Την καταγγελία ότι του προτάθηκε θέση στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ αν καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στον απόηχο της διαγραφής του από την ΚΟ του ΚΙΝΑΛ.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατά τη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ανέφερε: «Μου προτάθηκε να είμαι επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας αρκεί να καταψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και η απάντηση μου ήταν αρνητική γιατί τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με πρόσκαιρα κομματικά οφέλη».

Έσπευσε δεν να προσθέσει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως «από την άλλη, μου διαμηνύθηκε ότι αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει το ΝΑΙ, θα υπάρξει διαγραφή. Είναι φανερό ότι ένα προοδευτικό δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι».

Διαγραφή από το ΚΙΝΑΛ

Λίγη ώρα μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών από το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής έγινε γνωστό ότι «με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

Επίσης, με απόφαση της κυρίας Γεννηματά συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση. Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Η ΔΗΜΑΡ για τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΗΜΑΡ τονίζει πως «η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών».

«Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα» αναφέρει.