Καλογήρου για τη μεταρρύθμιση των Ποινικών Κωδίκων: Καλό είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί

«Η δημόσια διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση των Ποινικών Κωδίκων πρέπει να είναι καθαρή»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:12
14/03/2019
Καλογήρου για τη μεταρρύθμιση των Ποινικών Κωδίκων: Καλό είναι να είμαστε όλοι προσεκτικοί
3
loading

Η δημόσια διαβούλευση για τη μεταρρύθμιση των Ποινικών Κωδίκων πρέπει να είναι καθαρή και να μη «θολώνει» με διαστρεβλώσεις για λόγους μικροπολιτικής και επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων, διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, επισημαίνοντας πως η μεταρρύθμιση τους είναι εξαιρετικά σημαντική.

Με την ευκαιρία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην Ολομέλεια για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, για την αναθεώρηση των Ποινικών Κωδίκων απαιτούν θεσμικό σεβασμό.

Εξήγησε ότι οι προτάσεις, οι οποίες έχουν διατυπωθεί από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, είναι «καθαρές προτάσεις» νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, είναι «η αρχή εκκίνησης ενός συγκεκριμένου διαλόγου, ουσιαστικού διαλόγου, από μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή αντιπροσωπευτική», η οποία «θα συνεχίσει τις εργασίες της λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης η οποία πρέπει να είναι καθαρή και να μη θολώνει με διαστρεβλώσεις για λόγους μικροπολιτικής και επικοινωνιακής ανάγκης των κομμάτων, γιατί η μεταρρύθμιση των Ποινικών Κωδίκων είναι εξαιρετικά σημαντική».

Ο κ. Καλογήρου ενημέρωσε ότι θέματα τα οποία προβληματίζουν έχουν ήδη τεθεί υπόψη των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών και απηύθυνε σύσταση να «είμαστε προσεκτικοί».

Όπως δήλωσε, καμία πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, δεν αλλοιώνει την προστασία της έννομης τάξης όσον αφορά τα ζητήματα της κατοχής των εκρηκτικών υλών και ξεκαθάρισε πως η χρήση εκρηκτικών παραμένει κακούργημα, αυτό που πλημμεληματοποιείται, σύμφωνα πάντα με την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, είναι η κατοχή και μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο υπουργός, σε ένα νέο ποινολογικό σύστημα, στο οποίο προβλέπεται μεν πλημμεληματική δίωξη όσον αφορά τα ζητήματα αυτά, αλλά πλημμέλημα για το οποίο η ποινή θα εκτίεται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar PerMan

  Πρώτη φορά στον Κοινοβουλευτικό βίο της Ελλάδας, μια δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση βρέθηκε με τόσα "βούρλα" στην σύνθεσή της.
  LoL που μου λένε και τα εγγόνια μου...........

 2. avatar SER 30

  '' Εξήγησε ότι οι προτάσεις, οι οποίες έχουν διατυπωθεί από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, είναι «καθαρές προτάσεις» νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, είναι «η αρχή εκκίνησης ενός συγκεκριμένου διαλόγου, ουσιαστικού διαλόγου, από μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή αντιπροσωπευτική»,'' ΟΙ ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ? ΝΑΙ ΑΙ ΑΙ ΑΙ ΑΙ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΝΟΜΙΚΟΣ Η ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΣΤΩ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΡΑ ΘΕΩΡΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟ '' ΟΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΥΛΕΣ ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΛΠ '' ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΜΕΛΛΗΜΑ ? ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ? ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΥ '' Η ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΛΟ ΠΡΑΜΑ Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΚΟ ΠΡΑΜΑ . ΡΕ ΣΥ ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΧΩ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΙΣ ΘΕΛΩ Η ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΚΡΙΝΙΟ . ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΟΛΑ ΚΑΛΑ . ΜΟΛΙΣ ΕΧΩ ΠΟΛΑΚΗ ΔΟΥΡΟΥ ΚΛΠ ΑΛΛΑΖΩ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ . ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΔΑΣ ΠΑΛΑΙΟΘΕΝ .

 3. avatar ΤΡΙΝΙΤΡΟΤΟΛΟΥΟΛΗ

  "Η χρήση εκρηκτικών παραμένει κακούργημα, αυτό που πλημμεληματοποιείται, σύμφωνα πάντα με την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, είναι η κατοχή".

  Μιλάμε για πολύ γέλιο. Δηλαδή για πες μας ρε μεγάλε, ένας που συλλαμβάνεται με μολότωφ στο σακίδιο τις έβγαλε βόλτα?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει