Αυξήθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων επί ΠΑΣΟΚ

Ενώ παραμένει στα 1,7 δισ. ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:51
16/09/2010
Αυξήθηκαν τα χρέη των νοσοκομείων επί ΠΑΣΟΚ
loading

Καμία μείωση των φαρμακευτικών δαπανών καθώς και των δαπανών για τις προμήθειες των νοσοκομείων δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, τα νοσοκομεία αδυνατούν να λειτουργήσουν και να εφαρμόσουν το πρόγραμμα εφημεριών, ενώ οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ παραμένουν εδώ και 20 ημέρες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη για διαγνωστικές πράξεις, δήλωσε ο υπεύθυνος για θέματα Υγείας της ΝΔ, πρώην υφυπουργός, Μάριος Σαλμάς.

Ο κ Σαλμάς, σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, επισήμανε ότι η φαρμακευτική δαπάνη όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά παραμένει στα 1,7 δισ. ευρώ.

Επίσης, τα χρέη προς τους προμηθευτές των νοσοκομείων που ήταν 6,5 δισ. ευρώ, υποστήριξε ότι αυξήθηκαν κατά 2,5 δισ. λόγω των παράνομων προμηθειών που έγιναν χωρίς διαγωνισμούς με απευθείας διαπραγματεύσεις. Πρόσθεσε ότι δεν έγινε καμία ρύθμιση για τα χρέη προς τους προμηθευτές οι οποίοι γι’ αυτό το λόγο έκαναν εμπάργκο.

Ανέφερε ακόμη ότι η λειτουργία του ολοήμερου νοσοκομείου η οποία επρόκειτο να αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου δεν είναι δυνατή, διότι τα νοσοκομεία αδυνατούν όχι μόνο να λειτουργήσουν στις εφημερίες αλλά ούτε καν το πρωί, διότι το προσωπικό αποχωρεί ενώ δεν γίνονται προσλήψεις. Όσον αφορά το πρόγραμμα εφημεριών των νοσοκομείων, τόνισε ότι σε κάποια νοσοκομεία δεν θα μπορούν να γίνουν εφημερίες και σε άλλα θα γίνονται πλασματικές.

Τέλος, είπε ότι η ΝΔ έχει ολοκληρωμένη πρόταση για την οργάνωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, που προβλέπει οι εισφορές για την υγεία να πηγαίνουν απευθείας στο υπουργείο Υγείας, από το οποίο θα ορίζονται και θα καταβάλλονται και οι τιμές φαρμάκων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει