πρέπει να γίνουμε ικανοί να παράγουμε απαντήσεις και πολιτικά παραδείγματα βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων».

Όπως είπε, «μάχιμο πρόγραμμα, δεν είναι ένα πρόγραμμα που διακηρύττει απλά τον αντικαπιταλισμό μας σε κάθε σελίδα, αλλά ένα πρόγραμμα που δείχνει ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί να δουλέψουμε με τους πολίτες για να αλλάξουμε τα πράγματα, σήμερα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

51
σχόλια
 1. avatar Ελληνοαμερικανος

  Ξερεις τιποτένιε τύπε προδοτη του ελληνισμού χρηματοδοτούμενε του σορος,όταν τελειώσει η κυβέρνηση σου, στο Ελλαδιστάν δεν παρέχουν φρουρούς σε πρώην πολιτικούς. Αυτό κρατα το.

  1. avatar ………..Π/Θ,

   παρέχουν εφ΄ όρου ζωής .

 2. avatar ΓΙΑΓΚΟΣ-Μ

  Το τρομοκρατικό χτύπημα στο τέμενος είναι απολύτως καταδικαστέο, όπως και κάθε τρομοκρατικό χτύπημα και ο δράστης πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά. Όμως αυτός που παριστάνει τον πρωθυπουργό, κάνει επιλεκτική καταδίκη της τρομοκρατίας. Είναι μεγάλη υποκρισία να μιλάς για ακροδεξιά τρομοκρατία όταν μέσα στο κόμμα σου έχεις άτομα που στηρίζουν τρομοκράτες.

 3. avatar ταπανταολα

  Ψηφιζουμε ολοι αλεξη και σηψη.
  Γιατι αλεξης ισον σηψη.
  ΣΥριζα
  Προοδευτικη
  ΣΥμμαχια
  ΣΥΠΣΥ δαγκωτο

 4. avatar ταπανταολα

  Ο υπευθυνος για τις δεκαδες επιθεσεις μουσουλμανων στην ευρωπη ,ο απιθανος καταληψιας που ανοιξε τς συνορα της ευρωπης και μπουκαραν εναμιση εκατομμυριο μουσουλμανοι εχει το θρασος χιλιων πιθηκων να μιλαει για κατι που εγινε τη μακρινη νεα ζηλανδια που σε τελικη αναλυση οπως ειπε ο αυστραλος γερουσιαστης ευθυνεται η μαζικη μεταναστευση που πρεπει να υποστουμε αδιαμαρτυρητα επειδη καποιοι , ολοι ξερουμε ποιοι , αποφασισαν για μας χωρις εμας, οι οποιοι ομως στην πατριδα τους δεν δεχονται ουτε μισο μεταναστη

 5. avatar Ellraiser

  Αν κοιταξης στον καθρεφτη θα ανακαλυψης και τον ηθικο αυτουργο (παρεα με τους λυκους τηε ευρωπης).
  Υπομονη Κ.Τσιπρα.
  Θα δουμε εμφυλιους πολεμους μεταξυ των κοινωνικων ομαδων (η αδικια που θα φερει αγριο ρατσισμο πχ μεταναστες με δωρεαν σπιτι, επιδοματα, παροχες κλπ. απεναντι σε εναν νομιμο πολιτη που εφτυσε αιμα τοσα χρονια , φορολογηθηκε αγρια και τωρα μαζευει απο τα σκουπιδια για τα παιδια του).
  Η εκρηξη θα ειναι τρομακτικη οταν θα φταση στα ορια της απογνωσης και αδικιας.

 6. avatar Άκου Αλέκο

  Τις λέξεις που λες βασικά που είναι άγνωστες για σένα με λιγκουαφον τις μαθαίνεις

 7. avatar ti s

  "Την ίδια περιφρόνηση των αδύναμων, των νικημένων, την ίδια επιθυμία για τη συντριβή και την εκκαθάριση των μη προσαρμόσιμων."
  το ιδεολογικό του μανιφέστο με τις προληπτικές συλλήψεις θα έλεγα
  όπως και μια χαρά τον εφαρμόζει τον νεοφιλελευθερισμό που ξορκίζει.

 8. avatar xfghiol

  Κανείς δεν είναι ασφαλής από μανιασμένους άπλυτους δολοφόνους που κάψανε 4 ψυχές στη marfin.

 9. avatar Φευγάτος ????

  Οι νεκροί ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΛΑΘΡΩΜΕΤΑΝΑΣΤΟΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ. ΟΠΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 10. avatar Τσιπρας ο ελληνοφαγος

  Καταδικάζει την ακροδεξιά τρομοκρατία... Τον έχετε ακούσει ποτέ να καταδικάζει την ακροαριστερη?

 11. avatar Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

  τσιπράκο, ούτε σάλιο δεν θα ξοδέψω για εσένα και τους ομοίους σου...

 12. avatar Ακροαριστερα….Φασίστακια ..

  Για τα ακροαριστερα φασίστακια ...τους τρομοκράτες που σκότωναν αθώους ανθρώπους θα μας πεις τίποτα ΦΑΣΙΣΤΑΚΟ ...που όλα τα βάζεις σε ένα σάκο για να καπηλευτης μπας και πάρεις καμμιά ψήφο παραπάνω ... ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ....( υπ' όψιν δεν εγκρίνω και καταδικάζω το γεγονός της Ζηλανδίας από τον ψυχακια που εκτέλεσε αθώους ανθρώπους .... αλλά μην ξεχνάς ότι και εσύ πέντε χρόνια τώρα κυβερνάς με ακροδεξιούς ..

 13. avatar ΙΟΥΓΟΥΡΘΑΣ

  <>..Ο ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΤΗΣ Ν ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ....ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ....ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΓΑΤΑΚΙ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ...ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΙΑ!!!

 14. avatar Filozoos

  τσιπρούλη μας, κολοτουμπήδη μας , αγγελέ μας, θα φας μαυράκη μας....ουστ

 15. avatar Στέλιος22001818

  Επίσης, κανένας δεν είναι ασφαλής από μανιασμένους δολοφόνους της ιδεοληπτικής καθαρότητας (λέγε με "ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς") - βλέπε τρομοκράτες, αναρχικούς, τραμπούκους κομμουνιστές, μαφιόζους ΜΚΟ, κλπ κλπ.

 16. avatar Sheep

  Ο μοναδικος προθυπουργος που ειναι ρατσιστης στους δικους του πολιτες μιλαει για ρατσισμο

  1. avatar Νικος χασαπης

   Σωστά, αλλά και οι μοναδικοί πολίτες που ο αεργος τους πρόδωσε πατρίδα,οικογένεια,ήθη,έθιμα και χαχανίζουν στα κυφηνεια όλη μέρα χωρίς να κάνουν τίποτα.

 17. avatar Gkortsos

  Ναι αλλα συλληψεις για αυτους που εριξαν το σταυρο δεν εκανες..παρα μονο σε αυτους που πηγαν να τον ξαναφτιαξουν..τυχαιο δε νομιζω..
  Εκκλησιες ριξατε για να γινουν τζαμια..τυχαιο δε νομιζω

 18. avatar Δαγκωτο

  Τσιπρα

 19. avatar Lxί

  Θέλει η […] να κρυφτεί….
  ....έλα τώρα φασιστάκο να σηκωθούν οι νεκροί να μας ζητήσουν συγνώμη.

 20. avatar !!!!!

  Με την ακροδεξιά κυβερνάς τόσο καιρό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει