Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι διαβουλεύσεις στο κυβερνητικό επιτελείο για την κατάρτιση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, το οποίο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι να βρεθεί η χρυσή τομή και να αρθούν οι αντιρρήσεις που υπάρχουν στις κοινοβουλευτικές ομάδες, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Πάντως, αυτό που έχει καταστεί σαφές τόσο από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά όσο και από τις διαβεβαιώσεις του υπ. Οικονομικών,είναι ότι δεν τίθεται ζήτημα επιβολής φορολογικού συντελεστή 45% για εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ.

Σήμερα θα υπάρξει συνάνητηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και να παρουσιάσουν βελτιωμένες προτάσεις.
Οι προτάσεις αυτές κατόπιν θα παρουσιαστούν από τον κ. Στουρνάρα στη σύσκεψη των στελεχών των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, ενώ οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Το «στοίχημα» για την κυβέρνηση είναι μεγάλο καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ έχουν προειδοποιήσει ότι εάν δεν αλλάξουν ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο, θα το καταψηφίσουν, θέση που έχουν διατυπώσει και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι δεν γίνεται να επιβάλλονται περισσότεροι φόροι σε μια κοινωνία και οικονομία που έχει γονατίσει.

Παράλληλα ο Α. Σαμαράς δε θέλει να χαλάσει η εικόνα της αξιοπιστίας της χώρας -που έχει χτιστεί τους τελευταίους μήνες- απέναντι στους Ευρωπαίους και για αυτό επιθυμεί το νομοσχέδιο να είναι έτοιμο έως τη συνεδρίαση του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την ερχόμενη εβδομάδα.