Ντιμιτρόφ: Η Ελλάδα έδειξε με τον τρόπο που μας αντιμετώπισε πόσο σπουδαία χώρα είναι

«Υπήρξαν και στιγμές με φωνές» λέει για τη συνεργασία με τον Κοτζιά, «απειληθήκαμε ακόμα και με θάνατο»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
12:33
08/03/2019
Ντιμιτρόφ: Η Ελλάδα έδειξε με τον τρόπο που μας αντιμετώπισε πόσο σπουδαία χώρα είναι
3
loading

Στο ότι ωρίμασαν οι κοινωνίες στις δύο χώρες, την Ελλάδα και την πΓΔΜ, αλλά και στις ηγετικές ικανότητες που επέδειξαν όσοι αναμείχθηκαν στο εγχείρημα, αποδίδει ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντριμιτρόφ την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζει χαρακτηριστικά για την επόμενη μέρα: «Αλλάξαμε σελίδα, είμαστε σε εντελώς νέα εποχή, αλλά η σελίδα τώρα είναι λευκή και πρέπει να τη γράψουμε».

«Απελευθερώσαμε ένα τεράστιο δυναμικό συνεργασίας και φιλίας. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι δύο χώρες μας είναι φυσικοί σύμμαχοι» προσθέτει και συνεχίζει: «Η Ελλάδα είναι φυσικά μία μεγαλύτερη χώρα αλλά στον σύγχρονο αλληλοεξαρτώμενο κόσμο όλοι μπορούμε να κερδίσουμε από τη συνεργασία».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο πολιτικών κομμάτων αλλά μεταξύ δύο κυβερνήσεων και δύο κρατών. Και τώρα έχουμε αναλάβει διεθνή υποχρέωση να προχωρήσουμε μπροστά. Στην περίπτωσή μας, το κίνητρο να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα είναι περισσότερο εμφανές, όμως εμείς κάναμε και τα περισσότερα» αναφέρει ο Σκοπιανός υπουργός. «Εμείς ήμασταν αυτοί που αλλάξαμε το όνομά μας, που αναθεωρήσαμε το Σύνταγμά μας, που στείλαμε επιστολή σε όλες τις χώρες του κόσμου να μη χρησιμοποιούν πλέον το παλιό μας συνταγματικό όνομα αλλά το νέο, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Η Ελλάδα, που δεν είχε το ίδιο ισχυρό κίνητρο, ήταν ήδη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, έδειξε πόσο σπουδαία χώρα είναι με τον τρόπο που αντιμετώπισε τον γείτονά της. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι ακόμα μεγαλύτερη χώρα λόγω της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Αναφορικά με τη συνεργασία του με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Σκοπιανός ομόλογός του λέει πως υπήρξαν πολλές στιγμές που βρέθηκαν πολύ κοντά αλλά και πολύ μακριά.«Υπήρξαν στιγμές που ο Νίκος ήταν πολύ θυμωμένος μαζί μου, άλλοτε εγώ ήμουν ο πολύ θυμωμένος, υπήρξαν και στιγμές με φωνές». Όπως αποκαλύπτει ο Νικολά Ντιμιτρόφ «ήταν δύσκολο γιατί και οι δυο μας δεχόμασταν επίθεση από μέρος της κοινής γνώμης. Απειληθήκαμε ακόμη και με θάνατο, εμείς αλλά και οι οικογένειές μας».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Νικολά Ντιμιτρόφ στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar μαικ μπι

    ΕΜΕΙΣ παντα σπουδαιοι ειμαστε εσεις δεν ξερω αν εισαστε με την επιμονησας να γινεται σονυ και καλα ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ απο της συκιας το γαλα Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΥΜΩΡΗΣΗ και να πατε απο κει που ειρθατε σκοπιανοι

  2. avatar Όσκαρ και Νόμπελ μαζί

    Τις.... Σφαίρες του Κοτζιά ακόμα να μας τις δείξετε

  3. avatar Το δούλεμα πάει σύννεφο για τόσο […] σας έχουν

    Θα μας λατρέψουν και οι τούρκοι όταν οι συριζαίοι τους δώσουν και το Αιγαίο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει