Ο επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα Φρέντυ Φερνάντεζ επισκέφτηκε σήμερα τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε) και είχε συνάντηση με πολυμελή αντιπροσωπεία στελεχών της ΛΑ.Ε και τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑ.Ε., «κατά τη συνάντηση ο Φρέντυ Φερνάντεζ ενημέρωσε αναλυτικά για το εν εξελίξει πραξικόπημα των ΗΠΑ και των “προθύμων” συμμάχων τους κατά της Μπολιβαριανής επανάστασης της Βενεζουέλας, τονίζοντας ότι σε αυτό το πραξικόπημα “οι ΗΠΑ δεν είναι πίσω αλλά μπροστά”».

Ο Παν. Λαφαζάνης ευχαρίστησε εκ μέρους τη ΛΑ.Ε τον Φρέντυ Φερνάντεζ για την ενημέρωση και του εξέφρασε την απόλυτη καταδίκη της ΛΑ.Ε στην «ιμπεριαλιστική επέμβαση και την αμέριστη αλληλεγγύη της στη νόμιμη λαϊκή κυβέρνηση της Βενεζουέλας και στη νίκη της Μπολιβαριανής επανάστασης».

Μετά τη συνάντηση ο Παν. Λαφαζάνης και ο Φρέντυ Φερνάντεζ προχώρησαν σε δηλώσεις, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Π. Λαφαζάνης ειδικότερα ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Συνήθως οι ΗΠΑ καθοδηγούσαν πραξικοπήματα, σε ενοχλητικές χώρες για την ανατροπή των ανεπιθύμητων κυβερνήσεων τους, χρησιμοποιώντας ως όχημα τον ελεγχόμενο στρατό αυτών των χωρών. Τώρα τα αμερικανικά πραξικοπήματα στις διάφορες χώρες για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων τους έχουν αλλάξει μορφή! Είναι, πλέον νέα μεταμοντέρνα πραξικοπήματα».

Και, εν κατακλείδι, «η υπεράσπιση της Μπολιβαριανής επανάστασης της Βενεζουέλας συνιστά σήμερα υπεράσπιση της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο και υπεράσπιση της δυνατότητας να υπάρξουν ελεύθερες και ανεξάρτητες χώρες που να καθορίζουν το μέλλον τους».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα έκανε την παρακάτω δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Λαϊκή Ενότητα για την τεράστια αλληλεγγύη που επιδεικνύει στην Μπολιβαριανή επανάσταση. Οι ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο, αντιμέτωπες με την πραξικοπηματική επίθεση των ΗΠΑ και των άλλων ιμπεριαλιστικών χωρών.

Σε αυτόν τον σκληρό αγώνα δημοκρατίας, που διεξάγουμε, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τη Λαϊκή Ενότητα και ολόκληρο τον ελληνικό λαό για την αλληλεγγύη τους».