Την εκτίμηση πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καταλύτης των εξελίξεων και θα βαρύνει στις αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν, εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο συλλαλητήριο το οποίο διοργανώνεται την Κυριακή στην Αθήνα στο οποίο και, όπως, είπε, θα είναι παρών.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Κικίλιας είπε πως η Νέα Δημοκρατία δεν καπηλεύεται και δεν καπελώνει κανένα συλλαλητήριο, προσθέτοντας πως ο κάθε δημοκράτης πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει αν θα συμμετέχει ή όχι.

«Ο κ. Τσίπρας πρέπει να κάτσει αναπαυτικά στην πολυθρόνα του στο σπίτι του και να ανοίξει το δέκτη της τηλεόρασης για να δει τα εκατομμύρια των Ελλήνων που είναι απέναντι στην απόφασή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Διέπει οριζόντια την ελληνική κοινωνία ο νέος πατριωτισμός. Αισθάνομαι και πιστεύω ότι όταν κούναγε τη ρηματική διακοίνωση που εστάλη από τα Σκόπια, μάλλον δεν κατάλαβε ότι μέσα σε αυτή λέει δύο φορές “μακεδονικός λαός” που σημαίνει “μακεδονικό έθνος”. Αυτό που αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση είναι η πεμπτουσία του αλυτρωτισμού», δήλωσε διερωτώμενος αν στο ΥΠΕΞ υπάρχει υπεύθυνος υπουργός που ασχολείται με αυτά τα θέματα.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει διαρκώς τη «μακεδονική γλώσσα», τονίζοντας πως αυτό υπάρχει και στη ρηματική διακοίνωση.

«Ο κ. Τσίπρας υποτίμησε και υποβάθμισε τον πατριωτισμό των Ελλήνων και θεωρεί, όπως επανέλαβε στη Βουλή προχθές, ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων που πιστεύουμε στην Ιστορία μας, στην παράδοσή μας, στη θρησκεία μας, σε αυτά τα οποία ακολουθούν τους πρόγονούς μας, εμάς και τα παιδιά μας, είμαστε όλοι ακροδεξιοί και ακραίοι εθνικιστές. Προφανώς και δεν ισχύει κάτι τέτοιο», υποστήριξε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος και ξεκαθάρισε πως σέβεται όσους είχαν από την αρχή μια σταθερή θέση απέναντι από τα δικά του πιστεύω.

Τόνισε, όμως, πως καυτηριάζει αυτούς οι οποίοι «για μικροπολιτικά συμφέροντα, είτε είναι μια υπουργική καρέκλα είτε είναι αυτά τα οποία διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία περί χρεών είτε είναι το πολιτικό μέλλον κάποιων μηνών, δέχονται να ευτελίσουν εαυτόν και να ξεγυμνωθούν πολιτικά μπροστά στον ελληνικό λαό».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση Κοτζιά-Καμμένου, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τον πρωθυπουργό να εξηγήσει τι έχει συμβεί καθώς, όπως είπε, μιλάμε για ένα θέμα ύψιστης εθνικής σημασίας και, αν ισχύουν όσα λέγονται, δρομολογούνται αλλιώς οι εξελίξεις.

«Ήταν παρών ο πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο όπου αλληλοκατηγορούνταν ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός ‘Αμυνας για μυστικά κονδύλια, για μυστικές συμφωνίες και για βαλίτσες που πηγαίνουν κι έρχονται! Αυτοί που διαμόρφωσαν την εξωτερική μας πολιτική και την άμυνά μας, στην πιο κρίσιμη γεωστρατηγικά περίοδο, που είναι όλα στον αέρα στη γειτονιά μας, ξεδιάντροπα ξεγύμνωσαν πολιτικά ο ένας τον άλλον σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο παρόντος του πρωθυπουργού και ο κ. Τσίπρας αρνείται να μιλήσει γι’ αυτό. Τίθεται μείζον θέμα! Αν δεν θέλει να δώσει εξηγήσεις στη αντιπολίτευση, οφείλει να τις δώσει στον ελληνικό λαό και να μας πει επιτέλους τι ειπώθηκε και τι λέει η επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά».

«Δεν πιστεύετε ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων στα οποία ο κ. Τσίπρας θέλει να εξηγήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να ξέρουν γιατί ο υπουργός ‘Άμυνας και κυβερνητικός του εταίρος επί τέσσερα χρόνια, κατηγορεί τον υπουργό Εξωτερικών και αρχιτέκτονα της συμφωνίας για χρηματισμό;» αναρωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.