«Βέλη» εναντίον της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Η ευθύνη στην κυβέρνηση είναι συλλογική αλλά όχι απρόσωπη. Και υπάρχει στο πρόσωπο κάθε βουλευτή που θα βάλει την υπογραφή του σε αυτήν τη βλαπτική για τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία», τόνισε αρχικά ο κ. Τσιάρας. Και στη συνέχεια έθεσε θέμα δημοκρατικής νομιμότητας της σημερινής κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι επιλέγει για ένα ιδεολογικό ζήτημά της να αντιτίθεται απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

«Ζούμε ιστορικές στιγμές σήμερα στη Βουλή, που καλείται να αποφασίσει για ένα κορυφαίο ζήτημα, το οποίο για πολλές δεκαετίες απασχόλησε την πολιτική σκηνή και την κοινή γνώμη. Δεν προκάλεσε έκπληξη ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι η λύση του προβλήματος με τα Σκόπια είναι για αυτά ιδεολογικό ζήτημα. Πόσο, όμως, δημοκρατικό είναι μία κυβέρνηση να κάνει επιλογή για ένα ιδεολογικό της ζήτημα και να αντιτίθεται στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης;», σημείωσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έκανε λόγο για πολλά ζητήματα που δεν έχουν απαντηθεί από την κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της ότι «αρνείται να καταθέσει στη Βουλή μαζί με το Σύνταγμα των Σκοπίων και το προίμιο της Συμφωνίας, και αρνείται, επίσης, να δώσει απαντήσεις ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, που την υπέγραψε, και να καταθέσει και την επιστολή παραίτησής του».

Επίσης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι είπε «μισές αλήθειες που παραπέμπουν στο ψέμα», κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψήφο εμπιστοσύνης, καταθέτοντας «τη ρηματική ανακοίνωση των Σκοπίων αλλά αποφεύγοντας να πει ότι υπάρχει σε αυτήν δύο φορές αναφορά στον μακεδονικό λαό».

«Είναι προφανές ότι εγκαταλείφθηκε μία πολιτική 150 χρόνων που αφορούσε το πώς μπορούσε μία χώρα να διεκδικήσει τη μοναδικότητά της από τις αλυτρωτικές διαθέσεις μίας άλλης χώρας», πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας.

Επίθεση εξαπέλυσε και στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, χαρακτηρίζοντας όψιμη την αποχώρησή του από τη συγκυβέρνηση, αφού, όπως είπε, πρώτα της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και τώρα που διαλύθηκε το κόμμα του της ασκεί σφοδρή αντιπολίτευση. «Στην πραγματικότητα εκθέτει και τον ίδιο και εσάς που τον χρησιμοποιήσατε για να κυβερνήσετε» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ έθεσε ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης της σημερινής κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ζήτημα πραγματικής δημοκρατίας. Η κυβέρνηση στηρίζεται σε βουλευτές που έχουν εκλεγεί με άλλα κόμματα. Αυτό σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα το δεχόσασταν, εκτός και αν εσείς οι ίδιοι είστε η κυβέρνηση», σημείωσε σχετικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Κοινοβούλιο.