Δριμεία επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, παραδεχόμενος, ωστόσο, ότι «ίσως ήταν λάθος μας που δεν ζητήσαμε ευρύτερη πλειοψηφία από τη Βουλή για το πρόγραμμα εξ΄ αρχής».

Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι «η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν στάση ευθύνης. Δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν χρειάστηκαν οι Μαρξ και Ένγκελς να προχωρήσουν σε θεωρίες συνωμοσίας για να κατανοήσουν την κρίση, αλλά επιστημονικά εργαλεία ανάλυσης», καλώντας τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ζητήσουν συγγνώμη για τα ψέματά τους στον ελληνικό λαό».

«Είπατε ότι η προσφυγή στο μηχανισμό και το ΔΝΤ ήταν προμελετημένο έγκλημα, που αρνήθηκε να υλοποιήσει ο κ. Καραμανλής», σημείωσε, επίσης, και πρόσθεσε: «Η ιστορία σας γελοιοποίησε με τα όσα λέγατε για Αργεντινή και την Κύπρο. Οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται από την ιστορία και δεν ποινικοποιούνται. Δεν χρειάζεται να είναι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι προδότες για να είστε εσείς με καθαρά χέρια», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή ως «ντεμέκ αριστερά».