«Ο κ. Καμμένος είπε ότι η χώρα γύρισε στην εποχή του “εμφυλίου πολέμου”, ότι κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ότι παίρνουν το αίμα τους πίσω, ότι ο κ. Κοτζιάς έχει προνομιακές σχέσεις με τον κ. Σόρος με βίζες που έδινε το ΥΠΕΞ επί Κοτζιά που καταλήγουν σε off shores του κ. Σόρος. Είπε ακόμη ότι ο κ. Τσίπρας ουσιαστικά προσπάθησε να τον “εξαγοράσει” για να μη φύγει από την κυβέρνηση, προσφέροντας στα στελέχη των ΑΝΕΛ θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό ανέφερε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο κ. Καμμένος, αφού είχε αρχικά σχεδιάσει μαζί με τον κ. Τσίπρα να τριχοτομήσει τη ΝΔ και να τη σύρουν να ψηφίσει τη συμφωνία, κατηγορεί σήμερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη» πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η ΝΔ δεν ψήφισε τη συμφωνία και είπε ευθαρσώς «κάτι που, είπε, χρειάζεται πολύ μεγάλο θάρρος και διέπεται από πατριωτισμό: Ότι όσον αφορά την ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας ως χώρα-μέλος της ΕΕ για να κάνουμε αυτό που πρέπει, προσπαθώντας να βελτιώσουμε αυτήν τη συμφωνία προς όφελός μας».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο να κινηθείς στο πλαίσιο μίας συμφωνίας που έχει υπογραφεί από δύο πρωθυπουργούς και έχει κυρωθεί από τα Κοινοβούλια των δύο χωρών.

Κάθε χώρα όμως, συνέχισε, διέπεται από ισχύ και συμφέρον. «Εμείς δεν θα απεμπολήσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα δίκαιά μας και τη δύναμη που απορρέει από την Ιστορία μας, τη γεωστρατηγική μας θέση και το momentum σε σχέση με τα ενεργειακά και τις σχέσεις μας με το Ισραήλ, την Κύπρο, τις ΗΠΑ και τις φίλιες δυνάμεις. Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος τα χρησιμοποίησαν για να παραμείνουν λίγους μήνες ακόμα στις καρέκλες τους, έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων σε σχέση με την κομματική τους στρατηγική, αυτό μας λυπεί» τόνισε. «Η ΝΔ διέπεται από έναν νέο πατριωτισμό και θα χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που μας δίνουν οι σχέσεις αυτές για να βελτιώσουμε τη θέση της χώρας, να την ενισχύσουμε και να αισθάνονται ασφαλείς οι συμπολίτες μας» συμπλήρωσε.

Σχετικά με την οικονομία και τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι είναι το ατού του, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός «μετά από δύο μνημόνια που έχει υπογράψει, μας έχει δέσει χειροπόδαρα εις το διηνεκές με υπερταμείο, με πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, με capital controls, με τα κόκκινα δάνεια να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις τράπεζες, με τις επενδύσεις να έχουν “βαλτώσει”. Η κυβέρνηση ψυχορραγεί, έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο».

Ενόψει των επόμενων εκλογών, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως στόχος της ΝΔ είναι να κερδίσει και τους πολίτες εκείνους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2015. «Αυτοί που πλανεύτηκαν ακούγοντας για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πίστεψαν ότι θα διαγραφούν τα δάνειά τους, αισθάνθηκαν ότι ήθελαν να δουν και κάτι καινούριο. Εμείς μιλάμε οριζόντια σε όλη την ελληνική κοινωνία. Είναι καθαρή η στόχευσή μας σε αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές» υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους βουλευτές άλλων κομμάτων που ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Κικίλιας παρατήρησε: «Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως είναι λάθος να πιστεύουν όσοι υποστήριξαν τη συμφωνία ότι θα “ανταμειφθούν”. Η κ. Παπακώστα, η κ. Κουντουρά και ο κ. Κόκκαλης, με δηλώσεις τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήταν αναφανδόν ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, χρησιμοποιώντας και σκληρούς χαρακτηρισμούς για την επικείμενη “παράδοση” της Μακεδονίας. Υπήρξαν προφανώς αθέμιτες πολιτικές συναλλαγές. Τελικά, η κ. Παπακώστα και η κ. Κουντουρά προσχώρησαν στη συμφωνία και την υπερασπίστηκαν σθεναρά, ο δε κ. Κόκκαλης έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Όλοι για την υπουργική τους θέση ή έναντι άλλων ανταλλαγμάτων. Ο ελληνικός λαός δεν τρώει κουτόχορτο».

Για την υπόθεση Novartis υποστήριξε πως τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, η κ. Ράικου, ο κ. Παπαγεωργίου και ο κ. Αγγελής, έχουν παραιτηθεί με ευθείες κατηγορίες για παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

«Όταν έγιναν τα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση έριξε στην πολιτική αρένα το θέμα της Novartis, πιέζει με αυτό να αλλάζει την ατζέντα, φτάνοντας σε σημείο να κατηγορεί πρώην πρωθυπουργούς. Τώρα προσπαθούν να αλλάξουν την ατζέντα και η Ελλάδα “βράζει”. Υπάρχει μία αγωνία στην κυβέρνηση να σπρώξει το πράγμα παρακάτω στον χρόνο, για να κάνει τον πατριωτισμό των Ελλήνων να εξασθενήσει» πρόσθεσε ο τομεάρχης της ΝΔ και σημείωσε πως η Δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της.

Όπως τόνισε, είναι πολύ μακριά από εκείνον οι παρεμβάσεις στη δικαστική εξουσία και ως υπουργός ουδέποτε διανοήθηκε να τηλεφωνήσει σε δικαστικό λειτουργό και να παρέμβει για οποιαδήποτε υπόθεση είχε σχέση με την Ελληνική Αστυνομία. «Αυτή την εποχή αυτό συμβαίνει και συμβαίνει απροκάλυπτα. Κάποιοι το δημοσιοποιούν ως στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσει να κερδίσει τις εκλογές. Η σύνδεση των επερχόμενων εκλογών με δικαστικές υποθέσεις είναι πολιτική αρρώστια και πρόβλημα για τη χώρα» τόνισε ο κ. Κικίλιας.