Στις πολιτικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξαπέλυσε βέλη κατά του Νικολάς Μαδούρο, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα, για τη στήριξή του στον πρόεδρο της λατινοαμερικάνικης χώρας.

«Παρά τις πάνδημες διαδηλώσεις πολιτών της Βενεζουέλας για διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών και παρά τη διεθνή κατακραυγή, ο Πρόεδρος Μαδούρο – ηγέτης πρότυπο για τον κ. Τσίπρα- με τον γνωστό “δημοκρατικό” του τρόπο αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογών πριν το 2020», δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόσθεσε: «Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να στηρίζει έναν δικτάτορα».

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης αναρωτήθηκε: «Αλήθεια, τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει τον κ. Τσίπρα να στηρίζει με τόσο ζήλο τον Μαδούρο απομονώνοντας την χώρα διεθνώς; Μήπως τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τις ιδεολογικές συγγένειες που διατηρεί με τον “τσαβισμό” και τον “μαδουρισμό”, έχει και άλλου είδους σχέσεις;».