Το σχέδιο της κυβέρνησης για το επίδομα ενοικίου παρουσίασε ο Τσίπρας

Πόσα νοικοκυριά αφορά, πόσα χρήματα θα δοθούν


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14:32
20/02/2019
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το επίδομα ενοικίου παρουσίασε ο Τσίπρας
9
loading

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στο σχέδιο της κυβέρνησης για την επιδότηση ενοικίου.

«Μένει όμως να υλοποιηθεί το μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου που αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια για να αποκτήσει η χώρα για πρώτη φορά στην ιστορία της συνεκτική στεγαστική πολιτική», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι «αποτελεί ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά του νέου κοινωνικού κράτους που έχουμε ξεκινήσει να οικοδομούμε».

«Σήμερα λοιπόν είμαστε έτοιμοι», σημείωσε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι «το πρόγραμμα αυτό αποτελεί στην κυριολεξία μια τομή για τη χώρα μας που εξαιτίας των ειδικών χαρακτηριστικών στην αγορά στέγης αλλά κυρίως εξαιτίας της αδιαφορίας των κυβερνήσεων κατά τη διάρκεια της κρίσης, δεν αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα στέγης που άρχισαν να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες από το 2010 και μετά.

Επισήμανε ότι με την κρίση, «η συρρίκνωση των οικογενειακών εισοδημάτων κατά 40% στη διάρκεια της καταστροφικής πενταετίας 2010-2015, οδήγησε το οικογενειακό κόστος για την κατοικία στα ύψη και για πρώτη φορά η χώρα μας βρέθηκε να αντιμετωπίζει σοβαρό κοινωνικό στεγαστικό πρόβλημα».

Είπε ότι «από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης πήραμε άμεσα μέτρα που αποτέλεσαν ισχυρό ανάχωμα στις αυξανόμενες τότε εξώσεις». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον πρώτο νόμο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπου «προχωρήσαμε στην επιδότηση ενοικίου από 70 μέχρι 220 ευρώ για 22.000 οικογένειες για τα έτη 2015-2016 με άμεση καταβολή ποσού στον ιδιοκτήτη». «Στη συνέχεια εντάξαμε όλους τους άστεγους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και στα προγράμματα Στέγαση και Επανένταξη και Στέγαση και Εργασία» πρόσθεσε.

«Σήμερα όμως έχει έρθει η ώρα να κάνουμε το επόμενο μεγάλο βήμα. Να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια συνολική οριζόντια πολιτική για να εγκαθιδρύσουμε ένα αποτελεσματικό σύστημα κοινωνικής προστασίας της πρώτης κατοικίας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Είπε ότι η πολιτική αυτή κινείται γύρω από δύο βασικούς άξονες. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε:

 • Πρώτον το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου με συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ, που έχουμε ήδη εξασφαλίσει από τον προϋπολογισμό μας, το οποίο αφορά συνολικά 260.000 νοικοκυριά και 667.000 ανθρώπους. Η επιδότηση θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα και τα μέλη του νοικοκυριού ξεκινώντας από 70 ευρώ και φτάνοντας μέχρι και το ποσό των 210 ευρώ το μήνα.
 • Πολύ κρίσιμη παράμετρος, σημείωσε, είναι ότι στο επίδομα στέγασης το παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων όσο και στον υπολογισμό του επιδόματος και η επιλογή αυτή έρχεται να προστεθεί στα υπόλοιπα οριζόντια μέτρα στήριξης του παιδιού που έχουμε ήδη λάβει. Και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό για το παιδί από 822 εκατομμύρια ευρώ που τον βρήκαμε το 2015, στο 1 δισ. 416 εκατομμύρια ευρώ το 2018. Όπως εξήγησε, πρόκειται για αύξηση 594 ευρώ, δηλαδή 72% σε μια μόνο τετραετία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

9
σχόλια
 1. avatar ;;;;;

  Δώσε Αλέκο Τώρα που γυρίζει Γιατί δεν σε σώζει τίποτα!!!!!

 2. avatar Μελανσόν

  Και είπεν ο πρωθυπουργός των ζητιάνων, λίγο ακόμα και βάλαμε κάτω την αρχιεπισκοπή.

 3. avatar Α.Λ.

  Αυτά τα επιδόματα είναι από το παράνομο ένφια που πληρώνουμε. Άντε να χαθείτε λέω εγώ, που θέλετε να λέγεστε και αριστεροί.

 4. avatar Lxi…..

  πού είσαι αγόρι μου, γιατί δεν εμφανίζεσαι? Έλα να υποστηρίξεις το Τσίπρα, έλα να πεις ότι έπρεπε να κερδίσει το ναι στο δημοψήφισμα, έλα να πεις ότι ο Σόιμπλε είναι καλός και μας βοήθησε να ορθοποδήσουμε, έλα να πεις ότι πρέπει να κάνουμε ότι θέλουν οι δανειστές γιατί είμαστε μια χώρα που τα εισάγει όλα απ' έξω, έλα να πεις ότι πρέπει να πληρώνουμε ένφια για να πληρωθεί το χρέος. Έλα να τα πεις όλα αυτά αν σου βαστάει. Κουραμπιέ.

 5. avatar Σμτ

  Θα αφήσει πρώτα να χάσουν όλοι τα σπίτια τους ώστε μετά ισάξια να έχουν όλοι δικαίωμα επιδότησης ενοικίου. Φυσικά θα προηγηθούν τα μέλη και οι ψηφοφόροι του κόμματος.

 6. avatar Βελουχιώτη αρης

  Κοίτα να δεις τσιπροφασιστα.. Δεν μπορείς να λες ότι θα δίνεις επίδομα ενοικίου σε κάποιον που δεν έχει δικό του σπίτι όταν αυτός που έχει δικό του σπίτι πληρώνει ενοίκιο στο κράτος μέσω ενφια. Άρα πρέπει πρώτα να καταργήσεις τον ενφια και μετά μπορείς να δώσεις επίδομα ενοικίου. Δεν μπορεί να είσαι τόσο άδικος με τους έχοντες σπίτι δλδ με τους Έλληνες για να ευχαριστήσει τους μη έχοντας σπίτι δλδ τους αλλοδαπούς. Ντροπή σου φασίστα αδικε αναλγητε ανθέλληνα.

 7. avatar Ελληνοαμερικανος

  Ακόμα προθυπουργος σας είναι ο ακατανομαστος; Πως μπορείτε και ανέχεστε να σας κυβερνάει ένα άθλιος ελεινος προδοτης; Τελικά είστε πράγματι άξιοι της μοίρας σας.

 8. avatar Μστ

  Επίδομα στεγαστικού δανείου, επίδομα ενοικίου....και όσοι αγόρασαν ένα σπίτι είτε χωρίς δάνειο, είτε αποπληρώνοντας κανονικά το δάνειο τους, είναι τα κορόιδα που πληρώνουν και ΕΝΦΙΑ.!!

 9. avatar ντουγάνια αριστεροί

  το μόνο που δεν έχετε επιδοτήσει ακόμα, είναι η [...] ! λολ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει