«Γίνεται σκόπιμη διαστρέβλωση αυτών που προβλέπει η συμφωνία από την αντιπολίτευση και για την εθνικότητα και για τη γλώσσα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Όπως σημείωσε «είχαν παραδώσει τον όρο Μακεδονία και εμείς τον παίρνουμε πίσω».

«Σέβομαι κάθε άποψη και τα συναισθήματα αλλά δεν πρέπει ούτε να παίζουμε με το συναίσθημα του κόσμου ούτε να κρατάμε ακραίους εθνικισμούς που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες ήττες τη χώρα μας» παρατήρησε ο κ. Ρήγας και επανέλαβε ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Όταν κάνεις διαπραγμάτευση είναι ευθύνη της κυβέρνησης».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός διερωτήθη «ποιος ο λόγος να πέσει αυτήν τη στιγμή μια κυβέρνηση. Οι μόνοι που το έχουν μετατρέψει σε στόχο ζωής είναι όσοι είχαν την ευθύνη για την προηγούμενη κατάσταση, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια και τώρα να θέλουν να επανέλθουν. Δεν μπορεί, λοιπόν, ο θύτης να έρχεται πάνω στο θύμα και να λέει αυτά τα πράγματα».

Τέλος, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι η τροπολογία για τα F16 θα συζητηθεί στη Βουλή αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. «Υπάρχει από τη μεριά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η θέληση να χρησιμοποιηθούν ορισμένα ποσά για να δημιουργηθούν υποδομές στην ΕΑΒ για να προχωρήσουν οι συμβάσεις» επισήμανε.